21.11.11

Μιά τρύπα στο νερό!

Συνελήφθη ο μεγαλομέτοχος του Alter, Κώστας Γιαννίκος
Συνελήφθη ο μεγαλομέτοχος του Alter, Κώστας Γιαννίκος!

Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα ο μεγαλομέτοχος του Alter και εκδότης της εφημερίδας «Ο κόσμος του Επενδυτή», Κώστας Γιαννίκος, για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.
O κ. Γιαννίκος είχε διατελέσει επί χρόνια διευθύνων σύμβουλος στο Star, πριν μεταπηδήσει στο Alter όπου ανέλαβε τη διοίκηση του καναλιού ενώ ταυτόχρονα έγινε μέτοχος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του κ. Γιαννίκου έγινε στη Βούλα κατόπιν σχετικής παραγγελίας από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, καθώς ο μεγαλομέτοχος του Alter είναι ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρείας Modern Times η οποία χρωστάει ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την σύλληψη έκανε η Οικονομική Αστυνομία, όπως είχε συμβεί με τους κυρίους Γιώργο Πετζετάκι της ομώνυμης εταιρείας πλαστικών και Λέων Λεβή της αλυσίδας BodyLine, αλλά σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής, μετά από σχετικές εντολές που έδωσε o διοικητής, Ιωάννης Δικόπουλος. Στις αρμόδιες υπηρεσίες υπήρχε διχογνωμία για το κατά πόσον ο κ. Γιαννίκος καλύπτεται από αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Τελικώς με παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα, η Ασφάλεια προχώρησε στη σύλληψή του, αφού τα χρέη αφορούν την εκδοτική εταιρεία και όχι το Alter.
Υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ ανέφεραν πριν από λίγο ότι θα συνεχισθούν οι συλλήψεις και άλλων φοροφυγάδων με βάση μια σχετική λίστα εκατοντάδων προσώπων η συγκεκριμένη ελεγκτική υπηρεσία.

Κάποιος επιτέλους πρέπει να μας εξηγήσει γιατί το ποσό που οφείλει από ΦΠΑ έπρεπε να φτάσει στο  1,2 εκατ.  ευρώ για να τον συλλάβουν. Ποιος επέτρεψε να φτάσει σε αυτό το ύψος το χρέος προς το δημόσιο. Τι λέει ο υπουργός οικονομικών κ. Βενιζέλος; Τον συλλαμβάνουμε και καθαρίσαμε; Αυτά τώρα που οφείλει και λείπουν από τα  κρατικά ταμεία θα τα πληρώσουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι; Τι λέτε κ. υπουργέ απολύτως τίποτα!
Αγαπηνός.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More