15.2.11

Αφιερωμένο στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της συμφορας κ. Πάγκαλο!

15Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΗΜΕΡΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΟΤΖΑΛΑΝ.

Νέτγκαζέτε 15-2-2011.

Στην πόλη Ματζικέρτ της περιοχής Μους, έγινε ανακοίνωση τύπου σχετικά με την 12 επέτειο από την σύλληψη του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.

Στην οργανωθείσα ανακοίνωση που έγινε για τον αρχιτρομοκράτη Οταζαλάν, μετείχαν ο δήμαρχος της πόλης Ματζικέρτ Νουρί Μπαλτζή, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος BDP και μέλη του κόμματος. Τα μέλη του κόμματος συγκεντρώθηκαν μπροστά στα γραφεία του κόμματος BDP και περπάτησαν μέχρι την οδό Γιλάν Κιράν, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Εδώ μιλώντας ο Ιντρίς Οζέρ, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Άλληλεγγύης των οικογενειών των κρατουμένων, κατήγγειλε σφόδρα την 15η Φεβρουαρίου. Ο Ιντρίς Οζέρ ισχυρίστηκε πως ο Οτζαλάν παραδόθηκε στην Τουρκία με αντάλλαγμα τον αγωγό Blue Stream, πως υπήρξε συνωμοσία, και πως και χώρες της E.E. υπήρξαν εργαλεία σε αυτή τη συνωμοσία ώστε να υπάρξει σύγκρουση Τούρκων-Κούρδων στην Τουρκία.
Ο Οζέρ ανέφερε πως πρέπει να επανεκτιμηθούνε οι συνθήκες κράτησης του κρατούμενου Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, και ζήτησε να υπάρχουν συνθήκες που μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους Κούρδους. Μετά την ανακοίνωση τα μέλη της ομάδα διαλύθηκαν χωρίς επεισόδια.
Σχόλιο : Το πανό αναφέρει : Ας είναι καταραμένη η 15η Φεβρουαρίου. Εθνική Γενοκτονία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More