1.8.11

Θα σωθούμε;

Μας σώζουν για να σωθούν!

triseΤα τείχη της πόλις έπεσαν, για να εισέλθουν οι θριαμβευτές των Βρυξελλών, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο ευτραφής αντιπρόεδρος του και υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος. Επέστρεψαν θριαμβευτές από τις Βρυξέλες γιατί έστειλαν την Ελλάδα στην επιλεκτική χρεοκοπία ή την προσωρινή πτώχευση. Έτσι λοιπόν οι Έλληνες άρχισαν να μαθαίνουν και νέους οικονομικούς όρους. Είναι ένα γεγονός που πρώτη φορά συμβαίνει σε κράτος της Ευρωζώνης. Κανείς δεν γνωρίζει σε Ελλάδα και Ευρώπη, τις οικονομικές παρενέργειες που θα παρουσιαστούν και πόσο χρόνο θα κρατήσουν και τι επιπτώσεις θα έχουν για τον λαό.
Ο θριαμβευτής πρωθυπουργός μας μόλις γύρισε από τις Βρυξέλλες έσπευσε να ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την μεγάλη του επιτυχία. Δεν αισθάνθηκε όμως την ανάγκη να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό, γιατί παρά τις θυσίες του απέτυχε το Μνημόνιο Ι. Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τον πρώην υπουργό του επί των Οικονομικών ο οποίος με τα εγκληματικά του λάθη έφερε την οικονομική καταστροφή στην Ελλάδα. Ένας ανεπαρκής υπουργός, ο κ. Παπακωνσταντίνου, έργο του οποίου είναι το Μνημόνιο ΙΙ, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης και η λεηλασία των εισοδημάτων του Ελληνικού λαού για να γίνει η κρίση ευκαιρία από τους ημέτερους. Για αυτά έπρεπε πρώτα να απολογηθεί στον λαό ο κ. Παπανδρέου και μετά να θριαμβολογεί γιατί μας παρέδωσε στους τοκογλύφους για άλλα σαράντα χρόνια.
Αυτό που έγινε στις Βρυξέλλες δεν έγινε για να σωθεί η πατρίδα μας, απλά παράταση ζωής έδωσαν στους Έλληνες οι εταίροι μας της Ευρώπης. Μας έδωσαν λίγο χρόνο, για να προλάβουν να δημιουργήσουν τους μηχανισμούς εκείνους, οι οποίοι θα τους επιτρέψουν να μην έχουν καμία οικονομική επίπτωση από την χρεωκοπία της Ελλάδος όποτε και αν αυτή συμβεί. Και φυσικά το τεράστιο χρέος είναι αδύνατον να το αποπληρώσουμε σε βάθος χρόνου. Η κυβέρνηση είναι τόσο ανίκανη και ο πρωθυπουργός της ενώ μιλά συνεχώς για αλλαγές και νέο κράτος, θα πρέπει να μας εξηγήσει, πως αφού έχουν μειωθεί δραστικά οι μισθοί και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και οι πληρωμές του Δημοσίου έχουν σταματήσει, η δημόσια διοίκηση να παρουσιάζει αύξηση δαπανών 8%; Αλλά πώς να μειωθούν τα ελλείμματα όταν οι διάφοροι σύντροφοι άλλοτε σαν πρόεδροι και άλλοτε σαν σύμβουλοι εισπράττουν κρατικό χρήμα με την σέσουλα! Πότε επιτέλους θα αποβάλει από το Δημόσιο το βολεμένο βαθύ ΠΑΣΟΚ, που λεηλατεί τα θησαυροφυλάκια του κράτους και θα διαλύσει τον κρατικοδίαιτο πράσινο συνδικαλισμό ο οποίος έχει καταστρέψει τον παραγωγικό ιστό της πατρίδας μας;
<<Απαλλάχθηκε ο Ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας>> και << τώρα μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία>> δήλωσε ο πρωθυπουργός αλλά ξέχασε να πει στον λαό ποιος τον οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση. Να κάνει δηλαδή τον ζήτουλα της Ευρώπης και να παρουσιάζονται ως σωτήρες, αυτοί οι οποίοι όχι μόνο τον χρεοκόπησαν, όχι μόνο τον εξευτέλισαν, αλλά τον οδήγησαν στην καταστροφή. Κανείς σήμερα δεν γνωρίζει εάν θα μπορέσει η πατρίδας να εξέλθει από το βάραθρο στο οποίο την έριξε όλος αυτός ο εσμός του πολιτικού συστήματος, που το ονομάζουν δημοκρατία της Μεταπολιτεύσεως τρομάρα τους. Ποιός θα μας εξηγήσει επιτέλους που πήγαν όλα αυτά τα δις που ήλθαν από την ΕΕ; Και το μαζί τα φάγαμε του υπέρβαρου κ. Πάγκαλου έκανε τον λαό να αγανακτήσει και να βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί, με αποτέλεσμα τα γνωστά γεγονότα τα ποία συνέβησαν στο κέντρο των Αθηνών πριν από λίγο καιρό. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολιτικοί και ιδιαίτερα η κυβέρνηση ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει για τον λαό.
