5.7.11

Τελικά ποιός θα τις πάρει;



1.500.000 Ευρώ για δυο τεθωρακισμένες BMW! Τσακώθηκαν ποιός θα τις πάρει!



Μπορεί η κυβέρνηση να κόβει με μεγάλη ευκολία μισθούς και συντάξεις, μπορεί να βάζει με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία φόρους στους μεροκαματιάρηδες, αλλά όταν πρόκειται να ξοδέψει για τη χλιδή της και την προστασία της από την οργή που έχει προκαλέσει στους πολίτες τότε το χρήμα δεν το υπολογίζει. Απόδειξη; Οι δύο ολοκαίνουργιες θωρακισμένες λιμουζίνες BMW που παρήγγειλε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τον εαυτό του και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή. Κόστος; Περίπου 1.500.000 ευρώ! Το θέμα, που δείχνει πόσο σέβονται το δημόσιο χρήμα αυτοί που εμφανίζονται δημοσίως ως υπέρμαχοι της καταπολέμησης της κρατικής σπατάλης, αποκάλυψε το Σάββατο η εφημερίδα «Αξία».
Η αγορά που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα αναφορικά με το πού πηγαίνουν οι αιματηρές οικονομικές θυσίες των Ελλήνων έχει ως εξής: ο τέως υπουργός Οικονομικών πριν από μερικούς μήνες προχώρησε στην παραγγελία δύο υπερπολυτελών θωρακισμένων λιμουζινών μάρκας BMW. Η μία προοριζόταν για τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών και η δεύτερη για τον Χρήστο Παπουτσή. Η παραγγελία έγινε στο όνομα της προστασίας των δύο υπουργών από πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τους. Η ουσία είναι ότι η κοινωνική ένταση που έφερε η άγρια λιτότητα την οποία επέβαλε η κυβέρνηση στους Έλληνες έκανε τους δύο υπουργούς να μη νιώθουν και πολύ άνετα όταν κυκλοφορούσαν στον δρόμο με το αυτοκίνητο.
Ωσάν νέοι σεΐχηδες πλούσιου κράτους της Μέσης Ανατολής, οι δύο υπουργοί χρέωσαν αδρά τον ελληνικό λαό για να αποκτήσουν τις χλιδάτες (γερμανικές, παρακαλώ) Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου
Γράφει ο Φοίβος Κλαυδιανός


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More