23.3.10

Είμαστε όλοι κοντά του!!!!!

Με πάθος, με αγώνα, δίπλα στους ανθρώπους μας


270110-papagewrgiouΤην ερχόμενη εβδομάδα, ο αρχισυντάκτης μας, Δημήτρης Παπαγεωργίου, θα κλείσει δύο μήνες προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, επειδή δεν κρύβει αυτό που είναι κι αυτά που πιστεύει. Όσο ο καιρός περνά, το μόνο που μας κάνει να αναθαρρούμε και να μην χάνουμε την αισιοδοξία μας είναι η αντοχή και το πάθος με το οποίο αντιμετωπίζει τα πράγματα. Αρετές, με τις οποίες ο Μεγαλοδύναμος ξέρει ποιους να προικίζει.
Μέρα με την ημέρα, αντιλαμβανόμαστε όμως, ότι αυτός ο Μεγαλοδύναμος είναι μερικές φορές πολύ άδικος προς ορισμένους ανθρώπους, αφού τους άφησε γυμνούς κι εκτεθειμένους, να καμαρώνουν με «χιούμορ» τους έμαθε για την κατάντια στην οποία μας οδήγησαν και να μην σέβονται τίποτε γύρω τους.
Αφορμή για να κάνουμε για άλλη μια φορά αυτή τη θλιβερή διαπίστωση, μας έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, ο οποίος επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την εβδομάδα που πέρασε, αυτό το οποίο φοβόμαστε. Ο κύριος Πάγκαλος σε παρέμβασή του σε ημερίδα του «Ινστιτούτου Επιμόρφωσης» του ΠΑΣΟΚ είπε, αναφερόμενος στα στελέχη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, που αντιτάχθηκαν στον νόμο για την Ιθαγένεια:
«...είναι και τελείως ηλίθιοι, οι άνθρωποι αυτοί που ομοφώνως αποφάσισαν, είναι εντελώς ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται στην κοινωνία ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο. [...] Απαιτούν από τους μετανάστες [...] να γνωρίζουν καλά την ελληνική ιστορία και την ελληνική γλώσσα.[...] Πρόκειται για γελοίους...».
Αυτά είπε ο κύριος - για πόσο ακόμη θα τον αποκαλούμε κύριο αυτόν τον τύπο; - Πάγκαλος, αναφερόμενος σε διακεκριμένα στελέχη του κόμματός του, τα οποία εξελέγησαν στις θέσεις τους με δημοκρατικές διαδικασίες. Φαντασθείτε πώς βλέπει ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως όλους εμάς.
Τόσο ο κ. Πάγκαλος όσο και ο κ. Χρυσοχοΐδης, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είτε μας θέλουν σε άσυλο είτε στον Κορυδαλλό, θέλουν να μας στερήσουν την ελευθερία μας να λέμε αυτά που πιστεύουμε. Αυτή είναι η «δημοκρατία» της πασοκικής χούντας, ενώ η σιγή των ΜΜΕ σχετικά με αυτήν την προκλητική στάση μαρτυρά τον καθεστωτικό χαρακτήρα και του συνόλου και της κατεστημένης ενημερώσεως. Απ' ό,τι φαίνεται, στην νέα εποχή του ΠΑΣΟΚ, αυτά που μέχρι σήμερα βιώσαμε θα φαντάζουν ανέκδοτο.
Εκεί λοιπόν που αναρωτιόμαστε, πώς να βοηθήσουμε τον Δημήτρη Παπαγεωργίου, έναν άνθρωπο που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές για τα πιστεύω του, για άλλη μια φορά μας δίνει αντί να πάρει. Μας οπλίζει με το πάθος και την αντοχή του για να αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται.
Το ποια είναι αυτά, δεν είναι δύσκολο κανείς να μαντέψει. Περισσότεροι μετανάστες, περισσότερος «αντιρατσισμός», περισσότερη οικονομική κρίση και - ενδεχομένως - περισσότερη «τσόντα» για να αυνανίζει τον λαό μας στα πλαίσια της αρχέγονης επιχείρησης «άρτος και θεάματα».
Το λαθρονομοσχέδιο πέρασε. Τα φώτα σβήσανε πριν καν ακόμη αυτό ψηφισθεί, γιατί έτσι το θέλησε η κυβέρνηση και τα συνοδοιπορούντα ΜΜΕ. Οι υπογραφές έπαψαν να μαζεύονται, οι συγκεντρώσεις σταμάτησαν και δυστυχώς, έμεινε αυτό που προβλέπαμε στον προηγούμενο «ΕΚ». Η γκρίνια, η μιζέρια, η ενδοσκόπηση ενός χώρου, του πατριωτικού, ο οποίος για ακόμη μία φορά δεν μπόρεσε να «αγγίξει» την κοινωνία, παρ' όλη την προθυμία της τελευταίας.
Μένει όμως ακόμα, προφυλακισμένος ο Δημήτρης, γιατί αυτός προφανώς πρέπει να πληρώσει την ανικανότητα ημών των υπολοίπων. Μένει προφυλακισμένος, καθώς ούτε να πληρώσει και να αποφυλακισθεί δεν του δίνουν το δικαίωμα, ούτε αυτό της αναστολής. Μένει προφυλακισμένος γιατί πρέπει να δώσει το παράδειγμα, επειδή ήθελε ένα «χώρο» έξω από καλούπια που το σύστημα έχει βάλει αλλά και έξω από το γκέτο, στο οποίο μόνος του ο «χώρος» έχει αυτοεγκλωβισθεί.
Αυτό που μας έχει ορισθεί πλέον να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να θέλουμε έναν κόσμο δικό μας, με άποψη, με ιδεολογία, χωρίς κολλήματα με το παρελθόν, χωρίς συμπλέγματα απολογίας προς τον κάθε υβριστή μας. Η περιπέτεια του Δημήτρη θα τελειώσει. Οφείλει αυτή να μας έχει κάνει όλους εμάς τους υπολοίπους - γιατί γι' αυτόν είναι αυτονόητο - πιο δυνατούς και πιο σοφούς. Για να μπορέσουμε μαζί, όπως λέει και ένας καταραμένος ποιητής του μεσοπολέμου, «να στρέψουμε τα βέλη μας προς τ' άστρα»...
EK




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More