24.9.11

Οι Έλληνες μεταναστεύουν!

Έλληνες πάνε μετανάστες στην Αυστραλία!

240911-metanastesτου Νίκου Παπαγεωργίου Προφανώς είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας. Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της, την νεολαία της, τους νέους επιστήμονες σε χώρες του εξωτερικού ως μετανάστες και επιτρέπει την είσοδο και εποίκηση της χώρας μας από λαθρομετανάστες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι. Η εποίκιση αυτή έχει προκαλέσει στην πατρίδα μας τεράστια οικονομικά, κοινωνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά, πολιτικά προβλήματα για τα οποία οι πολιτικοί όλων σχεδόν των παρατάξεων σφυρίζουν αδιάφορα και αφήνουν τον Ελληνικό λαό να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Η αθρόα αυτή λαθρομετανάστευση όλων των φυλών της γης στην χώρα μας, εκτός από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον λαό, έχει σαν αποτέλεσμα και την φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό για να βρουν εργασία.
Και φυσικά δεν μιλάμε μόνο για επιστημονικό προσωπικό, αλλά και για όσα επαγγέλματα έχουν σχέση με την οικοδομή, την οποία κατάφεραν σήμερα οι κυβερνώντες να την φέρουν σε μηδενικό σημείο, με τους δυσβάστακτους φόρους που επιβάλουν στις κατοικίες των Ελλήνων. Όπου δε υπάρχουν κατασκευές διαμερισμάτων οι εργολάβοι προτιμούν τους λαθρομετανάστες οι οποίοι έχουν και φθηνό μεροκάματο. Κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες και ιδιαίτερα νέοι στην ηλικία προσπαθούν να καταφύγουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας και καλύτερης τύχης για το μέλλον τους. Όπως έχει ανακοινωθεί και επίσημα, η ανεργία στην πατρίδα μας έχει φθάσει σε ποσοστά του έτους 1950 και η μετανάστευση των Ελλήνων στους ρυθμούς του 1960. Άλλωστε αυτό ανακοινώθηκε και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά, σε σχετική ερώτηση που του ετέθει, κατά την συνέντευξη την οποία έδωσε στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της ΔΕΘ. Παρεκάλεσε και προσκάλεσε τους νέους και μάλιστα τους νέους επιστήμονες, οι οποίοι φεύγουν στο εξωτερικό για να εργασθούν, να παραμείνουν στην πατρίδα και να αγωνισθούν όλοι μαζί για ένα καλλίτερο μέλλον των ιδίων αλλά και του Ελληνικού λαού.
Όμως το πρόβλημα παραμένει. Κάθε μέρα και νέοι άνεργοι προστίθενται στους ήδη υπάρχοντες. Δεν υπάρχει μέλλον δεν υπάρχει προοπτική στην Ελλάδα για όσους θέλουν να εργασθούν. Ο λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα και στον κοινοβουλευτισμό, όπως διαμορφώθηκαν από την επομένη της Μεταπολιτεύσεως μέχρι σήμερα. Το πολιτικό σύστημα νοσεί και όλο αυτό το νοσηρό κλίμα που επικρατεί μεταφέρεται και στον λαό. Όσες αλλαγές και αν υπόσχονται οι πολιτικοί, και όσες διαβεβαιώσεις και εάν δίδουν, είναι επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Οι Έλληνες τους αμφισβητούν και αυτό το οποίο λέγεται "δεν είμαστε όλοι ίδιοι" δεν πείθει πλέον κανένα.
Στα ψιλά των ΜΜΕ πέρασε η είδησης και αμέσως εξαφανίσθηκε, ότι έρχονται στην Ελλάδα Αυστραλοί εργοδότες για να επιλέξουν Έλληνες μετανάστες, οι οποίοι θα εργασθούν στις επιχειρήσεις τους στην μακρινή Αυστραλία. Σύμφωνα με δημοσιογραφικά ρεπορτάζ η Αυστραλία είναι σε θέση να δέχεται κάθε χρόνο 170.000 μετανάστες οι οποίοι θα θέλουν να εργασθούν στην μακρινή αυτή ήπειρο. Στα πλαίσια λοιπόν του προγράμματος πρόσκλησης μεταναστών, στις 8 - 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στην οποία θα παρευρεθούν και εργοδότες από την Αυστραλία οι οποίοι αναζητούν εργαζόμενους. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί το ξενοδοχείο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωσης - συνάντησης. Η Αυστραλία ανοίγει τις πόρτες της για να δεχθεί μετανάστες για εργασία αλλά και για σπουδές. Θα έχουν λοιπόν την ευκαιρία οι Έλληνες, οι οποίοι μαστίζονται από την ανεργία και την αβεβαιότητα για το αύριο, εάν το επιθυμούν, να μεταβούν στην Αυστραλία και να εργασθούν.
