9.1.11

Ο Οθωμανικός πολιτισμός.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...


Εφ. Σαμπάχ 5-1-2011
Στην ανασκαφή βρέθηκε ομαδικός τάφος !
Κατά τις ανασκαφές που γίνονται στην περιοχή Μούτκι της περιοχής Μπίτλις μετά από εντολή της εισαγγελίας, βρέθηκαν τεμάχια οστών 12 ανθρώπων
Σύμφωνα με τις  πληροφορίες  μετά από αίτημα των συγγενών των αγνοουμένων, συνεχίζονται από  την εισαγγελία του Μούτκι οι ανασκαφές  σε 4 σημεία περιοχής που χρησιμοποιήται ως σκουπιδότοπος και βρίσκεται στο 1 χλμ της εθνικής οδού Μούτκι-Καβάκμπασι.
Από την εκσκαφή στο πρώτο σημείο βγήκαν τα οστά 12 ατόμων.
Στην περιοχή παρευρίσκεται με την ιδιότητα του παρατηρητή ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της πόλης Μπίτλις δικηγόρος Ενίς Γκιούλ. Στην ανακοίνωση που έκανε ανέφερε πως βρέθηκαν τα οστά 9 ατόμων και πρόσθεσε πως τα οστά τέθηκαν υπό προστασία. Πρόσθεσε πως τα οστά των υπόλοιπων 3 ατόμων είναι μπερδεμένα μεταξύ τους.
Στις εργασίες εκσκαφής που γίνονται υπό την επίβλεψη του εισαγγελέα Μπίτλις Ογούζ Αϊντίν και του εισαγγελέα του Μούτκι, παρακολουθούνται μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου της Μπίτλις  Ενίς Γκιούλ, από τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-παράρτημα Μπίτλις Χασάν Τζεϊλάν και από τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης του κόμματος BDP Μεχμέτ Τζαν Ντεμίρ
………….
Σχόλιο : Πόσοι άραγε ομαδικοί τάφοι αγωνιστών Κούρδων υπάρχουν σε αυτή τη χώρα ; Και  μετά έρχονται  Τούρκοι αξιωματούχοι και μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα….


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More