2.2.10

Να που είναι τα λεφτά κε Παπανδρέου!!

   Επίκαιρη ερώτηση για τη χρηματοδότηση ΜΚΟ .
  Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με αντικείμενο τη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), σημειώνοντας ότι κάθε χρόνο το ελληνικό δημόσιο χρηματοδοτεί με εκατομμύρια ευρώ εκατοντάδες ΜΚΟ, που θεωρητικώς παρέχουν αναπτυξιακή βοήθεια, χωρίς όμως αυτές να υπόκεινται σε κάποιον ουσιαστικό έλεγχο των οικονομικών και εν γένει των πεπραγμένων τους.
   Ερωτά, κατόπιν αυτού, τον πρωθυπουργό, με ποια κριτήρια επιλέγονται οι ΜΚΟ που θα χρηματοδοτηθούν, πώς καθορίζεται το ύψος των χρηματοδοτήσεων και πώς διασφαλίζεται η σωστή τους αξιοποίηση για τους σκοπούς που δηλώνονται.
Μίλησε συγκεκριμένα για την ΜΚΟ του Βαλιανάτου (παρατηρητήριο του Ελσίνσκι) που όπως ξέρουμε όλοι το μόνο που κάνει είναι να καρφώνει την Ελλάδα συνεχώς και να την τρέχει στα Ευρωδικαστήρια.Ακόμα για αρχηγούς μικρών κομμάτων που φτιάχνουν οικογενειακές (συγγενών και φίλων) ΜΚΟ που παίρνουν χοντρά πακέτα,που αν τα έδινε η κυβέρνηση στους εργαζομένους και τους αγρότες θα είχε λύσει κατά πολύ το πρόβλημα των χαμηλόμισθων.



