20.12.11

Λεφτά υπάρχουν... αλλά μόνο οι βουλευτές τα έχουν!

αναλήψεις, δεκαπέντες βουλευτές, Ευάγγελος Αργύρης, καταθέσεις, πόθεν έσχες, Πρό
Αρση τραπεζικού απορρήτου για 11 βουλευτές; - Δεν δίνουν ονόματα!

Δεκαπέντες βουλευτές έκαναν αναλήψεις από 100.000 έως 400.000 ευρώ από τις καταθέσεις τους στις τράπεζες. Οι έντεκα από αυτούς μάλιστα δεν διευκρινίζουν για ποιόν λόγο έγιναν οι αναλήψεις και αν τα χρήματα αυτά τοποθετήθηκαν κάπου αλλού ή ξοδεύτηκαν. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα. Προς το παρόν πάντως τα ονόματα των 11 βουλευτών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών κομμάτων και πολιτικών, Ευάγγελος Αργύρης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθούν οι διαδικασίες για την άρση του τραπεζικού απορρήτου έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν τα χρήματα στάλθηκαν στο εξωτερικό. Επίσης, ορκωτοί λογιστές θα ζητήσουν εξηγήσεις από κάθε έναν από αυτούς. Από τους δεκαπέντε βουλευτές πάντως οι 4 έκαναν αγορές. Ο ένας οικόπεδο, ο άλλος γραφείο, άλλος αγροτεμάχιο και ένας μονοκατοικία. Η μείωση των καταθέσεων των 15 δηλαδή κυμαίνεται από 100.000 μέχρι και 400.000 ευρώ.
Για το εάν υπήρξαν δηλωμένες εκροές προς την Ελβετία ο κ. Ευάγγελος Αργύρης επεσήμανε ότι «αν βρεθεί έστω και ένας να έχει 100 ευρώ στην Ελβετία θα είναι παράνομος γιατί κανείς δεν έχει δηλώσει ότι έχει καταθέσεις στην Ελβετία»
Παρατήρησε πάντως ότι δεν υπάρχουν μεγάλα ποσά κατατεθειμένα σε ξένες τράπεζες και αυτά που υπάρχουν είναι άνευ σημασίας και προέρχονται κυρίως από επαγγελματική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με τους ελέγχους των πόθεν έσχες των βουλευτών:
  • δεν υπάρχει κανένας λογαριασμός σε ελβετική τράπεζα
  • δεν υπάρχουν μεγάλα ποσά που να εμφανίζονται ότι έχουν κατατεθεί σε ξένες τράπεζες
  • 9 βουλευτές αγόρασαν διαμερίσματα και οι 6 από αυτούς τα πήραν με δάνεια
  • 5 βουλευτές έκαναν ανέγερση κατοικίας
  • 1 βουλευτής αγόρασε οικόπεδο
  • 6 βουλευτές αγόρασαν αγροτεμάχιο, οι πέντε από αυτούς αγόρασαν μικρής αξίας και μόνο του ενός ήταν αξίας 100.000 ευρώ
  • 3 ευρωβουλευτές αγόρασαν διαμέρισμα στις Βρυξέλες με χρήση δανείου
  • 5 ευρωβουλευτές δείχνουν να έχουν μικρές μειώσεις εισοδημάτων, ενώ 17 παρουσιάζουν μικρή αύξηση εισοδημάτων
  • 15 βουλευτές εμφανίζονται να έχουν σημαντικές μειώσεις στις καταθέσεις τους. Από αυτούς οι 4 δικαιολογούν τη μείωση αυτή, καθώς ο ένας αγόρασε οικόπεδο, ένας γραφείο, ένας αγροτεμάχιο και ένας μια μονοκατοικία


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More