14.3.11

Τους επιτρέπουν και αλωνίζουν στην Ευρώπη!

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ABTTF ΠΡΟΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ!

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 11-3-2011.

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) εξέθεσε σε διεθνείς φορείς και οργανώσεις, τις αυξανόμενες τελευταία επιθέσεις.
 Η ABTTF έστειλε επιστολή προς διεθνείς φορείς και οργανώσεις, στην οποία περιγράφει τις αυξανόμενες τελευταία επιθέσεις που γίνονται σε βάρος περιουσιών, ακινήτων και ιερών χώρων της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης
 Η ABTTF σημείωσε πως στις 3-2-2011 άγνωστο άτομο ή άτομα κάρφωσαν στην είσοδο του τζαμιού Χαλίλ Μπέη στην Καβάλα κεφάλι γουρουνιού που είχαν κόψει, κάτι που αποτελεί προσβολή στην Ισλαμική θρησκεία. Ως δεύτερο καταγράφεται πως άγνωστα άτομα στις 2 Μαρτίου 2011 έσπασαν τζάμια στο τζαμί του Ισάλου. Επίσης η ABTTF αναφέρει πως την ίδια μέρα με την επίθεση στο Ίσαλο, άγνωστο άτομο ή άτομα μπήκαν στο μαντρί του Σαλή Φικρέτ στην Αρίσβη-Ροδόπης και έσφαξαν 30 πρόβατα κόβοντας τους τον λαιμό, χωρίς να κλέψουν κανένα. Επίσης καταγράφεται πως την ίδια νύχτα έγινε προσπάθεια να πυρποληθεί σταβλος που ανήκει σε άλλο άτομο, ενώ έκαψαν και τα λάστιχα σε τρία αυτοκίνητα και δύο τρακτέρ.
Η ABTTF αναφέρει πως η Ελλάδα έχει την γενική προσέγγιση να μιλά πως πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, και σημειώνει πως αυξάνονται τα περιστατικά και οι επιθέσεις μίσους σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Η ABTTF λέει πως λίγες ελπίδες έχει για το αν θα επιδειχθεί η δέουσα επιμέλεια ώστε να συλληφθούνε και να τιμωρηθούνε οι δράστες, και ζητά από τους διεθνείς φορείς και οργανώσεις να δώσουν περισσότερη σημασία στα περιστατικά και στις επιθέσεις μίσους που γίνονται στην Δυτική Θράκη, και να ερευνήσουν το θέμα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More