22.2.11

Μήπως δεν είναι;

ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ.

Εφ. Μιλλέτ (Ελληνικής Θράκης)  10-2-2011.

Κεφαλή γουρουνιού στην πόρτα του τζαμιού και γουρουνιά
Φεϊζουλλάχ Χασάνκιαχϊα.
Εκατοντάδες χιλιάδες Μουσουλμάνοι και Τούρκοι που ζουν στην Ελλάδα, στις 4 Φεβρουαρίου ένιωσαν ακόμα μια φορά βαθιά θλίψη με την είδηση σχετικά με το κάρφωμα του κεφαλιού ενός γουρουνιού στην είσοδο του Τζαμιού Χαλίλ Μπέϊ (Αλατζά Τζαμί) της Καβάλας.
Δεν σταματά ο αντι-ισλαμισμός που είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Λες και ένα κρυφό χέρι δραστηριοποιείται συστηματικά προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχώς. Κατά την διάρκεια της ιστορίας, όπου υπήρχε ένα σύμβολο του Τουρκισμού και του Ισλάμ γινόταν πάντα στόχος των Ορθόδοξων Ελλήνων ρατσιστών.
Οι Μουσουλμάνοι Τούρκοι της δυτικής Θράκης πάντοτε θεωρούνται δυναμικό κίνδυνου, ενώ όλοι οι Έλληνες νιώθουν μια σημαντική ενόχληση από την ύπαρξη των εκατοντάδων χιλιάδων Μουσουλμάνων σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ειδικότερα στην Αθήνα.
Οι διοικούντες οι οποίοι με διάφορες δικαιολογίες δεν κράτησαν τις υποσχέσεις τους, παρόλο που είχαν υποσχεθεί στους θρησκευτικούς αδελφούς μας στην Αθήνα την κατασκευή τζαμιού και νεκροταφείου, οι αντι-ισλαμικές δηλώσεις των μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας, και οι συστηματικές προπαγάνδες κάποιων πολιτικών και ΜΜΕ, έχουν ετοιμάσει το έδαφος σε τέτοια άσχημα και ρατσιστικά γεγονότα.
… Σήμερα δεν υπάρχει ίχνος από τα τζαμιά, τα μετζίτ, τα χαμάμ, τις βρύσες και τους τάφους που υπήρχαν σε κάθε τουρκική γειτονιά.
… Τι είδους θρησκευτική και ανθρωπιστική αντίληψη είναι αυτή; Τι είδους μίσος και έχθρα είναι αυτή;
… Με όλη την σημασία της λέξεως δεν είναι τίποτα άλλο παρά γουρουνιά . Μόνον η λέξη γουρουνιά μπορεί να περιγράψει σωστά αυτές τις άσχημες πράξεις.
Όπως ξέρετε το γουρούνι συμβολίζει το «άπειρο» στο Ισλάμ. Το γουρούνι δεν έχει όρια στο φαγητό, στην αναπαραγωγή. Επειδή συμβολίζει το άπειρο κάθε είδους, έχει απαγορευτεί να φάμε το κρέας του.
Τα πάντα, είτε έμψυχα είτε άψυχα, που θυμίζουν Ισλάμ και τουρκισμό στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια της ιστορίας έζησαν την γουρουνιά αυτής της αρρωστημένης συνείδησης.
Δεν λείπουν ποτέ οι άσχημες φράσεις κατά των ιερών αξιών μας από τους τοίχους των τζαμιών. Δεν έχει καμία διαφορά από άποψης γουρουνιάς το κάρφωμα του κεφαλιού ενός γουρουνιού στην είσοδο του τουρκικού Ισλαμικού μνημείου στην Καβάλα από τις άσχημες φράσεις που γράφονται συχνά-πυκνά στους τοίχους των τζαμιών και των τουρκικών συλλόγων. Όλα είναι διαφορετικός αντικατοπτρισμός της αρρωστημένης συνείδησης.
Το κεφάλι του γουρουνιού που καρφώθηκε στην είσοδο του τζαμιού στην Καβάλα, είναι σαν να καρφώθηκε στην είσοδο της Κάαμπα και στην είσοδο του σπιτιού του κάθε μουσουλμάνου.
… Η Ορθόδοξη Εκκλησία και οι διαχειριστές της πρέπει άμεσα να ζητήσουν συγνώμη απ’ όλο τον ισλαμικό κόσμο και ειδικότερα από τους Μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα. Πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες. Μόνον έτσι μπορούν έστω και λίγο να ελαττώσουν τον πόνο του Ισλαμικού κόσμου. Αντιθέτως, θα ενθαρρύνουν αυτούς που κάνουν τέτοιες ενέργειες και δεν θα γλιτώσουν από το να στιγματιστούν ως συναυτουργοί.
Σχόλιο : Το όνομα του αρθρογράφου αυτού είχε ακουστεί πως είχε προταθεί από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν για να πάρει τη θέση του μουφτή Ξάνθης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More