31.12.10

Νέα εξ ανατολών....

ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Εφ.Χουριέτ 30-12-2010

Ενώθηκαν οι Ρωμιοί στη συζήτηση για τους χούλιγκαν.
Αρμόδιοι και πολιτικοί του Ελληνοκυπριακού τομέα επιδεικνύοντας μια σπάνια στάση ενώθηκαν ενάντια στην Τουρκία. Στο στόχαστρο των Ρωμιών πολιτικών βρέθηκαν οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός Ερντογάν σχετικά με αυτά που έγιναν στον αγώνα μπάσκετ των ομάδων ΑΠΟΕΛ-Πινάρ Καρσιγιακά.
Ο ΥΠΕΞ Μάρκος Κυπριανού ανέφερε πως οι Τούρκοι πολιτικοί έχουν εισέλθει σε προεκλογική περίοδο και πως προσπάθησαν να εκμεταλλευθούνε πολιτικά συνηθισμένα περιστατικά που έγιναν σε αγώνα μπάσκετ στην Λευκωσία.
Ο Κυπριανού δήλωσε πως ¨Η προσπάθεια για μεταφορά σε πολιτικό επίπεδο ενός άτυχου περιστατικού μιας αθλητικής συνάντησης, είναι μια απόλυτα άδικη και κατακριτέα στάση¨.
Στον αγώνα που έγινε την περασμένη εβδομάδα, φίλαθλοι της ομάδας ΑΠΟΕΛ προσπάθησαν να επιτεθούνε στους παίχτες της ομάδας Πινάρ Καρσίγιακα.
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ
Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφέρει πως το περιστατικό έδειχνε πως έχει αυξηθεί μεταξύ των Ελληνοκύπριων η έχθρα και ο ρατσισμός. Ο Ερντογάν είχε τονίσει πως με αυτά τα γεγονότα των χούλιγκαν, είχε φανεί πως οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν ειρήνη στην Κύπρο.
Ο Υπουργός Προεδρίας και αρχιδιαπραγματευτής με την Ε.Ε. Εγεμέν Μπαγίς είχε σχολιάσει πως ¨ Η αδυναμία διασφάλισης ασφάλειας σε μια ομάδα μπάσκετ, έδειξε σε όλο τον κόσμο πως ο Ελληνοκυπριακός τομέας δεν θα γίνει κράτος.
Ο Κυπριανού απαντώντας σε αυτά τα σχόλια, είπε πως παρενέβη άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να εγγυηθεί πως οι Τούρκοι παίχτες δεν θα βρεθούνε σε κίνδυνο. Ο ΥΠΕΞ του Ελληνοκυπριακού τομέα, κάλεσε την Τουρκία αντί να εστιάζει σε κατηγορίες λόγω των περιστατικών, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να επιδείξει κατανόηση στις άλλες θρησκείες που υπάρχουν στα εδάφη της.
Επίσης υπενθυμίζοντας τα περιστατικά που έγιναν την Κυριακή σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην Τουρκία είπε πως ¨Δυστυχώς στις αθλητικές συναντήσεις παρουσιάζονται τέτοια περιστατικά¨.
ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.
Ο Κυπριανού δήλωσε τα εξής : ¨Αντιλαμβανόμαστε τον θυμό του Ερντογάν και του Μπαγίς. Το κόλλημα στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας- Ε.Ε. προκάλεσαν ακραία σχόλια που στοχοποιούνε την Ελληνοκυπριακή πλευρά. Η Άγκυρα πρέπει να αντιληφθεί πως η ίδια είναι υπεύθυνη για την επιβράδυνση της διαδικασίας. Αν ο Μπαγίς επεδείκνυε περισσότερη προσπάθεια και κατέβαλε περισσότερη ενέργεια στην εκπλήρωση και την εφαρμογή των υποχρεώσεων της Τουρκίας, θα ωφελούσε περισσότερο την χώρα του, Η κυβέρνηση της Τουρκίας είναι η τελευταία που θα μπορούσε να κάνει σχόλια περί ανεκτικότητας ¨.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
Ο Άντρος Κυπριανού, ηγέτης του ΑΚΕΛ που αποτελεί και κυβερνητικό εταίρο, ανέφερε πως η προσπάθεια της Τουρκίας να στοχοποιήσει την Ελληνοκυπριακή πλευρά ¨είναι απαράδεκτη, διότι υπεύθυνοι για τα γεγονότα δεν είναι οι Ελληνοκύπριοι, αλλά μια μικρή ομάδα¨.
............................
To κόμμα ΔΗΚΚΟ που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν ως πολιτικό χουλιγκανισμό. Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται πως ¨ Τα παράπονα της Τουρκίας δεν την αθωώνουν για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κυπριακού λαού¨.
Στην ανακοίνωση του το κόμμα ΕΔΕΚ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν τις χαρακτηρίζει ¨ αλαζονικές, προσβλητικές και προκλητικές¨.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Από την άλλη μεριά συνεχίζεται η ένταση μετά την υπογραφή συμφωνίας για την ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελληνοκυπριακή πλευρά και το Ισραήλ
Σύμφωνα με πληροφορίες του Α.Α. ο ηγέτης των Ρωμιών Δημήτρης Χριστόφιας απαντώντας στον ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου που δήλωσε πως η συμφωνία Ρωμιών-Ισραήλ είναι άκυρη, είπε : Δεν νομιμοποιείται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ούτε με τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ούτε με το Διεθνές Δίκαιο, να είναι τόσο κυνικός και τόσο αλαζόνας. Άκυρη και παράνομη, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, είναι η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο
Σύμφωνα με τον τύπο των Ρωμιών ο Χριστόφιας δήλωσε πως ¨ Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τα κυριαρχικά της καθήκοντα, με την υπογραφή διαφόρων Συμφωνιών, οι οποίες εκπηγάζουν ακριβώς από το Διεθνές Δίκαιο και από το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως έχει εγκριθεί και συνομολογηθεί από τα Ηνωμένα Εθνη.
Ο Χριστόφιας δήλωσε πως ¨Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψε αυτήν τη συμφωνία, δυστυχώς δεν την έχει υπογράψει η Τουρκία, άρα εκείνος που παρανομεί είναι ο κ. Νταβούτογλου και η χώρα του”.
Σχόλιο : κ. Παπανδρέου αν δεν το ξέρετε οι Τούρκοι αυτοί που θα συναντήσετε σε λίγες μέρες στο Ερζερούμ, δεν είναι ¨άλλοι Τούρκοι¨.  Οι ίδιοι είναι με αυτούς που έχουν ασελγήσει πάνω στην Κύπρο. Is that clear enough mr prime minister ? Let me remınd you some photos



 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More