27.12.09

Οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται...

Δύο στους τρεις υπουργούς δέχτηκαν τα «δωράκια». Οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται...





Sony_Vaio_doraki.jpg
Τους χαρίσαμε από έναν υπολογιστή, ποιοι τον δέχτηκαν και ποιοι όχι.

Η γοητεία ενός Sony Vaio αξίας 2.500 ευρώ και η αβάσταχτη ελαφρότητα των λόγων περί σεμνής και ταπεινής νέας διακυβέρνησης. Από τους 35 υπουργούς και υφυπουργούς, οι 21 (για την ακρίβεια οι συνεργάτες τους) δέχτηκαν ως δώρο τον πανάκριβο φορητό υπολογιστή. Υπήρχαν όμως και 14, οι γραμματείς των οποίων πέρασαν με άριστα το τεστ πολιτικού ήθους που έκανε το «ΘΕΜΑ»
Γιάννης Ραγκούσης Το laptop ο υπουργός Εσωτερικών το προτιμά στο υπουργείο. ΘΕΜΑ: Ενα laptop θέλουμε να στείλουμε για δώρο από την εταιρεία (…). Πού να το στείλουμε;
Βασιλική Λιβάνη (ιδιαιτέρα): Μισό λεπτάκι… με ακούτε, Βασιλίσσης Σοφίας 15 στον 5ο όροφο, είναι το υπουργείο.
ΘΕΜΑ: Επειδή είναι ένα καλό δώρο, μήπως να το στέλναμε στο σπίτι για να μη χαθεί;
Ιδιαιτέρα: Οχι, εδώ θα το στείλετε, και βάλτε και το δικό μου όνομα.
Άννα Διαμαντοπούλου Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της υπουργού Παιδείας παραλαμβάνει τα δώρα για λογαριασμό της.
ΘΕΜΑ: Ενα laptop μάρκας (…) θέλουμε να στείλουμε στην υπουργό για δώρο.
Ελένη Μίζη (γραμματέας): Να το στείλετε Ανδρέα Παπανδρέου 37 στο υπουργείο και να βάλετε και το όνομα της κυρίας Τσούτσουρα, που είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.
Λούκα Κατσέλη Δεν λέει «όχι» σε ένα ολοκαίνουριο laptop η υπουργός Οικονομίας, σύμφωνα με τους συνεργάτες της. Μάλιστα το προτιμά στο υπουργείο.
ΘΕΜΑ: Καλημέρα, από την εταιρεία (…) παίρνουμε για να στείλουμε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στην κυρία υπουργό. Πού να το στείλουμε;
Δάφνη Αποστολοπούλου (ιδιαιτέρα): Α, σας ευχαριστούμε πολύ, στείλτε το στο υπουργείο.
ΘΕΜΑ: Μήπως να το στέλναμε στο σπίτι ή στο πολιτικό γραφείο για να μη χαθεί;
Ιδιαιτέρα: Στείλτε το εδώ, και βάλτε και το δικό μου όνομα και της κυρίας Βάσως Ευαγγελοπούλου.
Παύλος Γερουλανος Στο υπουργικό του γραφείο δέχεται τα δώρα και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού για να είναι σίγουρος ότι δεν θα χαθούν.
ΘΕΜΑ: Ο κ. (…) θα ήθελε να στείλει ένα δώρο για τις γιορτές στον υπουργό. Πρόκειται για ένα laptop.
Κυρία Κοσμίδου: Ναι, βεβαίως. Είναι Μπουμπουλίνας 20.
ΘΕΜΑ: Δώστε μας και ένα όνομα παραλήπτη.
Κυρία Κοσμίδου: Δώστε καλύτερα Χαραλαμπογιάννη Βιβή. Εγώ μάλλον θα λείπω την άλλη βδομάδα, οπότε για να είναι σίγουρο, ας το παραλάβει η ίδια.
Γιώργος Πεταλωτής Ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει «όχι» σε ένα laptop.
ΘΕΜΑ: Θα θέλαμε να στείλουμε ένα laptop στον κ. Πεταλωτή για τις γιορτές. Σε ποια διεύθυνση να το στείλουμε;
Βασιλική Φιλίππου (γραμματέας): Φραγκούδη 11 και Αλεξ. Πάντου στην Καλλιθέα. Θα το παραλάβει η γραμματέας του, η κυρία Β ασιλική Φιλίππου.
