5.5.11

Θέμα είναι ότι ο κυρ Στρός μας κάθησε στο σβέρκο.

“Τα γυρνάει” το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις Στρος Καν – “Παρείχαμε μόνο τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα πριν τον Απρίλιο του 2010″!


Mετά την αναστάτωση που προκλήθηκε σήμερα το απόσπασμα της συνέντευξης του Ντομινίκ Στρος Καν σε ντοκιμαντέρ, που ανέφερε ότι υπογείως μιλούσε με τον Γ. Παπανδρέου για οικονομική βοήθεια από το Νοέμβριο του 2009, το ΔΝΤ εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα.
Ο διεθνής οργανισμός, σήμερα “τα γυρνάει” λέγοντας ότι “Δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις πριν η Ελλάδα υποβάλει αίτημα στα τέλη Απριλίου (2010)”.
Μάλιστα λέει ότι το ΔΝΤ “είναι πάντα σε επαφή με τα κράτη μέλη και δεν είναι ασύνηθες για τον γενικό διευθυντή να μιλά με την ηγεσία μιας χώρας”.
“Στην περίπτωση της Ελλάδας αυτές οι συνομιλίες αφορούσαν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και τη φοροδιαφυγή”, και πως “δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις και καμία συμφωνία για οικονομική βοήθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ πριν από την επίσημη αίτηση που κατέθεσε η Ελλάδα για οικονομική βοήθεια στα τέλη Απριλίου του 2010″.
Το Ταμείο υπενθυμίζει ότι “εδώ και έναν χρόνο ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ έχει δηλώσει πως μέχρι να κατατεθεί η αίτηση (της Ελλάδας) δεν είχαμε συζητήσεις οικονομικής φύσεως”, και η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με την επισήμανση ότι αυτό που συνέβαινε στις επαφές μεταξύ των δυο πλευρών ήταν ότι “στελέχη του Ταμείου πρόσφεραν τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα μετά από σχετικό αίτημα της τελευταίας”.
Το ερώτημα όμως είναι τί είδους ήταν αυτή η “τεχνική βοήθεια” του ΔΝΤ προς την Ελλάδα, καθώς ο ίδιος ο επικεφαλής του οργανισμού είπε ξεκάθαρα στη συνέντευξη στο γαλλικό canal+ ότι “το θέμα έκλεισε σε 15 ημέρες” όταν η Ελλάδα απηύθυνε αίτημα για βοήθεια, γιατί είχε προηγηθεί προεργασία μηνών.
Αυτό το ερώτημα, μάλλον θα μείνει αναπάντητο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More