22.10.10

Η κοροϊδία πάει σύννεφο από τους παπατζήδες!

Όταν ψηφίζουν και οι Βρυξέλλες

Μέχρι τους διαδρόμους των Βρυξελλών, συζητείται μια είδηση που από χθες κυκλοφορεί στην Αθήνα, και περισσότερο επιβεβαιώνεται παρά διαψεύδεται από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Eurostat, προφανώς μετά από συζήτηση και διαπραγμάτευση με την ελληνική Κυβέρνηση, δέχτηκε να καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση του οριστικού ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2009, μέχρι τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει πολιτικό χρόνο, μιας και στις Βρυξέλλες θεωρείται κοινό μυστικό ότι το έλλειμμα θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω, θα κινηθεί σε επίπεδα άνω του 15%, και εκ των πραγμάτων θα προκύψει η ανάγκη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ως το τέλος του 2010.
Μια τέτοια ανακοίνωση εν μέσω προεκλογικής περιόδου, θα προκαλούσε αναστάτωση στους πολίτες, και θα διόγκωνε τη δυσφορία του κόσμου, που ήδη αντιδρά στα οικονομικά μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί. Έτσι, με την παράταση της ανακοίνωσης για τη… λυπητερή, το ΠΑΣΟΚ θα φτάσει και στις δυο Κυριακές της κάλπης, με καλύτερες προδιαγραφές σε σχέση με το αν διαπιστωνόταν κύμα λαϊκής αμφισβήτησης.
Ο Δημοσθένης Μαρίνος είναι δημοσιογράφος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More