25.11.09

«Κάνε ό,τι πρέπει κι ας γίνει ο,τιδήποτε»

 

221109-editorialΚανένας αγώνας, αν εδράζεται σε σωστή βάση, δεν γίνεται για το τίποτα. Σπέρνεις και θερίζεις. Έτσι απλά. Στην προκειμένη περίπτωση, όλα πήγαν καλά. Και στην περίπτωση του indymedia, την εκστρατεία εναντίον του οποίου εμείς ενορχηστρώσαμε, αλλά και στο θέμα του άθλιου βιβλίου του Γκουρογιάννη, όπου πρωτοστατήσαμε στη γνωστοποίηση του αντεθνικού του περιεχομένου και στην κλιμάκωση των μαχητικών αντιδράσεων, που οδήγησαν τελικά στη ματαίωση της παρουσίασής του στη Στοά του Βιβλίου. Γιατί, έχουν και τα όριά τους οι προκλήσεις...
Το indymedia είναι ένα φάντασμα. Μάλλον, ήταν. Ο «Ελεύθερος Κόσμος» ανέδειξε το θέμα της «φιλοξενίας» στον server του Πολυτεχνείου της αναρχικής ιστοσελίδας του indymedia, που έχει κάνει «σουρωτήρι» τον μισό ποινικό κώδικα, κρυπτόμενη πίσω από το παρωχημένο πανεπιστημιακό άσυλο. Το αναδείξαμε λοιπόν και ακολούθησαν ερωτήσεις στη Βουλή από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Ηλία Πολατίδη, που ανάγκασαν τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και μπορεί ο κάθε Σπάθης να σιγοντάρει την ιστοσελίδα που προτρέπει σε (φυσικά αξιόποινες) κακουργηματικές πράξεις κατά της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και κατά των συντεταγμένων οργάνων του κράτους, κάποια στιγμή όμως, ακόμη και αυτά, όπως για παράδειγμα η εισαγγελία, αντιδρούν. Ασυλία έναντι του νόμου δεν μπορεί να έχει κανένας στη χώρα μας. Εξ ου και η δίωξη κατά του πρύτανη Μουντζούρη, ο οποίος δείχνει να «τρέμει» τους αριστεριστές και τους αντιεξουσιαστές, που κρύβονται εντός του ιδρύματος, καθιστώντας το φωλιά της δράσης τους.
Όσον αφορά τώρα στο κατάπτυστο βιβλίο του Γκουρογιάννη: η απόπειρα του συγγραφέα να περάσει, σε συνεργασία με την κυπριακή πρεσβεία, τα εμετικά μηνύματά του κατά όσων έδωσαν τη ζωή τους μαχόμενοι υπέρ της πατρίδας το 1974, είχε το τέλος που της άξιζε. Αν για κάποιους δημοκρατία σημαίνει να σπιλώνουν ελεύθεροι τη μνήμη νεκρών ηρώων, να «πληγώνουν» τους συγγενείς τους, να κάνουν επίδειξη κακίας, μισαλλοδοξίας και συμπλεγματικής αντίληψης, να ξέρουν ότι από εδώ και εμπρός, θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Συνεχώς και ακατάληπτα. Τελείωσε η εποχή της ανοχής απέναντι σε όσους επιχειρούν, ασκώντας στην ουσία βία και καλυπτόμενοι πίσω από την ελευθερία λόγου (την οποία επικαλούνται υποκριτικά και επιλεκτικά), να σπιλώσουν, να αναθεωρήσουν, να κηλιδώσουν και να πετάξουν λάσπη.
Σας το ξαναλέμε: κανένας αγώνας δεν γίνεται εις μάτην. Οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς. Οι άνω των 100 Πατριωτών, οι οποίοι συμμετείχαν δυναμικά προχθές στη διαμαρτυρία στη Στοά του Βιβλίου, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους ΑΚΕLικούς στην πρεσβεία της Κύπρου αλλά και στο Σπίτι της Κύπρου, απεργάζονται σενάρια διασυρμού του αντιαποικιακού αγώνα της ΕΟΚΑ και της ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στο νησί. «Κάνε ό,τι πρέπει κι ας γίνει ο,τιδήποτε», είπε ο Ιωάννης Μεταξάς, δείχνοντας το δρόμο. Είναι λοιπόν καιρός οι Πατριώτες να βάλουμε το «πρέπει» στη ζωή μας.
Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More