26.2.10

Σαν δεν ντρέπονται οι άθλιοι ......

Συμφωνία κάτω από το τραπέζι;


xreosΟργή και αγανάκτηση προκαλεί η πληροφορία που σχολιάστηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» την 24/02/2010, για την ύπαρξη  άτυπης συμφωνίας μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών με σκοπό την εξαίρεσή τους από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και την περικοπή επιδομάτων, την οποία υπαινίχθηκε στο πρωθυπουργό η κυρία Διαμαντοπούλου.
Αν αυτή η πληροφορία επιβεβαιωθεί, τότε θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική, οικονομική, ηθική και κοινωνική πρόκληση ενάντια στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους υπαλλήλους του δημοσίου, που αμείβονται με 1.000 έως 1.500 ευρώ το μήνα και φορολογούνται με συντελεστή 27%.
Αντίθετα, ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών, (οι υπάλληλοι στις ΔΟΥ, ή των Τελωνίων: ΔΟΥ, ΤΕΛΩΝΙΑ, ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ, ΚΕΠΥΟ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ, ΟΔΥ κλπ), για  διοικητική εργασία ΕΝΤΟΣ  του ωραρίου, λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές από 3.000 ευρώ ο απόφοιτος δημοτικού, 3.500 απόφοιτος Λυκείου και 4.000 ο υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Ενώ, αν έχεις την «τύχη» και σε επιλέξουν, για προϊστάμενο γενικής διεύθυνσης θα έχεις μηνιαίες απολαβές 9500 ευρώ!!!
Όσο για τη φορολόγηση των προκλητικών απολαβών αυτή συνιστά σκάνδαλο.
Αυτοτελώς φορολογούμενο (15%) το 50% του επιδόματος που προέρχεται έμμεσο φόρο με την ονομασία ΔΙΒΒΕΤ, ΔΕΤΕ, ΔΕΧΕ. Ο παρακρατηθείς φόρος επιστρέφεται, αφού οι υπάλληλοι μπορούν να  υποβάλλουν δήλωση με επιφύλαξη.
Αν η συμφωνία αφορά στη συνέχιση της επιστροφής φόρου, μέσω της φορολογικής δήλωσης με επιφύλαξη, συνιστά για την κυβέρνηση που πιστεύει στη διαφάνεια και επικαλείται την κοινωνική δικαιοσύνη, σκάνδαλο πολιτικό, οικονομικό και ηθικό.
Κάθε απάντηση δεκτή.
ΣΤΑΘΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δημόσιος Υπάλληλος των 1200 ευρώ

Ελεύθερη Ώρα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More