12.1.10

Αποσταθεροποίηση στη βόρεια Ελλάδα .......



Αλβανοί και Τούρκοι αλωνίζουν στα βόρεια σύνορα μας και προσπαθούν να υλοποιήσουν το σχέδιο της ''Μεγάλης Αλβανίας'', εκμεταλλευόμενοι τη σημερινή συγκυρία που η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την οικονομική ύφεση. Από την άλλη μεριά, η Τουρκία , σύμφωνα με απόρρητες πληροφορίες , χρηματοδοτεί αποσχιστικά κινήματα , όπως είναι αυτό του στρατού της Τσαμουριάς (UCC) , έχοντας ως στόχο τη δημιουργία κλίματος αστάθειας στην Ηπείρο και τη Μακεδονία. Επίσης , παρεμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα τορπιλίζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης που αφορούν τη μεταφορά ενέργειας από την Κασπία και τη Μαύρη Θάλασσα προς την Ευρώπη μέσω ελληνικών εδαφών.

Δεν είναι τυχαία η αναφορά του μεγαλύτερου αλβανικού ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου Top Channel , που κάνει λόγο για 14 χωρία του ΕΒΡΟΥ τα οποία κατοικούνται στην πλειονότητα από Αλβανούς.
Ο πρόεδρος της Βουλής του Κοσόβου και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του UCK , Tζ. Κράσνικι, με τις πρόσφατες δηλώσεις του αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί. Ο κ. Κράσνικι τονίζει: ''Κάθε χρόνο έρχεται πιο κοντά η επιδίωξη για ένωση όλων των Αλβανών σε ένα κράτος. Εκτός της Αλβανίας και του Κοσόβου , υπάρχουν και άλλες περιοχές όπου οι Αλβανοί αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού , όπως η Νότια Σερβία , η Δυτική ''Μακεδονία'', περιοχές της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου''. Η εκπλήρωση αυτού του ιδανικού αντιπροσωπεύει την ευθύνη όλων των Αλβανών πολιτικών...Η ενοποίηση των Αλβανών είναι ένα ιδανικό το οποίο έχει ζωή 100 ετών. Οι πολιτικοί έχουν την υποχρέωση να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να επιτύχουν αυτό και οι δυνατότητες γι' αυτό το αποτέλεσμα αυξάνονται κάθε χρόνο.


Ο ''Σύνδεσμος της Τσαμουριάς''
Οι Τσάμηδες έχουν ιδρύσει στην Αλβανία τον ''Σύνδεσμο της Τσαμουριάς'' , που είναι μια άτυπη βουλή με 100 αντιπροσώπους , η οποία επί της ουσίας έχει πολιτικό εκπρόσωπο τον επικεφαλής του Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς (Ushtria Clirimtare Camerise / UCC).
O συγκεκριμένος σύνδεσμος έγινε μέλος της ''οργάνωσης υποαντιπροσωπευμένων λαών του ΟΗΕ το 1995. Οι συγκεκριμένοι μάλιστα έχουν καταφέρει να καθιερώσουν την 27η Ιουνίου ως ''ημέρα γενοκτονίας'' των Τσάμηδων! Θεωρητικός της οργάνωσης είναι ο Σελμάν Σέμε , καθηγητής της Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων και πρώην πρόεδρος της οργάνωσης , ο οποίος σε άρθρο του στην εφημερίδα ''Shqip'' χαρακτηρίζει την Τσαμουρία ''εθνικά καθαρή αλβανική επαρχία'' ενώ σημειώνει ότι οι προσπάθειες εξελληνισμού της έγιναν πιο έντονες μετά το 1913 , όταν η περιοχή '' βρέθηκε υπό ελληνική κατοχή''.
Ο εξελληνισμός της Τσαμουριάς , σύμφωνα με τον Σέμε , πραγματοποιήθηκε με τους ακόλουθους τρεις τρόπους:


1. Εθνική κάθαρση μέσω γενοκτονίας σε βάρος του τσάμικου πληθυσμού .
2. Αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης με τη μεταφορά Ελλήνων και Βλάχων εποίκων .
3. Αφομοίωση των ορθόδοξων Τσάμιδων.


