17.3.10

Επιτέλους κάτι να γίνει !!!

Επιχείρηση "σκούπα" στο κέντρο της Αθήνας

Σε συντονισμένη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας προχώρησαν  χθες το πρωί η Αστυνομία, η ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), το Υγειονομικό και ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πάταξη του παρεμπορίου, των ναρκωτικών και της πορνείας. Παρουσία εισαγγελέα και εποπτών της Νομαρχίας Αθηνών αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε έξι εγκαταλελειμμένα κτίρια στις οδούς Σατωβριάνδου, Κουμουνδούρου, Σοφοκλέους και Σαρρή. Σε δύο από αυτά διαπιστώθηκε ότι διέμεναν μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής. Περίπου 70 αλλοδαποί προσήχθησαν στην Αστυνομία για να διαπιστωθεί αν έφεραν τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στην Ελλάδα.Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων ειδικά συνεργεία του δήμου Αθηναίων προχώρησαν στον καθαρισμό και την απολύμανση των κτιρίων.
Οι εργαζόμενοι της διεύθυνσης καθαριότητας απομάκρυναν συσσωρευμένα απορρίμματα και με ειδικά απολυμαντικά μέσα καθάρισαν τα δύο κτίρια επί της οδού Σοφοκλέους, που είχαν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης για την περιοχή. Την επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων συντόνισε ο αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της πόλης, Ανδρέας Παπαδάκης.
«Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, , την ΥΠΕΕ και τη Νομαρχία και παρουσία εισαγγελέα, καθαρίσαμε κτίρια, τα οποία ανήκουν σε ασυνείδητους ιδιοκτήτες, οι οποίοι εκμεταλλεύονται οικονομικούς μετανάστες», δήλωσε ο κ. Παπαδάκης. «Τα κτίρια αυτά αποτελούν ανθυγιεινές εστίες τόσο για όσους διαμένουν μέσα σε αυτά, όσο και για τους περιοίκους». Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα αντίστοιχοι έλεγχοι έγιναν για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. Σε ελέγχους αστυνομικών και υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας στο κέντρο ελέγχθηκαν 223 άτομα και κατασχέθηκαν 4.995 είδη που παραδόθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία.

cosmo


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More