Χάρης Παμπούκης Ο υπουργός Επικρατείας δέχεται τα δώρα στο γραφείο του, όχι όμως από την κεντρική είσοδο, αλλά από τη δεύτερη, που οδηγεί κατευθείαν στο γραφείο του.
ΘΕΜΑ: Θα θέλαμε να στείλουμε ένα laptop στον κ. Παμπούκη για τις γιορτές. Θα μας δώσετε μία διεύθυνση;
Κυρία Στάθη (γραμματέας): Είμαι η γραμματέας του υπουργού. Η είσοδος για τα δώρα του κ. Παμπούκη είναι από την οδό Βασ. Γεωργίου, όχι από την κεντρική.


Άντζελα Γκερέκου Με ευχαρίστηση δέχεται τα δώρα και η καλλονή υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.
ΘΕΜΑ: Πού μπορούμε να στείλουμε ένα laptop δώρο Χριστουγέννων για την υπουργό; Ο κ. (…) θα ήθελε να της στείλει ένα laptop.
Γραμματέας: Η διεύθυνση εδώ είναι λεωφόρος Αμαλίας 12.
ΘΕΜΑ: Και ένα όνομα παραλήπτη;
Γραμματέας: Η κυρία Τσόλια.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «Ναι» λέει στα εντυπωσιακά δώρα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με τη γραμματέα του, η οποία προσπάθησε να μας εξηγήσει πού ακριβώς βρίσκεται το υπουργείο για να μη… χαθεί το δώρο.
ΘΕΜΑ: Θα θέλαμε να στείλουμε ένα laptop στον υπουργό…
Eφη Φακατσέλη: Βεβαίως, είμαι η γραμματέας του. Είμαστε Κανελλοπούλου 4, στην Κατεχάκη. Ξέρετε, απέναντι από το στρατιωτικό νοσοκομείο.
Μάρκος Μπόλαρης Aνυπομονεί να παραλάβει το δώρο του
Θάνος Μωραΐτης Στο υπουργικό του γραφείο δέχεται όλα τα δώρα
Νίκος Σηφουνάκης H γραμματέας του θα παραλάβει το δώρο στο γραφείο του
Απόστολος Κατσιφάρας Eυχαρίστως δέχτηκε το δώρο
Ανδρέας Λοβέρδος «Ναι» λέει και ο υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με τη γραμματεία του.
ΘΕΜΑ: Τηλεφωνούμε από την εταιρεία (…), θα θέλαμε να στείλουμε ένα laptop στον κ. Λοβέρδο. Συγκεκριμένα, laptop. Μας δίνετε μια διεύθυνση, παρακαλώ;
Βίκυ Χρυσίνη: Θα το στείλετε στο υπουργείο;
ΘΕΜΑ: Οπου θέλετε εσείς.
Κυρία Χρυσίνη: Πειραιώς 40, στο υπουργείο.
Δημήτρης Ρέππας Τα δώρα για τον υπουργό Μεταφορών τα παραλαμβάνει στο πολιτικό του γραφείο η ξαδέρφη του κυρία Μίτσα Λάλα, σύμφωνα με τον συνεργάτη του κ. Μπούζο Γιάννη.
ΘΕΜΑ: Ενα δώρο για τον κύριο υπουργό θέλουμε να δώσουμε, είναι ένα la ptop, να το στείλουμε στο υπουργείο;
Μπούζος Γιάννης (συνεργάτης): Οχι, εδώ να το στείλετε, στο πολιτικό του γραφείο. Εδώ έρχονται όλα τα δώρα. Αλλωστε αν το στείλετε στο υπουργείο, ίσως μας δει κάποιος και αρχίσουν να λένε διάφορα.
ΘΕΜΑ: Για να μη χαθεί, να το παραλάβει ο ίδιος.
Συνεργάτης: Εδώ στείλτε το, και μάλιστα θα είναι και η ξαδέρφη του, η κυρία Μίτσα Λάλα, για να το πάρει η ίδια.