Σήμερα στην Ελλάδα , σύμφωνα με τον Σέμε , ζουν 165 χιλ. Αλβανοί , από τους οποίους οι πιο πολλοί είναι ορθόδοξοι Τσάμηδες που μιλούν κρυφά την αλβανική στις οικογένειες τους στην Θεσπρωτία , τα Ιωάννινα , την ΑΡΤΑ και την Πρέβεζα , φοβούνται όμως να δηλώσουν την εθνική τους ταυτότητα! Για τους αλβανόφωνους που ζουν στην ''Τσαμουριά'' την Καστοριά και τη Φλώρινα συνεχίζει ο Σέμε , η Ακαδημία Επιστημών της Αλβανίας από το 1998 στο ''Πρόγραμμα για την επίλυση του αλβανικού εθνικού ζητήματος'' ζητά να αναγνωριστούν ως εθνική μειονότητα , να έχουν δημοτικά σχολεία στην αλβανική , να μαθαίνουν την ιστορία της Αλβανίας , να έχουν δηλαδή τα δικαιώματα που έχουν και οι ΕΛΛΗΝΕΣ της Αλβανίας ( στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πρόσφατο δημοσίευμα - που δεν διαψεύστηκε- έγκριτης επαρχιακής εφημερίδας ότι επίκειται το άνοιγμα αλβανικού σχολείο στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στη Λάρισα). Στο τέλος ο Σέμε κάνει την εξής πρόταση , η οποία '' θα έσωζε τη Θεσπρωτία από τον μαρασμό'':
''Ο επαναπατρισμός των 250 χιλ. Τσάμηδων που ζουν σήμερα στην Αλβανία στα δικά τους εδάφη στην Τσαμουριά θα βελτίωνε αισθητά τη δημογραφική και οικονομική κατάσταση της επαρχίας. Οι επαναπατρισμένοι Αλβανοί θα ενσωματώνονταν πολύ γρήγορα στις διαδικασίες της κοινωνικής κατανομής εργασίας και θα συνέβαλλαν στην ανάπτυξη και την ευημερία της Ελλάδας''!

Στόχοι και οπλισμός
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανόγλωσσου διαδικτυακού τόπου dervina.com , επιβεβαιώνεται η ύπαρξη του παραστρατιωτικού σχηματισμού ''Απελευθερωτικός Στρατός της Τσαμουριάς (UCC) και έχει κάνει την εμφάνιση του στην Ήπειρο , ακριβώς στα σύνορα με την Αλβανία. Χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή της σερβικής επαρχίας του Κοσόβου και Μετοχίου , αρχίζοντας με την αλβανοποίηση του ονόματος της περιοχής , οι Αλβανοί αναφέρονται στην Ήπειρο με το όνομα Τσαμουριά. Παράλληλα με τις πληροφορίες ότι έχει ήδη σχηματιστεί μία αλβανική τρομοκρατική μονάδα με σκοπό δράσης την ελληνική αυτή περιοχή, ο συγκεκριμένος διαδικτυακός τόπος προβάλλει δύο βίντεο που αναπαράγονται από το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Nwes24. Από επιχειρησιακής απόψεως , η δύναμη τους αποτελείται από 5.000 ένοπλους , εξοπλισμένους με ελαφρύ οπλισμό (αντιαρματικές ρουκέτες RPG , νάρκες , τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών , Καλάσνικοφ και πιστόλια Τοκάρεφ) , που λεηλατήθηκε από τα αλβανικά στρατόπεδα κατά τις ταραχές το 19996 , αλλά και οπλισμό που παρέλαβαν μετά τη διάλυση μερικών μονάδων του Κοσσυφοπεδίου . Σε ένα άλλο διαδικτυακό τόπο , το γνωστό antiwar.comκαι στο άρθρο του Νεμπόισα Μάλιτς , αναφέρεται ότι ο Αβνί Κλινάκου μέντορας του πρώην αρχηγού του UCK της ΠΓΔΜ Αλί Αχμέτι, που το 2001 ανάγκασε τη σκοπιανή κυβέρνηση να δεχθεί να τους παραχωρήσει περισσότερα δικαιώματα αυτονόμησης - είναι ο επικεφαλής του νέου '' Κινήματος για την ενοποίηση'' (όλων των Αλβανών).

Οι στενές σχέσεις Αλβανών- Τούρκων και ο ρόλος του Πασκάλ Μίλο
Βέβαια , εκτός από τη Θεσπρωτία , αλβανικό ενδιαφέρον παρατηρείται και για τη Δυτική Θράκη. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας , Πασκάλ Μίλο , ασχολείται επισταμένως με την εκεί μουσουλμανική μειονότητα. Στο παρελθόν , επέκρινε την ελληνική Πολιτεία για άσκηση πολιτικής κάθαρσης εναντίον της μειονότητας . Σημειώνεται ότι ο ίδιος έχει κάνει και έρευνες επί τόπου με επισκέψεις του στη Δυτική Θράκη...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More