12.1.10

Γιατί είμαστε κορόϊδα......



Δύο ελληνικές ομάδες διάσωσης έφθασαν στη βορειοδυτική Αλβανία και ανέλαβαν δράση στην περιοχή Βάου ι Ντέγιες. Οι δύο ομάδες αποτελούνται από 35 άνδρες και άρχισαν από χθες τις επιχειρήσεις διάσωσης και απομάκρυνσης κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της διυπουργικής επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων, οι ελληνικές δυνάμεις έχουν στη διάθεσή τους τέσσερα οχήματα, δύο φουσκωτά σκάφη και επτά αντλίες νερού. Μέχρι στιγμής έχουν προσφέρει βοήθεια, με αποστολή ομάδων διάσωσης ή με αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, η Ιταλία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Σλοβενία, μετά την έκκληση των αλβανικών αρχών προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εν τω μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των κατοίκων από τις κοινότητες της Σκόδρας.

Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί περίπου 4.800 κάτοικοι και κάτω από το νερό βρίσκονται 2.473 σπίτια και κτίρια και πάνω από 12.000 εκτάρια γης. Οι καταστροφικές πλημμύρες είναι αποτέλεσμα των βροχοπτώσεων και της απόφασης των αρχών να ανοίξουν τις πύλες των φραγμάτων στους τρεις υδροηλεκτρικούς σταθμούς στον ποταμό Δρίνο.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Έντι Ράμα επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη, όπως είπε, καταστροφή. Ο κ. Ράμα απηύθυνε έκκληση προς τους Αλβανούς πολίτες και τους μετανάστες να βοηθήσουν οικονομικά τους πληγέντες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More