3.6.11

Και οι τούρκοι στην Θράκη συνεχίζουν την δουλειά τους.

XATIM ME ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΝΟ!

Ιστοσελίδα της ψευδομουφτείας Ξάνθης 1-6-2011.

Πραγματοποιήθηκε στις 29-5-2011 η τελετή χάτιμ των μαθημάτων Κορανίου του Εχίνου που γίνονται υπό την αιγίδα της μουφτείας Ξάνθης.
Στις 28-5 στην πλατεία του Εχίνου παρουσία του βοηθού μουφτή Αχμέτ Χράλογλου και με την συμμετοχή πολλών πιστών σφάχτηκαν τα κουρμπάνια συνοδεία ύμνων.

Συγκινητικές στιγμές υπήρξαν κατά το χάτιμ των 30 μαθητών. Οι δάσκαλοι μας που εκπαίδευσαν τους μαθητές μας ήταν οι : Χουσείν Βελιμπασά, Μεχμέτ Εμίν Αγούσογλου, Χαμντί Κιοσέ και Χαμντιγιέ Μπεκίρ.
Την Κυριακή στο χάτιμ που έγινε ο μουφτής μας Αχμέτ Μέτε εξέφρασε στην ομιλία του την ανάγκη η μειονότητα μας να κινείται μέσα σε ενότητα και ομοψυχία.
Στην τελετή Χάτιμ δίπλα στον μουφτή μας Αχμέτ Μέτε μετείχε ο κύριος Μουσταφά Σάρνιτς-πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, οι διοικούντες του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης που ήρθαν από την μητέρα πατρίδα, ο βουλευτής μας κύριος Τσετίν Μάντατζη, ο σύμβουλος της Περιφέρειας κύριος Ιρφάν Ουζούν, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο Ριζά Κιρλιντοκμέ και καθηγητές από το μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο, ο διευθυντής του υποκαταστήματος της τράπεζας Ζιραάτ στην Ξάνθη κύριος Ομέρ Τσαγί, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά και μέλη του Δ.Σ. ο πρόεδρος του ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά και μέλη του Δ.Σ. , ο Ορχάν Σαρ- πρόεδρος του παραρτήματος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δ.Θράκης περιοχής Ζεϊτίνμπουρνού, βουλευτής και δήμαρχος από Βουλγαρία, και πλήθος πιστών από τα γύρω χωριά.
Οι δάσκαλοι των μαθημάτων Κορανίου απένειμαν πλακέτες στους επίσημους που μετείχαν στην τελετή χάτιμ. Από μια σύντομη ομιλία έκαναν ο μουφτής, ο πρόξενος μας, ο βουλευτής μας, ο περιφερειακός σύμβουλος, ο δήμαρχος μας και ο επικεφαλής αυτών που είχαν έρθει από την Κωνσταντινούπολη Μεχμέτ Ντεβελίογλου, και αφού χαιρέτισαν και ευχαρίστησαν, ακολούθως μετά το μεσημεριανό ναμάζι προσφέρθηκε πιλάφι που είχε ετοιμάσει ο κόσμος του χωριού.
Σχόλιο : δηλαδή μια καθαρά θρησκευτική γιορτή για μια ακόμη φορά είχε τουρκικό καπέλο. Κα για όσους θεωρούνε ενίοτε υπερβολικά τα γραφόμενα μας δείτε και την παρακάτω φωτογραφία. Το πανό που αναρτήθηκε μέσα στο τζαμί γράφει : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ-ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΕΧΙΝΟΥ-ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΧΑΤΙΜ ΤΟΥ 2011

Θέλουμε τέτοιον μουφτή ; Αν θέλουμε, καλώς ας προχωρήσουμε σε εκλογή μουφτή (που δεν γίνεται σε καμμιά μουσουλμανική χώρα).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More