31.12.09

Ο αιμοδότης .......

Αιμοδότης της Αλβανικής οικονομίας οι Ελληνικές τράπεζες

Την πεποίθηση πως οι ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην αλβανική αγορά αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη της αλβανικής οικονομίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα.
"Με τη χορήγηση δανείων και άλλων υπηρεσιών, οι ελληνικές τράπεζες αναδείχθηκαν σε σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη της οικονομίας", υπογράμμισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.
Εγκαινιάζοντας το υπερμάρκετ "Megatek" στα Τίρανα, το οποίο κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από τις τράπεζες "Tirana Bank" και "Alpha Bank", ο κ. Μπερίσα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών.
Στο "Megatek" θα απασχοληθούν τουλάχιστον 500 άτομα, ανέφερε ο κ. Μπερίσα και πρόσθεσε πως με την κατασκευή εμπορικών κέντρων, όπως το "Megatek", δίνεται ώθηση στην απασχόληση.
Το "Megatek" κατασκευάστηκε σε έκταση 150.000 τ.μ., κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Τίρανα - Δυρράχιο και το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής του διαμορφώνεται στο ποσό των 40 εκατ. ευρώ.
axiaplus.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More