17.10.11

Και ακόμη τα καμαρώνουν!

Παπούλιας, Μανιάτης, Υπουργείο περιβάλλοντος, πετρέλαια, Ιόνιο, Κατάκολο
«30 δισ. δολάρια τα πετρέλαια στο Ιόνιο» λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος!

Για την πρόοδο στις έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο ενημέρωσε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε πως υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση και από τη διεθνή βιομηχανία για συμμετοχή στις έρευνες.
«Προχωρούμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς.  Έχουμε ήδη προκηρύξει τις σεισμικές έρευνες για το Ιόνιο και νότια της Κρήτης και σκοπεύουμε στις αρχές της νέας χρονιάς να βγούμε σε παραχώρηση περιοχών στον Πατραϊκό κόλπο, τα Ιόνια και το Κατάκολο», είπε ο κ. Μανιάτης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Έχουμε», πρόσθεσε, «μια εκτίμηση για περίπου 250 με 300 εκατομμύρια βαρέλια σε αυτές τις τρεις περιοχές και έτσι αν προχωρήσουμε, βάσει και του επιχειρησιακού σχεδίου που έχουμε, έχουμε μια εκτίμηση για τα επόμενα 20 χρόνια για 1 έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο δημόσια έσοδα».
Ο υφυπουργός έκανε λόγο και για το ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών για τα ελληνικά πετρέλαια: «Έχουμε καλή ανταπόκριση και από τη διεθνή βιομηχανία – αυτοί ξέρουν ότι έχουμε αποθέματα – προχωρούμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα και νομίζω ότι είμαστε σε έναν αρκετά καλό δρόμο».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More