28.3.11

Η Ελληνική πολεμική βιομηχανία κ. Βενιζέλε που βρίσκεται;

ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ!

Εφ. Ζαμάν 26-3-2011.

Ιδρύεται στην Σμύρνη βιομηχανία αεροπορικών κινητήρων.
Αναφέρεται πως η θεμελίωση της βιομηχανίας κινητήρων F 135 που θα στήσουν η εταιρία Kale-αεροναυπηγική του ομίλου Kale, σε συνεργασία με την αμερικανική Pratt & Whitney, σχεδιάζεται να γίνει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ.
Η Ζεϊνέπ Μποντούρ Οκιγίαϊ πρόεδρος του ομίλου Καλε, που ήρθε στην Σμύρνη για τα εγκαίνια του καταστήματος Καλέ, απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου του πρακτορείου ΑΑ.
Η Οκιγίαϊ ανέφερε πως έχουν ολοκληρωθεί οι ετοιμασίες για την θεμελίωση της βιομηχανίας που από κοινού θα στήσουν οι Καλέ-αεροναυπηγική και η αμερικανική Pratt & Whitney και θα παράγει κινητήρες F 135, και υπογράμμισε την μεγάλη σημασία που έχει αυτή η επένδυση για την χώρα.
Η Οκιγίαϊ είπε πως συνεχίζονται οι εργασίες για το πρόγραμμα της τελετής θεμελίωσης και ανέφερε πως « Στην τελετή θεμελίωσης προβλέπεται να υπάρχει ανώτατη εκπροσώπηση. Για την τελετή θεμελίωσης καλέσαμε τον κύριο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ίδιος μας είπε πως πρόκειται για μια σημαντική επένδυση και καθώς θα πραγματοποιηθεί στην Σμύρνη μπορεί να έρθει. Περιμένουμε τις ημερομηνίες από τον κύριο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επιθυμούμε να κάνουμε τα εγκαίνια τέλος Απριλίου ή αρχές Μαΐου και μέχρι το τέλος του έτους να αρχίσουμε την παραγωγή¨.
ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΑΜΥΝΤΙΚΆ ΣΧΈΔΙΑ
Ανέφερε πως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας του ομίλου , ολοκληρώθηκαν τα 2 σχέδια των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, τα τεστ των αεροπλάνων αυτών υπήρξαν πετυχημένα και πρόσθεσε πως περιμένει να ενταχθούνε στις ΤΕΔ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More