Σπύρος Κουβέλης Στο γραφείο του στο υπουργείο δέχεται τα δώρα και ο υφυπουργός Εξωτερικών.
ΘΕΜΑ: Καλημέρα, θέλουμε να στείλουμε ένα δώρο στον κύριο υφυπουργό.
Αγγελική Αγγελοπούλου (ιδιαιτέρα): Στείλτε το Ζαλοκώστα 10, στο υπουργείο.
Σπύρος Βούγιας Χωρίς δυσκολία δέχτηκε το δώρο η γραμματέας του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στο γραφείο του.
ΘΕΜΑ: Πού μπορούμε να στείλουμε ένα δώρο για τις γιορτές; Πρόκειται για ένα laptop. Πού θα το στείλουμε και ποιος θα το παραλάβει;
Κυρία Σκαρλή: Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οσον αφορά στο όνομα, θα βάλετε την κυρία Λιάνα Λιάτου.
Φώφη Γεννηματά «Ναι» λέει η υφυπουργός Υγείας στα εντυπωσιακά δώρα. Η γραμματέας της παραλαμβάνει τα δώρα της στον 1ο όροφο του υπουργείου.
ΘΕΜΑ: Ενα δώρο για τις γιορτές θα θέλαμε να στείλουμε στην υπουργό. Πρόκειται για ένα laptop. Δώστε μου μια διεύθυνση, παρακαλώ.
Αντζελίνα Μέξη (γραμματέας): Αριστοτέλους 17, στον 1ο όροφο, γράψτε κυρία Αντζελίνα Μέξη.
Φίλιππος Σαχινίδης Ηταν λίγο αναποφάσιστες οι συνεργάτιδες του υφυπουργού Οικονομικών σχετικά με το όνομα που θα έπρεπε να μπει στο δέμα με το δώρο ώστε να φτάσει στα χέρια του υφυπουργού.
ΘΕΜΑ: Θέλουμε να στείλουμε ένα δώρο, ένα laptop, στον κύριο υφυπουργό.
Στέλλα Ηλιού: Ναι, η διεύθυνση είναι: Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Πανεπιστημίου 37.
ΘΕΜΑ: Να μην το στείλουμε στο σπίτι, επειδή δεν θέλουμε να χαθεί; Είναι ένα laptop.
Ιδιαιτέρα: Ε, μισό λεπτό να ρωτήσω… Εδώ να το στείλετε, στον 3ο όροφο, θα το παραλάβουμε εμείς.
ΘΕΜΑ: Να βάλουμε και το όνομά σας ώστε να πάει σίγουρα στον κύριο υφυπουργό;
Ιδιαιτέρα: Ε, μισό λεπτό, βάλτε το όνομα της κυρίας Γεωργούλη, αλλά μισό λεπτό επειδή είμαστε τρία άτομα, είμαστε τρεις ιδιαιτέρες…
Εύη Χριστοφιλοπούλου Διευκρινιστική ήταν η συνεργάτις της υφυπουργού Παιδείας, η οποία έδωσε τον αριθμό του γραφείου της κυρίας υφυπουργού, ώστε το δώρο να φτάσει σίγουρα στα χέρια της.
ΘΕΜΑ: Τηλεφωνούμε από την εταιρεία (…) και θέλουμε να στείλουμε ένα laptop για δώρο, απλώς θέλουμε να μας πείτε πού να το στείλουμε.
Αννα Παπαδοπούλου (ιδιαιτέρα): Εδώ στο υπουργείο να το στείλετε.
ΘΕΜΑ: Απλώς, επειδή δεν θέλουμε να χαθεί, να βάλουμε και το όνομά σας;
Ιδιαιτέρα: Ο,τι θέλετε. Στον 3ο όροφο, στο Μαρούσι, γράψτε και τον αριθμό του γραφείου 3055.
Θεοδώρα Τζάκρη Οι συνεργάτες της στο υπουργείο παραλαμβάνουν τα δώρα για την υφυπουργό Εσωτερικών, οι οποίοι είναι διευκρινιστικοί για το πού θα σταλούν ώστε να μην μπερδευτεί ο αποστολέας και δοθεί στον άλλον υφυπουργό που είναι στο ίδιο κτίριο.