   "Χάνετε από ατολμία"
   Χθες, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε την συζήτηση για τη διαφθορά, που γινόταν χθες στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, ως «κυρίαρχο και κομβικό σημείο για το εάν και πώς θα επιβιώσουμε και ποια Ελλάδα θα έχουμε αύριο» και σημείωσε πως το να πολλαπλασιάζουμε την εικόνα της αναξιοπιστίας δεν ωφελούμε τη χώρα, δεν κερδίζει τίποτα η πατρίδα.
   «Είμαστε σε ένα πόλεμο, σε μια δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι για να κάνουμε σπέκουλα να ωφεληθούμε με μερικά ψηφαλάκια» είπε και ανέφερε ότι δεν θα μπει στον πειρασμό να μιλήσει για σκάνδαλα παρότι είναι ο ίδιος σε θέση να «βγάζει» μια σειρά σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αναρωτήθηκε δε γιατί «εφόσον εμπέδωσαν ότι γίνονται σκάνδαλα» οι αρχηγοί των δύο κομμάτων, αφού κόπηκαν από τα ψηφοδέλτια πρόσωπα γιατί κάτι δεν έκαναν καλά, δεν προχώρησαν σε ένα βήμα παραπάνω; «Ας πάει κάποιος φυλακή. Προχωρήστε και θα είμαστε μαζί σας» ανέφερε και πρόσθεσε πως αν θέλουμε να πατάξουμε τη διαφθορά ούτε τόσος λόγος χρειάζεται, ούτε τόσες εξεταστικές και μάλιστα εξεταστικές- εξπρές. Ο κ. Καρατζαφέρης αμφισβήτησε ότι εντός 30 ημερών μπορεί να εξεταστεί η υπόθεση της Ζίμενς και είπε πως αν «μπορούσατε να φέρετε το Χριστοφοράκο, γιατί αυτός είναι το θέμα» θα έπρεπε να εξετάζεται δύο μήνες. «Δείτε τι ταλαιπωρία προκαλείται στον τόπο από τη γραμματέα του Χριστοφοράκου. Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά των ονομάτων που αναφέρονται, αλλά δεν μπορούμε να αφήνουμε τον τόπο με αυτό τον τρόπο να κατηγορείται, να διαβάλλεται, να προσβάλλεται να ευτελίζεται και να εξευτελίζεται» πρόσθεσε. Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης, ανακοίνωσε ότι με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής θα ζητήσει να μην αμείβονται οι βουλευτές - μέλη των Εξεταστικών Επιτροπών.
   Αναφερόμενος στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό το ερώτημα «αν αυτό που γίνεται στις εθνικές οδούς δεκαπέντε ημέρες είναι νόμιμο;» για να προσθέσει «αν είναι ας πάνε μέχρι το καλοκαίρι, αν είναι παράνομο κάποιος πρέπει να παρέμβει». Ανέφερε ότι χάνουμε εκατομμύρια ευρώ, η χώρα δεν λειτουργεί και - όπως είπε - δεν πρέπει να μιλήσουμε γιατί «έχουμε εκλογές αύριο και μας περιμένουν στην κάλπη». «Αγόμεθα και δεν είμαστε ταγοί» είπε και ρώτησε τον κ. Παπανδρέου γιατί «εμπλέκει τη δικαστική εξουσία, γιατί επιτρέπει να παρανομεί με αυτό τον προκλητικό τρόπο ο κ. Τέντες τηλεφωνώντας σε εισαγγελείς στη χώρα και να τους λέει να μην κινούνται να μην χτυπήσουν την παρανομία;».
   «Κανείς δεν θέλει να χτυπηθούν οι αγρότες αλλά δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι έρμαιο του οποιουδήποτε θέλει να χτυπάει τα σωθικά της πατρίδας», είπε.
   «Είμαστε σοβαροί επιτέλους, πρέπει να τα ανεχόμαστε αυτά ενώ έχουμε την χειρότερη οικονομία στην ΟΝΕ;» απηύθυνε το ερώτημα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ακόμη πως μεθαύριο απεργεί ο πιο ωφελημένος κλάδος, οι εφοριακοί, σε ορισμένους από τους οποίος θα έπρεπε να είναι αφιερωμένη η συζήτηση για τη διαφθορά.
   Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμη ότι το πρόβλημα της χώρας είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς είναι πολλοί και κοστίζουν ακριβά, διευκρίνισε πως δεν είναι εχθρός καμίας τάξης αλλά «πρέπει να σπάσουμε αυγά» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άργησε να λάβει μέτρα τέσσερις μήνες. «Έχετε το ιστορικό καθήκον να μας βγάλετε από το αδιέξοδο» είπε προς τον κ. Παπανδρέου προσθέτοντας πως κληρονόμησε παθογένειες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι κατ' ανάγκη από την κυβέρνηση Καραμανλή.
   Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ετοιμάσει ένα σχεδιασμό έναντι της Τουρκίας καθώς - όπως είπε - ο Τούρκος πρόεδρος διέρχεται την δυσκολότερη καμπή της θητείας του και η Τουρκία «οσάκις η χώρα μας είχε έλλειμμα πρωθυπουργίας το εκμεταλλεύτηκε για να μας τσιγκλάει».
   Είπε ακόμη ότι βρισκόμαστε σε ανασφαλές περιβάλλον με πολλά μέτωπα ανοιχτά και πρόσθεσε πως «κινδυνεύουμε με όλα όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό».
Νομοσχέδιο
   Δήλωσε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για την απόδοση της ιθαγένειας στους μετανάστες «με την πρεμούρα και τον τρόπο που το φέρνει η κυβέρνηση», ζήτησε δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός και ακόμη αιτήθηκε τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής που θα προτείνει την ρύθμιση. Είπε ακόμη πως χάρηκε που ο Αντ. Σαμαράς «κατάλαβε αυτά που έλεγε για τους μετανάστες και άλλαξε θέση». Συμπλήρωσε ότι σε όλη την Ευρώπη είναι ενοχλημένη «γιατί χαλάει όλη την μεταναστευτική πολιτική της», ενώ πρόσθεσε πως θα τιναχθούν στον αέρα τα Ταμεία όταν προχωρήσουν χιλιάδες ελληνοποιήσεις.
