12.8.11

Τα βλέπεις Γιωργάκη;

Η Πορτογαλία πήρε την δεύτερη δόση των 11,5 δις!


Θετικές αξιολογήσεις από την τρόικα πήρε η Πορτογαλία κατά τη διάρκεια των ελέγχων στα οικονομικά της χώρας.
Έτσι, δόθηκε το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση της δεύτερης δόσης του δανείου, ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης της χώρας, καθώς όπως εκτίμησε η τρόικα, το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Πέντρο Πάσος Κοέλιο βρίσκεται στο σωστό δρόμο.
«Εκτιμούμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται στο σωστό δρόμο», ανέφερε κοινό ανακοινωθέν της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των συμπερασμάτων της πρώτης αποστολής αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος.
Μετά την έγκριση των συμπερασμάτων της αξιολόγησης, η τρόικα ανακοίνωσε επισήμως ότι μπορεί να προχωρήσει «η αποδέσμευση των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (7,6 δισεκατομμυρίων από την ΕΕ και 3,9 δισεκατομμυρίων από το ΔΝΤ).
Ωστόσο όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Βιτορ Γκασπαρ, η τρόικα ανακάλυψε στην αξιολόγησή της μια «αναμενόμενη απόκλιση» στον προϋπολογισμό, που ανέρχεται σε 1,1% του ΑΕΠ.
Στην Πορτογαλία δεν έχουν απαγορευθεί οι συνεντεύξεις τύπου της τρόικα, γιατί οι φόβοι της κωλοτούμπας ανησυχούν τους πάντες. Η Πορτογαλία όμως, δεν έχει να ξεπουλήσει όλη τη χώρα της ούτε διαθέτει τέτοιο ορυκτό πλούτο, όπως η Ελλάδα!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More