15.2.11

Νέα εξ ανατολών....

ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΠΙΣΤΗ ΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ…

Εφ. Ταράφ 13-2-2011

Το 10% των ανώτατων αξιωματικών κρατούμενοι

Στα πλαίσια της δίκης της υπόθεσης Βαριοπούλα σχεδόν το 10% των ανώτατων αξιωματικών στρατού και ναυτικού συνελήφθησαν.
……………………….
Από τους συλληφθέντες ανώτατους αξιωματικούς οι 15 είναι του Στρατού Ξηράς και της Αεροπορίας και 12 είναι του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι υπηρετούνε σε κρίσιμα πόστα των Τ.Ε.Δ. Οι αξιωματικοί αυτοί και το πόστο που είχαν στο σχέδιο Βαριοπούλα περιγράφονται στο κατηγορητήριο ως εξής :
1. Αντιστράτηγος M. Korkut Özarslan : Διοικητής 8ου Σώματος. Αποτελεί το νούμερο 6 στην λίστα των υπόπτων του κατηγορητηρίου της υπόθεσης Βαριοπούλα. Στα πλαίσια του σχεδίου Βαριοπούλα θα τοποθετούνταν Διοικητής της 1ης Στρατιάς.
2. Αντιστράτηγος Yurdaer Olcan : Υποδιοικητής Ακαδημίας Πολέμου. Στα πλαίσια υποκλοπών ης υπόθεσης ακούγεται να προτείνει μια νέα κρίση τύπου Ιμίων. Ακούγεται να λέει : ¨Προτείνω χάριν της εθνικής ενότητος, σχέδιο σύγκρουσης χαμηλής έντασης ενάντια στην Ελλάδα¨
3. Αντιναύαρχος Mehmet Otuzbiroğlu : Διοικητής Βόρ. Θαλάσ. Τομέα
.4. Αντιναύαρχος Kadir Sagdic : Διοικητής Νότ. Θαλάσ. Τομέα
5. Αντιστράτηγος Αyhan Tas: Δκτής 15ου Σώματος (Άδανα). Έκανε την παρουσίαση στο σεμινάριο που έγινε στην 1η Στρατιά. Με βάση το κατηγορητήριο, στα πλαίσια της κατανομής καθηκόντων της Βαριοπούλας, είχε ευθύνη για τον σχεδιασμό, την προετοιμασία, τον συντονισμό και την εκτέλεση και για αυτό φέρεται να είχε ετοιμάσει και λίστα προσωπικού που θα υπηρετούσαν μετά το πραξικόπημα.
6. Υποστράτηγος Gürbüz Kaya .( Έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την κυβέρνηση). Στα στοιχεία της Βαριοπούλας αναδεικνύεται ανάμεσα σε αυτούς που ¨υποστηρίζουν πλήρως την χούντα¨. Κατηγορούμενος και για την υπόθεση των ναρκών που έσκασαν στη Τσουκούρτζα του νομού Χακκάρι και αργότερα αποδείχτηκε ότι ανήκαν στις Τ.Ε.Δ. Αυτός ήταν που είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό όταν εκείνος είχε επισκεφτεί το στρατόπεδο Τεκελί στο οποίο είχαν επιτεθεί οι ΠΚΚδες.
7. Υποστράτηγος Hasan Fehmi Canan : Διοικητής Σχολών και Εκπσεως Εφοδιασμού. Το όνομα του αναφέρεται στην λίστα του ¨υπηρετούντος προσωπικού¨ της Βαριοπούλας.
8. Υποστράτηγος Salim Erkal Bektaş :Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Επιθεωρήσεων και Αξιολογήσεων. Στο κατηγορητήριο φέρεται να είναι υπεύθυνος για τις ¨τοποθετήσεις προσωπικού¨.
9. Υποστράτηγος Ahmet Yavuz : Επιτελάρχης Ακαδ. Πολέμου. Μια από τις 24 υπογραφές ανώτατων αξιωματικών που υπάρχουν στο σχέδιο Βαριοπούλα. Στην λίστα αξιολόγησης στήριξης της χούντας υπάρχει δίπλα ο βαθμός 3+.
10. Υποστράτηγος Halil Helvacıoğlu – (Έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την κυβέρνηση) Στα πλαίσια του σχεδίου Βαριοπούλα αναφέρεται ως ¨Διευθυντής πληροφοριών¨.