Μετά από εισήγηση της Ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα από πλευράς ανεργίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας, όπως προαναφέραμε, θα διοργανώσει την εκδήλωση αυτή στη οποία θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι και αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των πολιτειακών κυβερνήσεων. Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται θα πληροφορηθούν τις προοπτικές που υπάρχουν για εργασία στην μακρινή Αυστραλία, τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση, καθώς επίσης και την σχετική νομοθεσία για την μετανάστευση. Επίσης θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν πληροφορίες από επίσημα χείλη.
Στην εκδήλωση αυτή θα καταβληθεί προσπάθεια να έλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργοδότες καθώς και εκπρόσωποι τους και ενδέχεται να προσλαμβάνουν επιτόπου Έλληνες οι οποίοι θέλουν να εργασθούν στην Αυστραλία. Οι πλέον περιζήτητες ειδικότητες είναι μηχανικοί, ειδικευμένοι εργάτες για οικοδομές, ηλεκτρολόγοι, επαγγέλματα για τα οποία έχουν μεγάλη ανάγκη στην Αυστραλία. Το υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας θα δημιουργήσει και αρχείο με τις ειδικότητες αυτών που θέλουν να μεταναστεύσουν. Όποτε θα υπάρχει ζήτηση για κάποιο επάγγελμα θα τους ενημερώνουν για να μεταβούν στην Αυστραλία να εργασθούν εφ' όσον το θελήσουν.
Πάντως το που και ποια ώρα θα γίνει η εκδήλωσης αυτή, αλλά και σε ποιο ξενοδοχείο μέχρι τώρα κρατείτε μυστικό. Πάντως προς τα τέλη Σεπτεμβρίου θα γίνει η σχετική ανακοίνωσης και θα παρευρεθούν όσοι συμπληρώσουν την σχετική φόρμα της αίτησης. Θα πρέπει να γνωρίζουν καλά αγγλικά να είναι κάτω των 50 ετών και να είναι υγιείς. Επίσης θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δώσουν πλήρη στοιχεία της ταυτότητας των, καθώς και πλήρη βιογραφικό. Υπάρχουν οι σχετικές ιστοσελίδες του Αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης στο διαδίκτυο (www.immi.gov.au/ skillexpos/) όπου υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για κάθε ενδιαφερόμενο. Σε 183 ανέρχονται οι ειδικότητες οι οποίες έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας στην Αυστραλία.
Η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ είναι η χώρα της ανεργίας, η χώρα της ανέχειας, η χώρα της καταστροφής, η χώρα στην οποία δεν υπάρχει μέλλον για κανένα Έλληνα. Έφθασε στο σημείο ο πρωθυπουργός της χώρας, δίχως να ντρέπεται, να δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να υπάρχει σε κάθε οικογένεια ένας εργαζόμενος και ο Ελληνικός λαός ακόμη τον ανέχεται. Αλλά τι να περιμένει κάνεις από ένα άνθρωπο ο οποίος ουδέποτε δούλεψε στην ζωή του. Ουδέποτε γνώρισε την πίεση της εργοδοσίας, δεν βρέθηκε ποτέ άνεργος με τις υποχρεώσεις του καθημερινά να τρέχουν. Περιμένουμε λοιπόν ο άνθρωπος αυτός, καθώς και οι όμοιοι του στην κυβέρνηση, να καταλάβουν τα προβλήματα του λαού και να τα επιλύσουν; Πρέπει να φύγουν το ταχύτερο δυνατόν πριν μας ξεπουλήσουν και σαν άτομα διότι όλα τα άλλα τα έχουν ξεπουλήσει, στους ακόρεστους και άπληστους δανειστές μας. Ας καταλάβουν πλέον οι Έλληνες ότι δεν υπάρχουν δεξιοί και αριστεροί. Σήμερα υπάρχουν μόνο Έλληνες που πεινάνε και ξεπουλιέται η πατρίδας τους. Ας ενωθούμε όλοι οι Έλληνες πατριώτες σαν μία γροθιά και ας στείλουμε τους γραικύλους που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν στους εργοδότες τους, αντί να φύγουμε εμείς μετανάστες στην Αυστραλία. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί να διώξουμε την πράσινη ακρίδα της συμφοράς μας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More