20.7.11

Περιμένουμε να δούμε ο κυρ Λαμπρινίδης θα ασχολειθεί με την Θράκη.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΠΑΖΑΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ!

Εφ. Μπιρλίκ 17-7-2011.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε το φιλανθρωπικό μπαζάαρ που οργάνωσε η εκλεγμένη μουφτεία Ξάνθης.
H εκδήλωση οργανώθηκε στις 16-17 Ιουλίου προς όφελος των φτωχών μαθητών, καθώς τα έσοδα θα διατεθούνε για την μόρφωση φτωχών μαθητών.Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα Γυναικών Θρησκευτικών Λειτουργών της μουφτείας Ξάνθης στον χώρο αθλημάτων του μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Μουζαφέρ Σαλίχογλου και τα εγκάινια ήταν στις 10.30. Παραβρέθηκαν ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και η συζυγος του Εσίν Σάρνιτς, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο βοηθός μουφτή Αχμέτ Χράλογλου, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, ο αντιπεριφεριάρχης Ιρφάν Ουζούν, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Νιχάτ Οσμάνογλου, άλλοι αρμόδιοι και πολλοί ομογενείς.


Την εκδήλωση στήριξε μετέχοντας και ο Ομέρ Γκιουζέλ Γιαζιτζί από το ίδρυμα Αζίζ Μαχμούντ Χιουνταγί της Κωνσταντινούπολης. Ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στην ομιλία που έκανε αναφέρθηκες την σημασία της εκδήλωσης και είπε τα εξής : ¨Καταρχάς επιθυμώ να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή σας σε αυτήν την ωραία εκδήλωση, Η εκδήλωση αυτή που την έχουμε κάνει ήδη μερικές φορές γίνεται με την στήριξη του Τομέα Γυναικών μας, των ιμάμηδων μας και φυσικά με την δική σας στήριξη και με καλό σκοπό. Ο ερχομός, η συμμετοχή και η στήριξη σας εδώ αποτελούνε μεγάλη στήριξη σε αυτές τις ωραίες κινήσεις και διασφαλίζουν την συνέχεια τους.¨
Μιλώντας στα εγκαίνια ο βουλευτής Μάντατζι ανέφερε πως στηρίζει την εκδήλωση που οργάνωσε η εκλεγμένη μουφτεία Ξάνθης, είπε πως μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση υπάρχουν νέοι που έχουν ανάγκη ακόμη και από ένα ψωμί ή ένα ευρώ, και ευχαρίστησε τους πάντες για την στήριξη τους.
Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς που μετείχε στην εκδήλωση στην ομιλία που έκανε αναφέρθηκε στην σημασία της εκδήλωσης και είπε :
¨Αγαπητοί ομοεθνείς, συγχαίρω την μουφτεία Ξάνθης για αυτήν την επιτυχημένη εκδήλωση. Εμείς μετείχαμε και σε παρελθούσες εκδηλώσεις και ξέρουμε πόσο σημαντική εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης είναι το φιλανθρωπικό μπαζάαρ. Δεν κλείνουμε τα αυτιά μας σε αυτά που γίνονται στον περίγυρο μας, και για αυτό τον λόγο συμφωνώ με αυτά που είπαν ο μουφτής κι ο βουλευτής μας. Σίγουρα υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που έχουν ανάγκη βοήθειας και φροντίδας. Είμαστε σε θέση να απλώσουμε το χέρι μας προς αυτούς. Και πρέπει να τους βοηθάμε αθόρυβα και χωρίς να προσβάλουμε την περηφάνια τους. Εύχομαι αυτή η εκδήλωση να αποβεί επωφελής για όλους μας και σας ευχαριστώ που ήρθατε εδώ και την στηρίξατε¨.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More