ΘΕΜΑ: Ενα laptop δώρο θέλουμε να στείλουμε στην κυρία Τζάκρη. Να το στείλουμε στο υπουργείο;
Αποστολίδου Σοφία (ιδιαιτέρα): Στο υπουργείο, στην έδρα της. Γράψτε στο Διοικητήριο και Τ.Κ. 54123 Θεσσαλονίκη, αλλά να γράψετε στο δώρο ότι είναι υπόψη της κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη, γιατί υπάρχει και άλλος υφυπουργός στο κτίριο, ο κ. Μπόλαρης.
Πάνος Μπεγλίτης Λεπτομέρειες για το πώς θα παραδοθεί το δώρο στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας έδινε η κυρία Γαρυφαλλιά Φραγκιά, συνεργάτις του. Μάλιστα μάς υπενθύμισε να μην ξεχάσουμε να πούμε στον άνθρωπο που θα το πήγαινε στο υπουργείο να πει στην είσοδο το όνομά της.
ΘΕΜΑ: Θέλουμε να δώσουμε ένα δώρο στον κύριο υφυπουργό, πού να το στείλουμε;
Γαρυφαλλιά Φραγκιά (ιδιαιτέρα): Στο υπουργείο να το στείλετε.
ΘΕΜΑ: Να το στέλναμε στο σπίτι, επειδή δεν θέλουμε να χαθεί;
Ιδιαιτέρα: Οχι, προς Θεού. Απλά θα το στείλετε πρωινές ώρες, γιατί θα είμαι μέχρι τις 4.
«Λίγοι μπορούν να αντισταθούν στην πολυτέλεια και στη λειτουργικότητα ενός laptop Sony Vaio», λέει η διαφήμιση της γνωστής εταιρείας ηλεκτρονικών και μάλλον δικαιώνεται. Ακόμη κι αν είσαι βασικό στέλεχος της νέας διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι αν δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι θα υπηρετείς την πατρίδα χωρίς εξαρτήσεις από κανέναν, ακόμη κι αν δηλώνεις «διαφορετικός» από τις κυβερνήσεις Καραμανλή, μπροστά σε ένα πανάκριβο laptop θα λυγίσεις. Ειδικά, αν αυτό σου προσφέρεται δωρεάν, ως δώρο Χριστουγέννων.
Γι’ άλλη μία φορά η φάρσα του «Πρώτου Θέματος», που συνιστά και τεστ πολιτικού ήθους, έπιασε! Μετά τα «σεμνά και ταπεινά» μέλη της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν πέσει με τα... μούτρα στα προσφερόμενα Rolex, το ίδιο τεστ πέρασαν και τα μέλη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ποιοι από τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς αρνήθηκαν ένα ολοκαίνουριο, πολυτελές laptop και ποιοι είπαν ναι; Τηλεφωνήσαμε στα γραφεία όλων των υπουργών και υφυπουργών λίγα 24ωρα πριν από τις γιορτές και προθυμοποιηθήκαμε να τους στείλουμε ένα πανάκριβο laptop Sony Vaio ως δώρο αξίας 2.500 ευρώ. Από τα 34 κυβερνητικά στελέχη, τα 14 αρνήθηκαν. Οι υπόλοιποι έλαβαν με χαρά το laptop που τους έστειλε το «ΘΕΜΑ» (στο όνομα ενός ανύπαρκτου υπεύθυνου marketing της εταιρείας «Sony») ή ακόμη το περιμένουν με ανυπομονησία... Οι διάλογοι με τις γραμματείς, τα στελέχη και τους διευθυντές των γραφείων τους ήταν εντυπωσιακοί και οι οδηγίες πληρέστατες. Πώς να το στείλουμε για να μην εκθέσουμε τον υπουργό, ποιο είναι το πρόσωπο εμπιστοσύνης που θα το παραλάβει, πού και πότε πρέπει να φτάσει το πανάκριβο δέμα... Για τους δύσπιστους ή αμφισβητίες υπουργούς και υφυπουργούς, οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες με τους συνεργάτες τους είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους...
Πηγή: Πρώτο Θέμα, Παρασκευή 25/12/2009


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More