4.3.10

Τελικά τι συμβαίνει σε αυτή την χώρα ;;;

Καταγγελίες για αόρατο δίκτυο της Goldman Sachs...Υπάρχουν και τέτοιες διαρροές στά ΜΜΕ; Φανταστείτε την πραγματικότητα σε πλήρη διαφάνεια!

Έρευνα έχει αρχίσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FΕD) για τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν μεταξύ Goldman Sachs και Ελληνικού Δημοσίου. Στο μικροσκόπιό της βρίσκεται ο νέος επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ. Π. Χριστοδούλου, ο οποίος έχει διατελέσει στέλεχος του αμερικανικού επενδυτικού οίκου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Λε Μοντ». Η γαλλική εφημερίδα σε άρθρο της με τίτλο «Η Goldman Sachs προσλαμβάνει ισχυρούς άνδρες στην Ευρώπη για να εδραιώσουν την εξουσία της» αποκαλύπτει την ισχυρή επιρροή που έχει δημιουργήσει ο διεθνής οίκος στη Γηραιά Ήπειρο χτίζοντας το κρυφό- όπως το χαρακτηρίζει- δίκτυό της με συγκεκριμένα πρόσωπα σε θέσεις ισχύος. Τα στελέχη αυτά, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, πληρώνονται καλά επειδή γνωρίζουν πώς να κινούνται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν άμεση επαφή με πολιτικά πρόσωπα ισχύος. Σύμφωνα με τη «lemonde.fr», ο κ. Χριστοδούλου έχει βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας της FΕD η οποία διερευνά τον ρόλο που διαδραμάτισε όταν στις αρχές του 2009 επόπτευε την ίδρυση της εταιρείας Τitlos με έδρα το Λονδίνο.

Η γαλλική εφημερίδα εξάλλου ασκεί κριτική στον Γερμανό οικονομολόγο και πρώην μέλος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας (Deutschebank) αλλά και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Όταμρ Ίσινγκ, ο οποίος είναι και αυτός σήμερα σύμβουλος της Goldman Sachs. Ο κ. Ίσινγκ αποτελεί έναν από τους πιο σκληρούς επικριτές της Ελλάδας έχοντας ζητήσει επανειλημμένα από την Ευρώπη να μη βοηθήσει την Ελλάδα αλλά να προσφύγει η χώρα μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα.  Ο κ. Χριστοδούλου πριν προσληφθεί στην Εθνική Τράπεζα το 1998 ήταν στέλεχος της Goldman Sachs. Η τελευταία χαρακτηρίζεται συγγενική της Goldman Sachs και δημιουργήθηκε για τη μεταφορά του ελληνικού χρέους στην Εθνική Τράπεζα.
«Για την Goldman Sachs ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του δικτύου είναι ότι είναι κρυφό. Έτσι, στους “Financial Τimes” της 15ης Φεβρουαρίου, ο Ό. Ίσινγκ υπογράφει ένα κείμενο εχθρικό προς την επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας από την Ε.Ε. Ο Ίσινγκ υπογράφει το άρθρο αυτό όμως παραλείποντας να διευκρινίσει ότι από το 2006 είναι διεθνής σύμβουλος της Goldman Sachs. Και ότι η τράπεζα, η οποία κερδοσκόπησε εις βάρος του ευρώ, έχει να χάσει τα πάντα από μια ευρωπαϊκή παρέμβαση» (υπέρ της Ελλάδας), καταλήγει το άρθρο της «Λε Μοντ».

Επιστολή στη «Λε Μοντ»
Σε επιστολή του στη «Λε Μοντ» για το δημοσίευμα, ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Π. Χριστοδούλου διευκρινίζει ότι εργάστηκε στην Goldman Sachs τη διετία 1987- 1988 με αντικείμενο τα ομόλογα των καναδικών επαρχιών και εταιρικά ομόλογα στο Λονδίνο. Επίσης αναφέρει ότι το 2005 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αγόρασε από τη δευτερογενή αγορά ένα swap ελληνικών τίτλων που κατείχε η Goldman Sachs και η αγορά αυτή πραγματοποιήθηκε με διαφανείς διαδικασίες, όπως προβλέπουν οι κανόνες των αγορών.

Έρευνες για κερδοσκοπικά παιχνίδια
ΕΡΕΥΝΑ για να διαπιστωθούν τυχόν παράνομες πρακτικές σε κερδοσκοπικές συναλλαγές με Συμβόλαια Αντιστάθμισης Κινδύνου (CDS), τα οποία χρησιμοποιούνται για την ασφάλιση του εθνικού χρέους της χώρας μας και άλλων χωρών της ευρωζώνης απέναντι σε χρεοκοπία αρχίζει η Κομισιόν.
Ο επίτροπος της Ε.Ε. για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ ανακοίνωσε ότι στον απόηχο της κρίσης στην Ελλάδα, οι συναλλαγές με CDS μπαίνουν στο μικροσκόπιο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα το οποίο οι «Φαινάνσιαλ Τάιμς» σε χθεσινό τους κύριο δημοσίευμα χαρακτήρισαν «μπαμπούλα της Ευρώπης». Δεν είναι τυχαίο ότι Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία έχουν δημιουργήσει μέτωπο κατά των κερδοσκόπων, επειδήόπως και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείοθεωρούν ότι η έκρηξη στο κόστος δανεισμού των κυβερνήσεων στη Γηραιά Ήπειρο λόγω (και) κερδοσκοπικών κινήσεων από hedge funds και ξένες τράπεζες αποτελεί τον μεγαλύτρο κίνδυνο για την ανάπτυξη.

lemonde.fr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More