13.10.11

Να τα μαζέψει ο ίδιος.

Σε ιδιώτες ανατίθεται η αποκομιδή των σκουπιδιών!


Σε ιδιώτες ανατίθεται η αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης. Επιπλέον, δεν θα πληρώνεται το προσωπικό των δήμων που απεργεί, κάνει καταλήψεις ή εμποδίζει την αποκομιδή απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ «απαντά» με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, σε συνεργασία με την αστυνομία θα ανοίξουν άμεσα οι ΧΥΤΑ στη Φυλή Αττικής και τη Μαυροράχη Θεσσαλονίκης, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι σε όσους δήμους υπάρχουν καταλήψεις δεν πρόκειται να πληρωθούν για τις ημέρες που διαρκούν οι κινητοποιήσεις.
Για τα παραπάνω θα αποσταλεί εγκύκλιος στους ΟΤΑ, ενώ όπως προειδοποίησε ο υπουργός, για όποιον παραβιάσει την εγκύκλιο θα υπάρξει καταλογισμός των σχετικών ποσών σε βάρος του.
  Προειδοποίησε τέλος ότι αν δεν ομαλοποιηθεί αμέσως η κατάσταση, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει όλο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των ΟΤΑ.
«Η δημόσια υγεία κινδυνεύει από τη συγκέντρωση τεράστιου όγκου σκουπιδιών κυρίως στους δρόμους των δύο μεγάλων πόλεων», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Κατηγόρησε ακόμη τους εργαζόμενους ότι παρά τη «διαλλακτική και με διάθεση συνεννόησης στάση της κυβέρνησης» συνεχίζουν «αδιάλλακτοι τις κινητοποιήσεις τους κλείνοντας ΧΥΤΑ, καταλαμβάνοντας δημοτικά καταστήματα, αποκλείοντας ακόμη και τη λειτουργία παιδικών σταθμών».
Σημείωσε μάλιστα ότι παρά τις προτάσεις που κατέθεσε ο ίδιος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητώντας να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις, η Ομοσπονδία τις απέρριψε, «αγνοώντας το συμφέρον και τα δικαιώματα των πολιτών και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία της δημόσιας υγείας».
Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απαντά η ΠΟΕ-ΟΤΑ στα όσα εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.
«Στις απειλές της κυβέρνησης απαντάμε με γενίκευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Από αύριο δεν θα πρέπει να υπάρχει Δημοτικό κτήριο ή Χ.Υ.Τ.Α. σε όλη την Ελλάδα που δεν θα είναι κατειλημμένοι από τους εργαζόμενους», προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Δηλώνουν επίσης ότι θα συμμετάσχουν στο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και υπενθυμίζουν τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία της 19ης και 20ης Οκτωβρίου.
Προπηλάκισαν τον Καμίνη

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), όταν συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ προπηλάκισαν τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, την ώρα που αποχωρούσε από τη συνεδρίαση.

Στο στόχαστρο των εργαζομένων μπήκε νωρίτερα και ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, επειδή έχει ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα για το άνοιγμα της χωματερής.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος καταδίκασε τις επιθέσεις και αναφερόμενος στον προπηλακισμό του κ.Καμίνη είπε πως δεν ήταν μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που του επιτέθηκαν, αλλά απολυμένοι του Δήμου Αθηναίων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More