Λύση ανάγκης για το Ελληνικό χρέος, << Σχέδιο Μάρσαλ>>, επιμήκυνση, χαμηλότερα επιτόκια, συμμετοχή ιδιωτών είναι η λύση της Ευρώπης για το Ελληνικό χρέος και φυσικά είναι η τελευταία ανάσα που μας δίδει η Ευρώπη. Μία ανάσα την οποία θα πληρώσουμε πολύ ακριβά. Ο Ελληνικός λαός όμως δεν ζήτησε ανάσα από την Ευρώπη αλλά ελεύθερες αναπνοές. Οι θησαυροί της Ελληνικής γης θα ανήκουν σε ξένους. Θα πρέπει να ξεχάσουμε λιμάνια , αεροδρόμια, αιγιαλούς και κάθε πλούτο στο υπέδαφος της Ελληνικής επικράτειας. Όλα πλέον πρέπει να πωληθούν για να γίνει η κρίση ευκαιρία για τους κερδοσκόπους οι οποίοι θα μας απομυζούν τουλάχιστον για σαράντα ακόμη χρόνια.
Ο Ελληνικός λαός ας πεινάσει, ας κάνει θυσίες, ας δυστυχήσει προκειμένου να γίνει η κρίση ευκαιρία όχι για τον λαό αλλά για τα τσακάλια και τους γύπες οι οποίοι περιμένουν να αρπάξουν τα πάντα αντί πινακίου φακής. Ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε στην συνδιάσκεψη κορυφής χωρίς την συναίνεση της Αντιπολιτεύσεως και του Ελληνικού λαού. Μόνος του αποφασίζει και παίρνει αυθαίρετες αποφάσεις γράφοντας την λαϊκή θέληση στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Όμως η ώρα που θα λογοδοτήσει αυτός και οι συνεργάτες του αλλά και ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ κοντά. Αυτή την φορά δεν θα επιτρέψει ο λαός να έχουν την τύχη της Νέας Δημοκρατίας όπως συνέβη στις προηγούμενες εκλογές. Ο Ελληνικός λαός άλλες εκπλήξεις τους ετοιμάζει, που θα τις βλέπουν και δεν θα τις πιστεύουν. Ήδη δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους δίχως να τους συνοδεύει ολόκληρη διμοιρία από αστυνομικούς.
Τώρα αρχίζουν και ψελλίζουν κάτι για αλλαγές στην φορολογία, για μειώσεις του Φ.Π.Α, για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και άλλα παραμύθια. Όμως πριν συμβούν αυτά ο λαός ας ετοιμάζεται μέσα στον Ιούλιο για, παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις λόγω μείωσης του αφορολογήτου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 8.000 ευρώ. Μειώσεις στις συντάξεις του ΝΑΤ 6% από 1/7/2011. Αυξήσεις ειδικού φόρου στα τσιγάρα, ειδικό φόρο στα καύσιμα για επιτηδευματίες που εκμεταλλεύονται ταξί τα οποία για την κίνηση τους χρησιμοποιούν υγραέριο. Χάνουν επιδόματα οι άνεργοι αφού μειώνεται ο χρόνος καταβολής επιδομάτων. Τον Αύγουστο θα έχουμε τα εκκαθαριστικά φόρου για το 2010, ειδική εισφορά 1% - 5% για όσους δηλώσαν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, 300 ευρώ φόρο σε επαγγελματικό ΑΦΜ και μπλοκάκια. Επίσης μειώσεις στις κύριες συντάξεις από ποσοστό 6% - 14% ανάλογα με το ποσό που λαμβάνει ο συνταξιούχος, μαχαίρι στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ και επίσης πλαφόν στις συντάξεις. Τους επόμενους μήνες ακoλουθούν και άλλα μέτρα για τα οποία όμως δεν είμαστε σίγουροι ότι θα παρθούν διότι πιστεύουμε ότι το Φθινόπωρο θα πάμε για εκλογές και τότε ο Ελληνικός λαός θα στείλει στον αγύριστο τους Νεοφιλελεύθερους σοσιαλιστές της καταστροφής της Πατρίδας μας. Αλλά και αυτό να μη συμβεί, ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να είναι έτοιμος για νέες κινητοποιήσεις, ώστε η κρίση να γίνει ευκαιρία για τον ίδιο τον λαό και όχι για τα συμφέροντα που εκπροσωπούν οι κοινοβουλευτικοί.
Νίκος Παπαγεωργίου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More