5.5.11

Πολύ καλά θα κάνει!




Από: Press TV / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Claude Gueant ερευνά το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την προσευχή στο δρόμο, στο πλαίσιο της συνέχισης των πρόσφατων ενεργειών εναντίον των Μουσουλμάνων στη χώρα.

Ο Gueant είπε ότι σχεδιάζει να κάνει την προσευχή στο δρόμο από τους μουσουλμάνους παράνομη, αν και όλες οι δημόσιες προσευχές στη Γαλλία λαμβάνουν κυβερνητική έγκριση εκ των προτέρων.

«Εδώ έχουμε την υποκρισία της γαλλικής δεξιάς. Από τη μια πλευρά, έχουν εξουσία στους δρόμους και από την άλλη πλευρά, λένε «κοίτα γαλλικέ λαέ, οι Μουσουλμάνοι έχουν καταλάβει τους δρόμους μας και μιλάνε για εισβολή», είπε ο Γάλλος νομικός Axel Urgin σε ένα ανταποκριτή του ιρανικού καναλιού Press TV.

Παρά το γεγονός ότι η Γαλλία έχει το μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στην Ευρώπη, το Παρίσι έχει μόνο ένα τζαμί. Αυτή η έλλειψη τζαμιών κάνει τους Γάλλους μουσουλμάνους να μην μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο παρά να παρακολουθούν τις προσευχές της Παρασκευής σε περίπου 12 κεντρικές αρτηρίες των πόλεων σε όλη τη Γαλλία.

"Αν προσευχόμαστε στο δρόμο, είναι επειδή δεν έχουμε άλλη επιλογή. Χρησιμοποιούμε ό, τι έχουμε, και αυτό είναι ο δρόμος", είπε ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης της Διαφάνειας, Moussa Niambele.

Οι Γάλλοι πολιτικοί κάνουν χρήση του νόμου του 1905 περί κοσμικού χαρακτήρα του κράτους ως αιτιολογία γιατί οι μουσουλμάνοι δεν είναι δυνατόν να ενισχύονται οικονομικά από την κυβέρνηση για την κατασκευή τεμενών. Δεξιοί δήμαρχοι επίσης φέρεται να αρνούνται την έκδοση οικοδομικών αδειών σε όσους έχουν τα χρήματα.

Παρά το γεγονός ότι ένα άλλο μεγάλο τζαμί βρίσκεται υπό κατασκευή στη γαλλική πρωτεύουσα του Παρισιού, πολλοί λένε ότι ούτε αυτό θα είναι επαρκής.


Τον Δεκέμβριο η Marine Le Pen, είχε συγκρίνει τις ισλαμικές προσευχές που πραγματοποιούνται στους δρόμους σε 10-15 θέσεις στη Γαλλία, με την γερμανική κατοχή. Είπε συγκεκριμένα σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός της στη Λυών: "... όταν σε γειτονιές ισχύει ο θρησκευτικός νόμος, αυτό αποτελεί κατοχή».



«Πριν από δεκαπέντε χρόνια δεν υπήρχαν ισλαμικά πέπλα, από τότε υπήρχουν όλο και περισσότερα πέπλα», είπε το ακροατήριό της. «Και μετά άρχισαν οι προσευχές σε δημόσιους δρόμους».

«Για εκείνους που τους αρέσει να μιλήσω για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εδώ Σύνδεσμοςμπορούμε να μιλήσουμε για κατοχή [...] Σίγουρα δεν υπάρχουν τανκς, δεν υπάρχουν στρατιώτες , αλλά είναι βαρύ φορτίο για τους ντόπιους".

Μία υπαίθρια διαμαρτυρία με "κρασί και λουκάνικα" που διοργανώθηκε σε αντίδραση προς τις δημόσιες προσευχές των μουσουλμάνων σε μια γειτονιά του Παρισιού απαγορεύτηκε τον Ιούνιο.

redskywarning


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More