3.11.10

Μπορούν να μας πληροφορήσουν σε ποιό πολιτικό χώρο ανήκουν;

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη οι δυο συλληφθέντες

2-11-10-3Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας στους δύο νεαρούς που συνελήφθησαν στο Παγκράτι και ήδη παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτική ανακρίτρια. Πρόκειται για τον 22χρονο Γεράσιμο Τσάκαλο και τον 24χρονο Παναγιώτη Αργυρού, ο οποίος την Τετάρτη  θα δώσει κατάθεση και στον ειδικό εφέτη ανακριτή, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Βαριές κατηγορίες
Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα και 4 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Δημήτρης Πιέρος σε βάρος του 22 χρόνου Παναγιώτη Αργυρού και του 24 χρόνου Γεράσιμου Τσάκαλου που συνελήφθησαν για τα δέματα βόμβες με παραλήπτες πρεσβείες ξένων χωρών.

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα:

* των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού
* τρομοκρατικής οργάνωσης
* προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και κατά συρροή
* έκρηξη

ενώ τα πλημμελήματα είναι για:

* διακεκριμένη περίπτωση φθοράς από κοινού
* παράνομης οπλοφορίας
* άρνησης δακτυλοσκοπήσεις (στην ΓΑΔΑ)
* άρνησης δήλωσης στοιχείων ταυτότητας

Ενώπιον του εισαγγελέα και οι δυο κατηγορούμενοι εξακολούθησαν να κρατούν στάση σιωπής, δηλώνοντας ότι δεν έχουν έχω να δηλώσουν τίποτα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην δεύτερη ειδική ανακρίτρια η οποία έδωσε προθεσμία στους δυο νεαρούς να απολογηθούν την Πέμπτη το πρωί.

Οι δύο νεαροί στο γραφείο της ανακριτρίας δήλωσαν πως δεν αναγνωρίζουν και ότι αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Ο 22χρονος είχε σε βάρος του ένταλμα, που εκκρεμούσε για συμμετοχή στους Πυρήνες. Κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών καθώς και για τις εκρήξεις στο γραφείο της τότε βουλευτή Λ. Κατσέλη στο Κολωνάκι, στο σπίτι του τότε υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Παν.Χηνοφώτη καθώς και στα γραφεία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Την ίδια ώρα οι αρχές συγκεντρώνουν τις έρευνές τους στην ανακάλυψη της γιάφκας της οργάνωσης σε μια προσπάθεια να παγώσουν ενδεχόμενα νέα χτυπήματα.

Η αστυνομία εκτιμά ότι την αποστολή των δεμάτων στις ξένες πρεσβείες, ως κινήσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων με σοβαρές όμως συνέπειες για την εικόνα της χώρας και εξετάζει αν η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης θα μπορούσε να προκαλέσει ανθρώπινα θύματα.

Εκτιμάται ότι ο κατασκευαστής των βομβών είναι ο 22χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου.

www.greeknews.biz με πληροφορίες από ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More