12.9.11

Νέα κυκλοφορία: Διλοχία Κυνηγών



ΔΙΛΟΧΙΑ ΚΥΝΗΓΩΝ
Στα κρησφύγετα του «Καπετάν-Γιώτη»
Αρχές του 1948... Οι συμμορίτες του ΕΛΑΣ ρημάζουν την Ελλάδα. Χωριά καίγονται, πολίτες δολοφονούνται, ανήλικα παιδιά αρπάζονται από τους γονείς τους και στέλνονται στον «σοβιετικό παράδεισο»...  Το Γ.Ε.Σ. αποφασίζει να δημιουργήσει, στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, μια μονάδα απαλλαγμένη από τις «υποχρεώσεις» του τακτικού Στρατού. Είναι η περίφημη «Διλοχία Κυνηγών»... Αποστολή της είχε την σύλληψη του καπεταν-Γιώτη και την εξόντωση των συμμοριακών του ομάδων.  Ο συγγραφέας, τότε νεαρός λοχαγός, υπηρετεί στην μονάδα υπό τις διαταγές του θρυλικού ταγματάρχη Μπραήμη. Στις σελίδες του βιβλίου εξελίσσεται μία άγνωστη αλλά και συναρπαστική ιστορία για την δράση της «Διλοχίας» και τις σκληρές μάχες που έδωσε στα βουνά της Ρούμελης. Οι περιγραφές των μαχών στο «Δενδρούλι», η μάχη στο «Καράβι», αλλά και οι συγκρούσεις με το σώμα των συμμοριτών του Καπετάν Γιώτη» είναι συναρπαστικές... Οι  εικόνες, με μια σπάνια καθαρότητα, εναλλάσσονται άνετα δίχως να σε καταθλίβει το άγχος της αγωνίας των ηρώων.  Τα αισθήματα των προσώπων που κινούνται σε μία τραγική ατμόσφαιρα σε διαπερνάν μα δε σε συντρίβουν. Αντίθετα σε παίρνουν μαζί τους παραστάτη στο αδιέξοδο. Έτσι η διαδικασία της γενίκευσης γίνεται ομαλά και η λειτουργία περνά από μόνη της στα αισθήματα και τη βούληση. Τα γεγονότα –τόσο συγκλονιστικά– φεύγουν το ένα πίσω από το άλλο με γρηγοράδα, όμως η κεντρική ιδέα και επιδίωξη μένουν για να σε φέρουν στο τέρμα με καθαρή τη σκέψη. Η γλώσσα του βιβλίου στρωτή και απαλή με τη μουσικότητα, του έπους.
Αρχές του 1948... Οι συμμορίτες του ΔΣΕ ρημάζουν την Ελλάδα. Χωριά καίγονται, πολίτες δολοφονούνται, ανήλικα παιδιά αρπάζονται από τους γονείς τους και στέλνονται στον «σοβιετικό παράδεισο»...  Το Γ.Ε.Σ. αποφασίζει να δημιουργήσει, στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, μια μονάδα απαλλαγμένη από τις «υποχρεώσεις» του τακτικού Στρατού. Είναι η περίφημη «Διλοχία Κυνηγών»... Αποστολή της είχε την σύλληψη του καπεταν-Γιώτη και την εξόντωση των συμμοριακών του ομάδων.  Ο συγγραφέας, τότε νεαρός λοχαγός, υπηρετεί στην μονάδα υπό τις διαταγές του θρυλικού ταγματάρχη Μπραήμη. Στις σελίδες του βιβλίου εξελίσσεται μία άγνωστη αλλά και συναρπαστική ιστορία για την δράση της «Διλοχίας» και τις σκληρές μάχες που έδωσε στα βουνά της Ρούμελης. Οι περιγραφές των μαχών στο «Δενδρούλι», η μάχη στο «Καράβι», αλλά και οι συγκρούσεις με το σώμα των συμμοριτών του Καπετάν Γιώτη» είναι συναρπαστικές...
Οι  εικόνες, με μια σπάνια καθαρότητα, εναλλάσσονται άνετα δίχως να σε καταθλίβει το άγχος της αγωνίας των ηρώων.  Τα αισθήματα των προσώπων που κινούνται σε μία τραγική ατμόσφαιρα σε διαπερνάν μα δε σε συντρίβουν. Αντίθετα σε παίρνουν μαζί τους παραστάτη στο αδιέξοδο. Έτσι η διαδικασία της γενίκευσης γίνεται ομαλά και η λειτουργία περνά από μόνη της στα αισθήματα και τη βούληση. Τα γεγονότα –τόσο συγκλονιστικά– φεύγουν το ένα πίσω από το άλλο με γρηγοράδα, όμως η κεντρική ιδέα και επιδίωξη μένουν για να σε φέρουν στο τέρμα με καθαρή τη σκέψη. Η γλώσσα του βιβλίου στρωτή και απαλή με τη μουσικότητα, του έπους.

