14.3.11

Τι παιγνίδια παίζει ο ΣΚΑΙ;

Αν αντέχετε,διαβάστε την "περιγραφή" του τελευταίου επεισοδίου του τερατουργήματος του ΣΚΑΙ,που έχει τίτλο "Ο Εθνικός Μύθος":

Το 1832, το ελληνικό στέμμα δεν είναι κανένα αξιοζήλευτο έπαθλο. Αφορά τη διοίκηση μιας μικρής περιοχής, κατεστραμμένης από τον πόλεμο. Ωστόσο το Βασίλειο της Ελλάδος ασκεί μια παράξενη γοητεία στους Ευρωπαίους ηγεμόνες, καθώς ταυτίζουν την έννοια του ελληνικού έθνους με την αρχαία Ελλάδα.

Μόλις ο έφηβος Όθωνας πατάει το πόδι του στην Ελλάδα, αλλάζει το νόμισμα της χώρας. Επαναφέρει, μετά από 2000 χρόνια τη δραχμή και καταργεί τον Φοίνικα του Καποδίστρια. Δρόμοι και γειτονιές της Αθήνας παίρνουν ονόματα αρχαίων φιλοσόφων, ηρώων και τραγικών ποιητών. Οτιδήποτε μπορεί να θυμίσει αρχαία Ελλάδα, γίνεται έμβλημα του νέου Βασιλείου. Πρώτιστο μέλημα είναι επίσης να σβηστεί το οθωμανικό παρελθόν της Ελλάδας.

Όμως η συνοχή της νέας χώρας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όπως σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, μπορεί να καλλιεργηθεί μόνο μέσα από την ανάπλαση της ιστορίας. Έτσι, όταν το 1833 οι Βαυαροί προχωρούν στην ίδρυση αυτοκέφαλης ελληνικής εκκλησίας, αρχίζει μια απαραίτητη απλούστευση που αφορά στο ρόλο της ορθοδοξίας στον αγώνα του ’21, με πιο χαρακτηριστικούς τους μύθους του «κρυφού σχολειού» και της έναρξης της επανάστασης την 25η Μαρτίου στην Αγία Λαύρα.

Επιπλέον, οι διαξιφισμοί των ιστορικών της εποχής, ως προς την φυλετική καταγωγή των σύγχρονων Ελλήνων, φανερώνουν και ένα πρακτικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα το Ελληνικό Βασίλειο: την ενσωμάτωση ενός πολύ ετερόκλητου και πολύγλωσσου πληθυσμού σε ένα εθνικό σύνολο και ιδιαίτερα την αναγνώριση του ρόλου των Αρβανιτών στον Αγώνα, που καταλήγει με την ανάδειξη της αλβανικής φουστανέλας σε εθνική ενδυμασία.

Τελικά τον πιο καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μια νέα εθνικής ταυτότητας, θα τον παίξει η γλώσσα. Η εκπαίδευση θα γίνει η μεγάλη δύναμη του ελληνικού κράτους, ο πραγματικός κατακτητής. «Έλληνας είναι όποιος μετέχει της Ελληνικής Παιδείας».
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!

Ενοχλούνται ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΠΡΑΝΑ από το "σβήσιμο" του τουρκικού παρελθόντος!

Τους πειράζει ακόμα και η μετονομασία δρόμων με αρχαία ονόματα!!!

Τι θέλουν να μας πουν οι παλιοξεφτίλες;Πως τάχα ο πληθυσμός της Ελλάδας μετά την Επανάσταση δεν ήταν ελληνικός,αλλά...έγινε,με κάποιες "παρεμβάσεις"!

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!


Το μίσος τους,ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,αποκαλύπτεται ξανά με την επανάληψη της καραμελίτσας τους περί "μύθων" Αγίας Λαύρας και Κρυφών Σχολειών!

Έχουν το θράσος ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ να μιλάνε για "ετερόκλητο πληθυσμό" και "πρόβλημα φυλετικής καταγωγής" των Ελλήνων!

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ:ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΜΑΣ ΩΣ...ΑΛΒΑΝΙΚΗ!!!

"Μπερδεύουν" σκοπίμως τους Αλβανούς,συνεργάτες των Τούρκων και εχθρούς των Ελλήνων ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ!

Και φτάνουν στο σημείο να προκαλέσουν,υβρίζοντας ακόμα και την παραδοσιακή ενδυμασία των Ευζώνων μας!

ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ,Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ,Ο ΔΙΑΚΟΣ,Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΚΑΙ Τ'ΑΛΛΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Αλήθεια,μήπως η "φουστανέλα των Αλβανών" είχε 400 ΠΤΥΧΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Η απάντηση που πρέπει να δοθεί στα φανατισμένα σκυλιά του γραικυλισμού,που ΔΡΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ!

Την Τρίτη στις 9 το βράδυ,ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΑΦΙΟΖΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ!

Κι ας βλέπουν ορισμένοι ποιοι έγιναν εσχάτως...φίλοι τους.
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More