1.8.11

Όταν μιλούν τα καλάσνικοφ...

Πάρε ένα καλάσνικοφ μπορείς…

oikonomou-thumb-largeΜέσα στον ορυμαγδό των μέτρων από τα οποία ταλανίζεται εδώ και καιρό η πατρίδα μας, τα Μνημόνια Ι & ΙΙ, τα δάνεια, η χρεοκοπία, τα οικονομικά μέτρα, η νέα φοροκαταιγίδα που πρόκειται να έλθει, η ανεργία, η λεηλασία των εισοδημάτων μας, ουσιαστικά πέρασαν απαρατήρητες από την Ελληνική κοινωνία οι δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Λευτέρη Οικονόμου. Με πρωτοβουλία του κ. Θανάση Τσούρα για πρώτη φορά προσέρχονται στην Βουλή, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λευτέρης Οικονόμου, οι οποίοι στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενημέρωσαν τα μέλη της για θέματα της αρμοδιότητας τους.
Την αγωνία του και την έντονη ανησυχία του εξέφρασε στα μέλη της επιτροπής ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, για την <<ραγδαία κλιμάκωση της βίας>>. Με δραματικούς τόνους αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Αττική από πλευράς εγκληματικότητας και η οποία με την συνεργασία όλων των διοικητικών παραγόντων έχει μετατραπεί σε χαβούζα της Ελλάδος. Δήλωσε στην επιτροπή ευθέως ότι: << είμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία πραγματοποιούνται επιθέσεις με καλάζνικοφ καθημερινά»! <<Μετά τον θάνατο του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008 παρατηρείται έξαρσης της βίας καθημερινά, καθώς έχει επέλθει και αναπροσαρμογή της τακτικής και των «όπλων» που χρησιμοποιούν οι ομάδες που βιαιοπραγούν>>.
Αναλυτικά δήλωσε ότι: «παρατηρούμε ότι οι κλασικές βόμβες μολότοφ τείνουν να καθιερωθούν στην ελληνική κοινωνία ως παιδικό άθλημα. Παρατηρούμε ότι η κλασική μολότοφ από εμπρηστική γίνεται εκρηκτική χρησιμοποιώντας βεγγαλικά με ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Μέσα βάζουν και ρινίσματα σιδήρου ή παχύρευστα υγρά για να καθίσουν στις στολές αστυνομικών και να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά. Χρησιμοποιούνται τόξα με βέλη, σφενδόνες που πετάνε μπουλόνια, πιστόλια φωτοβολίδας, σιδερόβεργες, πέτρες και μάρμαρα. Ενός αστυνομικού μπήκε η   φωτοβολίδα μέσα στο κράνος με αποτέλεσμα να πάθει μεγάλη ζημιά, άλλη φωτοβολίδα είχε ως συνέπεια να πάρει φωτιά ο εθνικός κήπος. Πολλοί έρχονται με βαριοπούλες και σπάνε μάρμαρα. Πυροσβεστήρες για δημιουργία θολού περιβάλλοντος, καπνογόνες βόμβες, εκτυφλωτικά λέιζερ λέιζερ, καυστικά οξέα που προκαλούν εγκαύματα και μπουκάλια με ούρα. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις εκμεταλλεύονται τους χώρους ασυλίας>>.
Δήλωσε και άλλα ανησυχητικά και δεν παρέλειψε και αυτός, να αναφερθεί στον κακό δαίμονα την ακροδεξιά δηλώνοντας ότι, << δημιουργείται και μια φασίζουσα ακροδεξιάς προέλευσης βία η οποία δεν έχει ακόμα λάβει τις διαστάσεις των αναρχικών>>! Πιστεύουμε ότι λίγο αργά ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας διαπίστωσε την έξαρση βίας και ότι η Ελλάδα έχει γεμίσει καλάσνικοφ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Αστυνομίας κυκλοφορούν στην πατρίδα μας πάνω από 1.500.000 από αυτά. Και φυσικά στην μεγάλη αγορά της πλατείας Ομονοίας όπου πωλούνται και αγοράζονται τα πάντα από ναρκωτικά , λαθραία τσιγάρα, πόρνες, όπλα, ένα καλάσνικοφ μπορείς να το αγοράσεις με 500 έως 700 ευρώ. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα γεγονός που γνωρίζουν οι πάντες εσείς το ανακαλύψατε μόλις τώρα. Θερμά συγχαρητήρια. Και βέβαια ευθύνες δεν έχουν μόνο οι Αστυνομικές Αρχές αλλά και οι εκάστοτε πολιτικοί προϊστάμενοι της Αστυνομίας δηλαδή οι υπουργοί ΠΡΟ - ΠΟ.
Για να μπαίνουν και να πωλούνται με πολύ μεγάλη ευκολία στην πατρίδα μας τόσο μεγάλες ποσότητες όπλων, αυτό σημαίνει ότι στα σύνορα οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι αλλά και όταν μπαίνουν στην χώρα αδυνατούν οι Αστυνομικές Αρχές να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση. Και τα αποτελέσματα τα παρακολουθούμε καθημερινά στους δρόμους των Αθηνών αλλά και σε κάθε σημείο της Επαρχίας. Δυστυχώς περισσότερο εύκολη είναι η αγορά ενός καλάσνικοφ από ένα πακέτο λαθραία τσιγάρα.
