28.1.10

Να που είναι τα λεφτά κε Παπανδρέου!!

Αυτές είναι κυβερνήσεις: Διαγράφουν 6 δις ευρώ προστίμου και παίρνουν δάνειο με υψηλό επιτόκιο

Αίσθηση προκάλεσε στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους, η αναφορά σε Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι από τα 6,09 δισεκατομμύρια ευρώ που διαγράφηκαν από τα έσοδα το οικονομικό έτος 2008, τα 5,5 δισ. αφορούσαν διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί στην εταιρεία «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», γνωστή από τη συμμετοχή της στις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου και των δομημένων ομολόγων.
Η απόφαση για διαγραφή των προστίμων στην εταιρεία ανήκει στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕΕ Αθηνών, ο οποίος έχει θεωρήσει ως εμπρόθεσμη την ακυρωτική προσφυγή της εταιρείας.
Το θέμα έθεσε κατ’ αρχήν στην Επιτροπή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημ. Κουσελάς, για να ακολουθήσει σειρά βουλευτών που αξίωσαν διευκρινίσεις από τον παριστάμενο υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη για την φύση των διαγραφέντων προστίμων. Ο τελευταίος, υπενθύμισε πως της υπόθεσης έχει επιληφθεί εισαγγελέας και επιφυλάχθηκε να δώσει πλήρεις διευκρινίσεις κατά την συζήτηση του Απολογισμού στην Ολομέλεια.
Κατά τα άλλα, ο κος Σαχινίδης, παρουσιάζοντας τον Απολογισμό του οικονομικού έτους 2008, σημείωσε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να αντιμετωπίσει κατάματα την αλήθεια, υιοθετούσε εξωπραγματικές υποθέσεις και σενάρια για την εξέλιξη της οικονομίας. «Το 2008 το έλλειμμα είχε εκτοξευθεί στο 15% του ΑΕΠ και οι ακάλυπτες επιταγές 1,3 δισ. ευρώ. Στον Προϋπολογισμό του 2008 ωστόσο, η πρόβλεψη για το έλλειμμα ανερχόταν στο 1,6%» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Σαχινίδης.
Ο υφυπουργός Οικονομικών, κατηγόρησε επίσης την Νέα Δημοκρατία για αποστολή πλασματικών στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία σχετικά με το έλλειμμα κατά την δική της διακυβέρνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι τα στοιχεία που αποστέλλονταν στην Γιούροστατ, τον Απρίλιο του 2009, παρουσίαζαν το χρέος των νοσοκομείων στο μισό του χρέους για το οποίο μιλούσε ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος στη Βουλή (2,5 δισ. έναντι 5,2 δισ. ευρώ).
Στο πλαίσιο αυτό, ο κος Σαχινίδης σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται το πόρισμα της ανεξάρτητης Επιτροπής για την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων. «Το πόρισμα θα κατατεθεί στη Βουλή και θα συζητηθεί για να δούμε πώς φτάσαμε στην κατάσταση αυτή. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουν αξιοπιστία τα δημοσιονομικά μεγέθη» ανέφερε ο υφυπουργός.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More