11.8.11

Νέα εξ ανατολών...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ… ΜΗΔΕΝΙΚΑ IQ!

Εφ. Αφρίκα 9-8-2011.

Η επιτάχυνση των κινήσεων για έρευνες πετρελαίου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ¨Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη¨ έβαλε φωτιά στα μπατζάκια της Άγκυρας και των φερέφωνων τους στην Βόρεια Κύπρο.
Για πενήντα χρόνια απέφευγαν να τη βάζουν στο στόμα τους. Αρνούνταν ακόμη και την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και ένα τμήμα αυτής της Δημοκρατίας ήταν οι Τουρκοκύπριοι. Θυμήθηκαν τα δικαιώματα που πηγάζουν από τις συμφωνίες που απέφευγαν σα το κόκκινο πιπέρι. Έστω και με μισάνοιχτο στόμα άρχισαν να φωνάζουν. Η Άγκυρα και τα ανδρείκελα της στο Βορά με αυτές τις φωνές εμφανίζουν και τις απειλές.

Ο Ιρσέν Κιουτσούκ άρχισε να μιλά για τα δικαιώματα μας από την ¨Κυπριακή Δημοκρατία¨.
Τώρα θυμήθηκε τα δικαιώματα που έχουμε από το 1960.
Κι όμως έχουμε πολλά δικαιώματα που απεμπολήσαμε!..
Και αυτοί που τα αρνήθηκαν είναι αυτοί που τα θυμήθηκαν σήμερα με αιτία το πετρέλαιο.
Ίδια νοοτροπία.
Και ενώ ως Τουρκοκύπριοι κοντεύουμε να εξαφανιστούμε δεν είχε υπάρξει κάποιο αίτημα για αυτά τα δικαιώματα. Ούτε από την Άγκυρα, ούτε από τους συνεργάτες της εδώ . Χάριν των στρατηγικών συμφερόντων της Άγκυρας.
O ΥΠΕΞ της Τουρκίας Νταβούτογλου, αφού δήλωσε πως ¨ Δίχως την επίλυση του Κυπριακού και τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης που εκπροσωπεί όλο το νησί κανείς δεν έχει δικαίωμα να προβαίνει σε οποιαδήποτε έρευνα στις φυσικές πηγές του νησιού¨, προχώρησε παραπέρα αποκαλύπτοντας την απειλή με τη φράση ¨Θα δείξουμε την αναγκαία αντίδραση¨. Θέλησε να τονίσει πως η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα μπορέσει να αποφασίσει μόνη της για την ¨Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη¨. Θύμισε πως στην Κυπριακή Δημοκρατία δικαίωμα λόγου έχουν και οι Τουρκοκύπριοι. Ελπίζουμε ότι δεν ξέχασε ότι ο σημαντικότερος λόγος της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων είναι η πολιτική της Τουρκίας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More