23.3.10

Γιατί όχι πατριωτάκια είναι !

Θα πούμε νέα «ευχαριστώ» στους Αμερικανούς;


pasok-usa1«It’s the economy stupid»! Αυτό το επικατάρατο ρητό, κατευθύνει εδώ και πολλά χρόνια τη σκέψη των πολιτικών ελίτ της Ευρώπης. Όπου δεν έγινε κατανοητό ότι αυτό θα «έπρεπε» (βάσει τουλάχιστον των εικασιών των νεοφιλελευθέρων αλλά και των ομοϊδεατών τους πλέον, σοσιαλδημοκρατών) να είναι ο κινητήριος άξονας στη χάραξη πολιτικής, προκλήθηκαν εκλογικά «Βατερλό».
Οι ήττες βέβαια, ήταν αποτέλεσμα σχετικής «επικοινωνιακής» προπαρασκευής από τα οικονομικά & επιχειρηματικά συμφέροντα. Που θέλουν όλα να εστιάζουν στην οικονομία και στη «χρηστή» διαχείριση των δημοσιοοικονομικών. Ο ορθολογισμός και ο ματεριαλισμός στο απόγειό τους, ή αλλιώς «πώς να χάσουν τα έθνη τη συνείδησή τους»…
Απειλούμαστε
Στην Ελλάδα, χωρίς να υποβαθμίζουμε τη σημασία της οικονομικής πολιτικής και της κρίσης την οποία βιώνουμε, που σαφώς υπονομεύει πάνω απ’ όλα την ασφάλειά μας, καθιστώντας μας έρμαια στις διαθέσεις των κερδοσκόπων (να ‘ναι καλά το ΠΑΣΟΚ), τα πράγματα διαφέρουν. Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις ασφαλείας από γειτονικές της χώρες και ιδιαίτερα από την κατά τα άλλα «σύμμαχο» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, Τουρκία.
Είναι σαφές σε όλους ότι υπάρχει επιβουλή κατά της εθνικής μας ακεραιότητας. Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου και όχι μόνο, αν ληφθούν υπόψη και τα σούρτα-φέρτα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού μέχρι το Σούνιο (μια φορά έγινε αυτό επί Κώστα Καραμανλή και χάλασε ο κόσμος, τώρα τσιμουδιά από τα ΜΜΕ), δεν δείχνουν να προβληματίζουν το Μαξίμου. Για την ακρίβεια, στην κυβέρνηση δείχνουν να μη δίνουν δεκάρα.
Την ίδια ώρα, προετοιμάζουν το ταξίδι του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, στην Άγκυρα. Ο οποίος, αν δεν το έχει καταλάβει, κινδυνεύει να ξεφτιλιστεί άσχημα. Και δεν θα είναι ο πρώτος που θα την πατήσει. Αλλά αυτό, είναι το έλασσον.
Αποχρωματίζουν τη χώρα
Την ώρα που οι Τούρκοι απειλούν προβαίνοντας σε στρατιωτικού τύπου προκλήσεις, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» στις Ένοπλες Δυνάμεις μας «ελληνοποιημένους» αλλοδαπούς χωρίς εθνική συνείδηση (βλέπε νομοσχέδιο για τη χορήγηση «ιθαγένειας» σε λαθρομετανάστες) καταστρέφοντας τη συνοχή του στρατεύματος.
Επίσης, αποσύρει τα μηχανοκίνητα τμήματα από τις παρελάσεις, αδρανοποιεί στην ουσία την αεροπορία μας από το Αιγαίο (γιατί οι εμπλοκές και οι αναχαιτίσεις… «κοστίζουν»!), ακυρώνει προγραμματισμένες ασκήσεις (κοστίζουν και αυτές, αλλά κάποιοι υπουργοί ξέρουν να πετάνε VIP), ακυρώνει τους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου στις διπλωματικές μας αποστολές του εξωτερικού, απαγορεύοντας μάλιστα την εμπλοκή των αντιπροσωπειών στους εορτασμούς, άσχετα αν οι ομογενείς καλύπτουν το κόστος…
Κοινώς, το ΠΑΣΟΚ αποχρωματίζει εθνικά τη χώρα, θέτοντάς την ενώπιον τρομερών κινδύνων και θέτοντάς την σε τροχιά μετατροπής της σε προτεκτοράτο, που θα κοιτά φοβισμένη τα αεροπλάνα της «Υψηλής Πύλης» να κόβουν βόλτες ανενόχλητα ακόμα και πάνω από την Ακρόπολη. Και όλα αυτά για να καταπολεμηθεί… ο πατριωτισμός!
Φαρμακονήσι, ώρα μηδέν
Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν πως οι Τούρκοι έχουν συγκεκριμένη στόχευση: το Φαρμακονήσι (όσον αφορά στο εδαφικό) που φρουρείται από τον ελληνικό στρατό, αλλά και την εμπέδωση της κυριαρχίας τους στον τομέα έρευνα και διάσωση από την άλλη. Στο προαναφερόμενο νησί, προσπαθούν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο για να οδηγήσουν την ελληνική ηγεσία σε απόσυρση της στρατιωτικής φρουράς, αποβλέποντας στη δημιουργία μιας νέας γκρίζας ζώνης αλά Ίμια. Η ελληνική κυβέρνηση, υπολογίζουν οι Τούρκοι, θα προσφύγει έντρομη, όπως έγινε και επί Σημίτη, στις ΗΠΑ.
Αν δείτε τις τελευταίες συνεντεύξεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, θα καταλάβετε τι εννοώ… Προτεκτοράτο της Νέας Τάξης μας θέλει το ΠΑΣΟΚ. Με 500.000 χιλιάδες νέους πράσινους «Ταλιμπάν» ψηφοφόρους και ένα στρατό εγκλωβισμένων (στην κυριολεξία!) κομματικών, στην πλειοψηφία τους κρατικοδίαιτων, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, άνευ ιδιαίτερου κόστους.
Να ετοιμαστούμε λοιπόν για νέες ταπεινώσεις στο βωμό της καταπολέμησης του πατριωτισμού και για νέα «ευχαριστώ» στους Αμερικανούς;
Νίκος Χιδίρογλου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More