3.11.10

Ποιός να τα στέλνει άραγε;

Παγιδευμένα δέματα με παραλήπτες Europol και Ευρωδικαστήριο εξουδετερώθηκαν στο «Ελ.Βενιζέλος» - Κύμα τρομοκρατικών ενεργειών - Παγιδευμένο δέμα βρέθηκε στο γραφείο της Γερμανίδας καγκελαρίου
Δύο ύποπτα δέματα, εντοπίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στον εμπορευματικό σταθμό του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενες εκρήξεις
Δύο ύποπτα δέματα, με παραλήπτες την Europol και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εντοπίστηκαν το βράδυ της Τρίτης στον εμπορευματικό σταθμό του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενες εκρήξεις. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς πανομοιότυπους με αυτούς που εντοπίστηκαν την Τρίτη σε πρεσβείες στην Αθήνα και στη γερμανική καγκελαρία στο Βερολίνο.
Θα έφταναν στους προορισμούς τους μέσω διεθνούς εταιρείας ταχυμεταφορών.Στο σημείο έσπευσε συνεργείο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών για να ελέγξει τα ύποπτα δέματα, χρησιμοποιώντας ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης εκρηκτικών υλών.
Τα δύο πακέτα που εξουδετερώθηκαν στο «Ελ.Βενιζέλος» ήταν το τελευταίο, μέχρι στιγμής, περιστατικό σε ένα παρόμοιο μπαράζ επιθέσεων με παγιδευμένα πακέτα που στάλθηκαν μέσω ταχυδρομείου σε διάφορες πρεσβείες στην Αθήνα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Οι δράστες φαίνεται πως εμφάνιζαν ως αποστολείς εταιρείες, σωματεία, πολιτιστικά ιδρύματα κ.ο.κ. προκειμένου να αυξήσουν την πιθανότητα τα δέματα να φτάσουν στους παραλήπτες τους, οι οποίοι ήταν κατά κανόνα, όπως εκτιμάται, οι επικεφαλείς των παραπάνω διπλωματικών αποστολών.Όλες οι πρεσβείες των χωρών που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν ενημερωθεί σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που προτείνονται να ληφθούν σε ότι αφορά το χειρισμό ύποπτης αλληλογραφίας.
Το αίνιγμα της καγκελαρίας
Οι γερμανικές αρχές ερευνούν και ύποπτο πακέτο που έφτασε την Τρίτη στην Καγκελαρία στο Βερολίνο. Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ επιβεβαίωσε οτι περιείχε εκρηκτικά και εστάλη δύο ημέρες πριν από την Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, ως αποστολέας του αναγράφονταν το «Ελληνικό Υπουργείο Οικονομίας».Το πώς έφτασε το παγιδευμένο πακέτο στη γερμανική καγκελαρία είναι υπό διερεύνηση, καθώς όλα τα δέματα που φεύγουν από το «Ελ.Βενιζέλος» ελέγχονται προληπτικά με ειδικά μηχανήματα.Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει τη διαδρομή που ακολούθησε το συγκεκριμένο πακέτο, προκειμένου να διαπιστώσει πώς πέρασε τους ελέγχους μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More