   Για το σχέδιο «Καλλικράτης» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ανέφερε ότι πρόκειται για «αρρωστημένη υπόθεση εκ της γεννήσεώς της» και διερωτήθηκε τι επικινδυνότητα μπορεί να κρύβει η ένωση νομών, αν ταυτοχρόνως προχωρήσουν και ελληνοποιήσεις μουσουλμάνων.
   Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στον προτεινόμενο από το κυβερνών κόμμα εκλογικό νόμο για να πει πως στενεύει η Δημοκρατία καθώς με αυτό το μοντέλο διορίζεται ο βουλευτής και καθίσταται ο αρχηγός του κόμματος «αυτοκράτορας».
   Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεκίνησε τη δευτερολογία του με την φράση «είναι μεγάλη υπόθεση να μη χάνει κανείς το μέτρο και το ΚΚΕ δεν είχε ποτέ μέτρο, πάντα στην υπερβολή, την αυτοδικία, την αντάρα», προκαλώντας την αντίδραση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα από το έδρανό της και μια ολιγόλεπτη αψιμαχία με αιχμή το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων.
   Ο κ. Καρατζαφέρης επανήλθε στο ζήτημα για να πει ότι «εμείς δεν είμαστε εναντίον των αγροτών, είμαστε παιδιά των αγροτών, αλλά πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους» και πρόσθεσε διερωτώμενος «αν κρατήσει τρεις μήνες ο αποκλεισμός των δρόμων, δεν θα πρέπει να προστατεύσουμε τους υπόλοιπους Έλληνες, την Ελλάδα;»
   Αφού επισήμανε πως δεν είπε κανείς να πάνε τα ΜΑΤ και να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα, ανέφερε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος στοιχειωδώς και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να ισχυρίζεται κανείς εδώ μέσα ότι έχει το μονοπώλιο της ευαισθησίας για κάποιον κλάδο». Ξεκαθάρισε την άποψή του ότι οι αγρότες έχουν σωστά αιτήματα, «έχουν δίκιο», αλλά - όπως είπε - «το χάνουν με το να αποκλείουν τους δρόμους» και τόνισε πως ο ίδιος θα πήγαινε αν είχαν παραταχθεί στις εθνικές χωρίς να κλείνουν τους δρόμους. «Δεν μπορώ να αβαντάρω την παρανομία», είπε.
   Ζήτησε από όλους να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούμε να ζούμε όπως ζούσαμε, «ήταν μια πλασματική εικόνα αυτή» και συμπλήρωσε πως για να εφαρμοστούν εκείνα που ζητεί το ΚΚΕ θα έπρεπε να φέρουμε εδώ το θησαυροφυλάκιο της Αμερικής.
   Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Καρατζαφέρης του ζήτησε να λάβει μέτρα προσθέτοντας «Χάνετε από ατολμία».
   Τόνισε ότι η οικοδομή είναι η τελευταία ελπίδα για να αναθερμανθεί η Οικονομία, αλλά - όπως είπε - τα «πόθεν έσχες» είναι ασφυκτικά, ζήτησε να ανέβει και το επιτόκιο των καταθέσεων αντιστοίχως με το επιτόκιο χορηγήσεων, είπε πως δεν μπορεί να απαγορεύσει τις εξωχώριες εταιρείες διότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να έχει κάποιος μια τέτοια εταιρεία.
   Αναφερόμενος στα παραδείγματα διαφθοράς, που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, ο κ. Καρατζαφέρης, ρώτησε «αφού είναι γνωστά τα ονόματα γιατί δεν τους στέλνουν στον εισαγγελέα». «Πρέπει να αποφασίσουμε μέτρα κι όχι λόγια», είπε και ως παράδειγμα μεγάλης σπατάλης ανέφερε τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες πληρώνονται από το κράτος προσθέτοντας πως πολλοί γραμματείς και αρχηγοί μικρών κομμάτων (οι οποίοι δεν είναι σήμερα στη Βουλή, διευκρίνισε) έχουν πέντε - έξι ΜΚΟ ο καθένας.
   Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ενημέρωσε ότι θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για το θέμα για να απαντήσει ο πρωθυπουργός.
   Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να διεκδικήσουμε από την ΕΕ να αγοράζει προϊόντα εκτός ΕΕ μόνον όταν εξαντλούνται τα αποθέματα των χωρών - μελών της κι ακόμη να αξιοποιήσουμε πλήρως τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, καθώς χάθηκαν από το Γ ΚΠΣ τεράστια ποσά.
   Με αιχμή το μεταναστευτικό ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι στην Πορτογαλία είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα, «όσοι πηγαίνουν εκεί είναι όλοι πορτογαλλόφωνοι».Από πρώην αποικίες των Πορτογάλων.Κι ακόμη καταλήγοντας είπε: «Αφήστε τα αυτά, ότι θα ενισχυθεί ο ελληνικός στρατός, στρατεύοντας αυτούς που δεν ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια τους».
Θα βάλετε τον Αλβανό να φυλάει τα Ελληνοαλβανικά σύνορα?Μουσουλμάνο να φυλάει τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας?Τόσα χρόνια τότε γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας μουσουλμάνος Λοχαγός,ούτε ένας χειριστής patriot,oύτε ένας σε υποβρύχια και στην πολεμική αεροπορία.


Categories


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More