6.3.11

Αυτόν τον καραγκιόζη ποιός θα το μαζέψει;

Σόρος: "Η Δύση να στηρίξει τις εξεγέρσεις" - ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Οι πολίτες των πετρελαιοπαραγωγικών κρατών πρέπει να επωφελούνται περισσότερο από τις φυσικές πηγές των χωρών τους, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ο Τζορτζ Σόρος. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής θεωρεί ότι η εξέγερση στη Λιβύη οφείλεται εν μέρει στην«αποστροφή των πολιτών απέναντι στη διαφθορά» που είναι συνέπεια της κακής διαχείρισης των εσόδων από τις πωλήσεις πετρελαίου. Ο Σόρος είπε ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, που είναι άλλωστε οι μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες στον κόσμο, χρειάζονται περισσότερο «διαφάνεια και υπευθυνότητα», ενώ προέβλεψε την ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος με μια από τις«αιματηρότερες επαναστάσεις που θα έχουμε δει». Ο ουγγρικής καταγωγής Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής και φιλάνθρωπος είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη χρειάζεται να εκδηλώσουν με πιο απτούς τρόπους την στήριξή τους προς τους εξεγερθέντες στη Λιβύη και αλλού, ώστε τα νέα καθεστώτα που θα προκύψουν να συνεργαστούν με τη Δύση.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Μέση Ανατολή μοιάζει πολύ με ό, τι συνέβη στην πρώην Σοβιετική Ενωση την περίοδο 1989-1991. Αλλά τότε είχαμε ένα καθεστώς εχθρικό απέναντι στη Δύση που κατέρρευσε. Τώρα τα καθεστώτα που καταρρέουν στηρίζονταν από τη Δύση, γι’ αυτό και η Δύση πρέπει να ξανακερδίσει την πίστη του λαού των χωρών αυτών υποστηρίζοντας τη μετάβαση στη δημοκρατία… Γι’ αυτό η Δύση πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των εξεγέρσεων…», σημείωσε ο Σόρος.


ΤΟ ΒΗΜΑ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More