22.10.10

Ότι και να κάνουν οι παπατζήδες οι περιφερειακές εκλογές θα τους τελειώσουν!

      

Ο Αθανασάκης… τρόμαξε τον Γιώργο!

Στο πρόσωπο του Νίκου Αθανασάκη, εντοπίζουν από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τον παράγοντα εκείνον ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο, προκειμένου να πειστεί ο Γιώργος Παπανδρέου να αλλάξει την προεκλογική τακτική του, και να ασχοληθεί προσωπικά με τη μάχη της αυτοδιοικητικής κάλπης, μπροστά στην προοπτική ενός, πέρα από κάθε απαισιόδοξης πρόβλεψης, αρνητικού αποτελέσματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του statesmen.gr, ο Νίκος Αθανασάκης, την άποψη του οποίου εκτιμά και σέβεται ο Γιώργος Παπανδρέου, έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου, εισπράττοντας τη δυσφορία της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ. Η διαδρομή του άλλωστε, στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου, από ιδρύσεως σχεδόν του ΠΑΣΟΚ, και το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα στον χαρισματικό ηγέτη, ακόμη και στις πλέον δύσκολες στιγμές της πολιτικής διαδρομής του, επέτρεψε στον Νίκο Αθανασάκη να αποκτήσει ψυχική επαφή με την παραδοσιακή, κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ.
Και, ακόμη και σήμερα, που ο στενός πυρήνας των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου απαρτίζεται κυρίως από τεχνοκράτες και στελέχη της νεώτερης γενιάς, ο Νίκος Αθανασάκης, όπως και ο Τηλέμαχος Χυτήρης, παραμένουν σταθερές τις οποίες υπολογίζει ο Πρωθυπουργός.
Κάπως έτσι λοιπόν, και «διαβάζοντας» τις διαθέσεις της κοινής γνώμης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, ο Νίκος Αθανασάκης ήταν υπέρμαχος του να αλλάξει η στρατηγική, και να εμπλακεί προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου στη μάχη, ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιφέρειες, προκειμένου να αυξήσει την κομματική συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, και να περιορίσει τις πιθανότητες να χαθούν οι πολιτικές εντυπώσεις.
Ο Δημοσθένης Μαρίνος είναι δημοσιογράφος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More