Σκοτώνουν ακόμη και για λίγα ευρώ. Μετά τον σφαγιασμό του 44χρονου Έλληνα από αλλοδαπούς στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα ο υπουργός ΠΡΟ - ΠΟ είχε δηλώσει στην βουλή: «Ενώνω τη φωνή μου για την αποτρόπαιη δολοφονία στο κέντρο των Αθηνών. Η αλήθεια είναι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυσχερειών καταβάλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών. Απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας. Η εγκληματικότητα στο κέντρο μειώνεται, αυξάνεται όμως στην υπόλοιπη χώρα κυρίως πάντως στην μικροεγκληματικότητα, που σε κάθε περίπτωση δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Είμαστε αποφασισμένοι να ενθαρρύνουμε τον δήμαρχο Αθηναίων και τους συναρμόδιους φορείς για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών».
Και ενώ δηλώνει αυτά ο κ. Παπουτσής το Αστυνομικό δελτίο μας μεταφέρει την πραγματικότητα. Έκρηξη στις δολοφονίες από την αρχή του χρόνου διαπιστώνει η Αστυνομία. Μάλιστα, οι εκτιµήσεις αναφέρουν αύξηση σε ποσοστό που ξεπερνάει το 40% σε σύγκριση µε το αντίστοιχο χρονικό διάστηµα του 2010, όπως αποκαλύπτεται από τα καθημερινά δελτία εγκληματικότητας. «Τα πράγµατα έχουν γίνει πολύ άγρια. Πολλά όπλα κυκλοφορούν και χρησιμοποιούνται ακόµη και για ληστείες σε περίπτερα και µίνι µάρκετ», αναφέρει ανώτερος αξιοκρατικός της ΕΛ.ΑΣ. που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κυρίως για τους ηλικιωμένους. «Σε διάστηµα µικρότερο του ενός µήνα καταγράφηκαν 5 δολοφονίες ηλικιωµένων ανθρώπων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σύµφωνα µε τα πρώτα στοιχεία, τα θύµατα είχαν κάνει ανάληψη των χρημάτων τους από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τις προηγούμενες ηµέρες», αναφέρει. Οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους πέθαναν από την ασφυξία που τους προκάλεσαν τα δεσµά µε τα οποία τους ακινητοποίησαν οι ληστές. ∆εκάδες επίσης είναι οι καταγγελίες για ληστείες εις βάρος ηλικιωμένων µε σκοπό να τους αρπάξουν το κομπόδεμα.
Αυτή είναι η Αθήνα του σήμερα, όπως μας την παραδίδει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συνεργασία  αριστερών κινημάτων που κατηγορούν και από πάνω την χώρα μας για ρατσιστική αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών! Μια Αθήνα που μετατρέπεται μέρα με την μέρα χειρότερη από Σικάγο. Μια Αθήνα στην οποία φοβάσαι όχι μόνο να περπατήσεις αλλά και να βγεις έξω από την πόρτα του σπιτιού σου, γιατί καιροφυλακτεί το έγκλημα. Οι εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες που δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή και θεωρούν εχθρό τον Έλληνα πολίτη, έχουν μετατραπεί σε ...κινούμενες δολοφονικές βόμβες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και των περιχώρων της. Και φυσικά τα καλάσνικοφ έχουν τον πρώτο λόγο. Το έχουμε γράψει πολλές φορές και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Τέτοια φαινόμενα εγκληματικότητας μόνο το Εθνικό Κράτος μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Στο Εθνικό Κράτος η εγκληματικότητα είναι θέμα ελάχιστου χρόνου όχι μόνο να αντιμετωπιστεί, αλλά και να εξαλειφτεί παντελώς. Ας μη ξεχνάμε ότι επί 21ης Απριλίου εγκληματικότητα δεν υπήρχε στην χώρα μας. Επίσης και τα άλλα φαινόμενα όπως πυρκαγιές, ναρκωτικά κλπ. ουσιαστικά ευρίσκοντο σε μηδενικά επίπεδα. Θα πει κάποιος, δεν είχαμε Δημοκρατία και λοιπόν. Θέλουμε ασφάλεια, ησυχία και να κυκλοφορούμε όλες τις ώρες της ημέρας δίχως να κινδυνεύουμε, ή Δημοκρατία και να μη γνωρίζουμε φεύγοντας από το σπίτι μας εάν θα επιστρέψουμε; Και εάν γυρίσουμε στο σπίτι μας σε τι κατάσταση θα το βρούμε, μετά από την επίσκεψη κακοποιών;
Μόνο λοιπόν το Εθνικό Κράτος μπορεί να μας δώσει την σιγουριά της ζωής. Να μας απαλλάξει από όλα τα κακοποιά στοιχεία τα οποία έχουν μαζευτεί στην πατρίδα μας, με την ανοχή και πολλές φορές, την συμπαράσταση των πολιτικών κομμάτων. Θέλουμε μία πατρίδα στην οποία όλοι οι Έλληνες θα κυκλοφορούν ελεύθεροι και θα νιώθουν ασφάλεια για τους ίδιους τα παιδιά τους αλλά και για τις περιουσίες τους; Τότε θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όλα αυτά τα αυτονόητα, μόνο το Εθνικό κράτος μπορεί να μας τα προσφέρει! Ας φροντίσουμε λοιπόν να τα αποκτήσουμε.
Νίκος Παπαγεωργίου
www.elkosmos.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More