Από την «Κόκκινη ανταρσία» στην «επιχείρηση ΚΥΝΗΓΟΣ»
Το Κ.Κ.Ε. και η κομμουνιστική προπαγάνδα του επί ηγεσίας Ζαχαριάδη, υπεστήριζε ότι ο συμμοριτοπόλεμος «επιβλήθηκε στο Κ.Κ.Ε. από την αντιδραστική δεξιά της Ελλάδος  με την βοήθεια των  Αγγλοαμερικάνων ιμπεριαλιστών» και ότι το κόμμα παρά τις «φιλειρηνικές» του διαθέσεις υποχρεώθηκε να επιδοθεί σε ένα ένοπλο αγώνα προκειμένου να υπερασπίσει την ζωή, τις δημοκρατικές ελευθερίες του Ελληνικού λαού και την εθνική ανεξαρτησία. Μετά την καθαίρεση του Ζαχαριάδη από τους Ρώσους η προπαγάνδα της νέας ηγεσίας του κόμματος ήτο: «τον συμμοριτοπόλεμο τον προκάλεσε ο Αγγλικός ιμπεριαλισμός τον οποίο ο τυχοδιωκτισμός του Ζαχαριάδη διευκόλυνε».  Η νέα ηγεσία του δήλωνε επίσης ότι το κόμμα έπεσε θύμα της τυχοδιωκτικής πολιτικής του Ζαχαριάδη και των προκλήσεων του Αγγλικού ιμπεριαλισμού.
Το Κ.Κ.Ε. εν ψυχρώ προετοίμασε, παρασκεύασε, οργάνωσε και διεξήγαγε τον συμμοριτοπόλεμο εκτελώντας εντολές της ηγεσίας του διεθνούς κομμουνισμού. Ο ξενοκίνητος συμμοριτοπόλεμος περισσότερο από μίαν τριετία (31 Μαρτίου 1946 -  Αύγουστος 1949) προξένησε τρομερές καταστροφές στον Ελληνικό λαό. Ο Εθνικός στρατός και η ηγεσία του  πολλές φορές βρεθήκαν σε δύσκολη θέση, διότι δεν ήταν ένας πόλεμος ο οποίος  είχε μέτωπα  και πρώτη γραμμή. Ο πόλεμος διεξήγετο  παντού. Οι συμμορίτες κτυπούσαν σε πόλεις, σε χωριά, στα βουνά, ακόμη και μέσα στα σπίτια. Ήταν ένα πόλεμος που είχε χωρίσει οικογένειες, αδέλφια, φίλους.
Η ηγεσία τους Εθνικού στρατού για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτού του είδους τον  πόλεμο ουσιαστικά τον ανταρτοπόλεμο των συμμοριτών, αποφάσισε να δημιουργήσει ομάδες οι οποίες θα κυνηγούν και θα κτυπούν παντού τους συμμορίτες ανεξάρτητα από τις επιχειρήσεις του Εθνικού στρατού.  Η επιχείρησης αυτή ονομάσθηκε «ΚΥΝΗΓΟΣ».  Η «Διλοχία Κυνηγών»... εντάσσεται σε αυτό το σχέδιο. Η επιχείρησης «ΚΥΝΗΓΟΣ»  δεν υπήρξε αναίμακτος. Πολλά παλληκάρια  έπεσαν στον βωμό της πατρίδος από τις σφαίρες των συμμοριτών. Η γενναιότητα, το θάρρος, η παλληκαριά, η θυσία  των ηρωικών εκείνων παλληκαριών θα παραμείνει ανεξίτηλη στις μνήμη των Ελλήνων. Ο συμμοριτοπόλεμος δεν προήλθε από εσωτερικές αιτίες. Τον επέβαλλε στην Ελλάδα το ρωσόδουλο  Κ.Κ.Ε. με εντολή της ηγεσίας του Διεθνούς κομμουνισμού.
Την καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά την δίνει ο ίδιο συγγραφέας στην αφιέρωση του βιβλίου του: «Αφιερώνεται στη μνήμη των πολεμιστών μου της «Διλοχίας Κυνηγών», που έπεσαν αγωνιζόμενοι για τη Λευτεριά της Πατρίδας μας πολεμώντας εναντίον των ξενοκίνητων που αιματοκύλισαν την Ελλάδα με σκοπό να επιβάλουν το καθεστώς  της κόκκινης δικτατορίας, αλλά και στη νέα γενιά των Ελλήνων για να πλουτίσει τις γνώσεις της με τις εντυπώσεις ενός αυτόπτη μάρτυρα.»
Επικοινωνία Logxi On Line
Το Βιβλιοπωλείο  Καλώς ήρθατε στο διαδικτυακό χώρο των εκδόσεων ΛΟΓΧΗ. Η προσπάθεια μας ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια και πιστεύουμε πως κατάφερε να σταθεί αντάξια των προσδοκιών του αναγνωστικού κοινού. Σήμερα το βιβλιοπωλείο μας βρίσκεται στην οδό Πινδάρου 16-20 στην Αθήνα

Τολμήσαμε και αιφνιδιάσαμε με τον τρόπο που κινηθήκαμε στο χώρο της στρατιωτικής ιστορίας, του Αναθεωρητισμού, της «απαγορευμένης» Ελληνικής Ιστορίας. Στο site μας, στις διάφορες κατηγορίες των βιβλίων πιστεύουμε ότι θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα, που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα σας.  Εάν παρ’ όλα αυτά υπάρχει κάτι που θα θέλατε να μας πείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@logxi.com και βέβαια στο 2103611590.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που αυτά τα χρόνια στηρίξατε και ενθαρρύνατε την προσπάθεια μας να ρίξουμε άπλετο φως στις «σκοτεινές σελίδες» της Iστορίας. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που διέδωσαν την Ιδέα της ΛΟΓΧΗΣ έξω από τα σύνορα της Αθήνας αλλά και της Ελλάδος.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More