11. Υποστράτηγος Bekir Memiş : Διοικητής Μονάδας ΔΜ Τ/ΓΕΣ. Είχε την θέση Νο 15 κατά το σεμινάριο ¨Σχέδιο κίνησης 2003¨.
12. Υποστράτηγος İhsan Balabanlı : Διοικητής Σχολής Εφοδ. – Μεταφορών. Στις υποκλοπές που έγιναν στα πλαίσια της έρευνας για την υπόθεση Βαριοπούλα, εντύπωση προκαλούνε τα εξής λόγια του Μπαλαμπανλί : ¨Διοικητά μου, όταν θα συμβούνε ταυτόχρονα τα τρία περιστατικά στις τρεις περιοχές, θα επέμβω δια της βίας. Στα θεμέλια των σχεδίων μου υπάρχει και η νομική βάση για την βίαια επέμβαση. Εκτιμώ πως αυτά τα γεγονότα θα αρκέσουν προκειμένου να γίνει η επέμβαση (στο όνομα της σύγχυσης).¨
13. Υποναύαρχος Ramazan Cem Gürdeniz : Διευθυντής Διεύθυνσης Σχεδίων ΠΝ
14. Υποναύαρχος Ali Semih Çetin : Επιτελάρχης Στόλου
15. Ταξίαρχος Kasım Erdem : Διοικητής 4ης Μ/Κ ΤΑΞ. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως στα πλαίσια του σχεδίου Βαριοπούλα ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις που θα γινόταν στον τομέα ευθύνης του για σχεδιασμό, την προετοιμασία, τον συντονισμό και την εκτέλεση, καθώς και για την κατανομή των καθηκόντων αυτών που υπηρετούσαν υπό τις διαταγές του.
16. Ταξίαρχος Νurettin Isik : Διοικητής Υδιοίκησης 4ου ΣΣ. Κατά το κατηγορητήριο θα αναλάμβανε θέση στα Δικαστήρια Εκτάκτου καταστάσεως. Φέρεται να είχε σχέσεις και με τον κατηγορούμενο στην υπόθεση Εργκενέκον Μπεντρετίν Νταλάν
17. Ταξίαρχος Gökhan Gökay : Διευθυντής Διεύθυνσης Στρατιωτικής Ιστορίας και Στρατηγικών Μελετών. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως περιλαμβάνεται στην λίστα του ¨προσωπικού που θα διοριζόταν σε ευαίσθητες θέσεις¨.
18. Ταξίαρχος Bulut Ömer Mimiroğlu : Διοικητής Στρατοχωροφυλακής Τοκάτης. Με βάση το κατηγορητήριο, όταν υπηρετούσε στην Δοίκηση της Στρατοχωροφυλακής Αδριανούπολης είχε εξουσιοδοτηθεί στα πλαίσια του σχεδίου Βαριοπούλα να ¨εντοπίσει τα άτομα που θα έπρεπε να διοριστούνε ή ν απομακρυνθούνε από τα καθήκοντα τους¨
19. Ταξίαρχος Ali Aydın : Διοικητής Στρατοχωροφυλακής Καισάρειας. Περιλαμβανόταν στην λίστα του προσωπικού που θα διοριζόταν σε θέσεις κλειδιά. Επίσης φέρεται να έχει ετοιμάσει ο ίδιος λίστα των ατόμων που θα συλλαμβάνονταν κατά το πραξικόπημα
20. Αρχιπλοίαρχος Turgay Erdağ : Επιτελάρχης Διεύθυνσης Ασφαλείας Ακτών
21. Αρχιπλοίαρχος Ahmet Türkmen : Διοικητής Στόλου Υποβρυχίων
22. Αρχιπλοίαρχος Mehmet Fatih Ilgar : Διοικητής Ναυτικής Βάσης Αλεξανδρέττας
23. Αρχιπλοίαρχος Tuğamiral Cem Aziz Çakmak : Διοικητής Ομάδας Επχσεων Νότιας Θαλ. Περιοχής (ΑΚSΑΖ)
24. Αρχιπλοίαρχος Tuğamiral Levent Erkek : Διοικητής Κέντρου Εκπαίδευσης Karamursel
25. Αρχιπλοίαρχος Levent Görgeç : Διευθυντής Διεύθυνσης Δόγματος Και Εκπαίδευσης Ακαδ. Πολέμου.
26. Αρχιπλοίαρχος Abdullah Gavremoğlu : Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Προσωπικού Πολεμικού Ναυτικού. Εκ των αξιωματικών που αναμένουν προαγωγή από το ΥΑS. Στη Βαριοπούλα αναφέρεται ως ¨Συντονιστής Κωνσταντινούπολης¨
27. Aρχιπλοίαρχος Ayhan Gedik


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More