1.3.10

Υπάρχουν και φιλέλληνες στην Γερμανία!!!!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Γερμανική απάντηση στο «Focus» από τον Αγιόκαμπο

* «Oι Έλληνες παραμένουν ένας σημαντικός λαός πολιτισμού με ένα ιδιαίτερο ανθρωπιστικό πρόσωπο, κάτι που το περιοδικό σας αγνοεί», γράφει ο φιλέλληνας καθηγητής Αρχαιολογίας-Ιστορίας προς το «Focus» .
Το κύμα των αντιδράσεων που προκάλεσε στην Ελλάδα το εξώφυλλο του Γερμανικού Focus, με τη γνωστή απεικόνιση της Αφροδίτης της Μήλου, ήταν ποικίλες, πολυδιάστατες και διαβαθμισμένες... Ήπιες, οργισμένες, διακριτικές, αγανακτισμένες, ειρωνικές αλλά και ακραίες...
Όμως οι πιο ενδιαφέρουσες και ίσως αυτές με μια ξεχωριστή βαρύτητα, ήταν οι αντιδράσεις που διατυπώθηκαν και εκφράστηκαν από Γερμανούς πολίτες. Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που απέστειλε προς το περιοδικό «Focus», o Γερμανός ακαδημαϊκός Dr. Schneider Berrenberg, o oποίος εδώ και χρόνια και αφού έχει αποσυρθεί από τα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων, διαμένει μόνιμα στον Αγιόκαμπο της Λάρισας.
Ο φιλέλληνας καθηγητής Αρχαιολογίας – Ιστορίας, αμέσως μετά την έκδοση του περιοδικού, απέστειλε επιστολή στην γραφεία του περιοδικού στο Μόναχο, στην οποία αφού χαρακτηρίζει ως «αισχρή» την απεικόνιση της Αφροδίτης της Μήλου, σημειώνει πως είναι δίκαιες οι αντιδράσεις των Ελλήνων, συμπληρώνοντας πως «οι Έλληνες παραμένουν ένας σημαντικός λαός πολιτισμού με ένα ιδιαίτερο ανθρωπιστικό πρόσωπο, κάτι που το περιοδικό σας αγνοεί».
Μάλιστα, ο Dr. Schneider Berrenberg, παρακολουθώντας εδώ και χρόνια την πολιτική ζωή του τόπου εκφράζει εμμέσως και πολιτική θέση, αφού απευθυνόμενος στα στελέχη του περιοδικού αναφέρει τα εξής χαρακτηριστικά:
«Θα είχατε προσφέρει ορθή εργασία και θα είχατε αποδείξει ουσιαστική γνώση της κατάστασης εάν χρησιμοποιούσατε την ελευθερία της δημοσιογραφίας και της σάτιρας για να απεικονίσετε τους κ. Καραμανλή και Μπαρόσο απέναντι στο μεσαίο δάκτυλο, μια που αυτοί οι δύο κ. είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και όχι οι Έλληνες». Τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος που υπογράφει ο Γερμανός πανεπιστημιακός.
Αναλυτικά, ολόκληρη η επιστολή του Dr. Schneider Berrenberg, προς το Focus, έχει ως εξής:...

συνέχεια εδώ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More