28.1.10

Μας δουλύουν Ψιλό γαζί και όχι μόνο!

Μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί οικονομολόγοι και πολιτικοί;



Θυμάστε την παράδοξη και τρομερά καχύποπτη ιδέα που είχαμε παρουσιάσει στο Καλύτερα καχύποπτοι, παρά πρόβατα με κομμένο λαιμό;
Έ, λοιπόν, δεν μας φαίνεται πλέον  και τόσο καχύποπτη μετά τα …καλά λόγια με τα οποία βάλθηκαν να στολίζουν τις τελευταίες ημέρες την κυβέρνηση, όσοι μέχρι πρότινος ζητούσαν να φύγουμε από την Ευρωζώνη. Και δεν είναι μόνο ότι οι μέχρι πρότινος «εχθροί τους έθνους» ανακάλυψαν …ικανότητες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ή το δάνειο με το επιτόκιο σούπερ-τοκογλύφου. Είναι κυρίως αυτή η μεσολάβηση της Goldman Sachs για πώληση σε κινέζικα κεφάλαια στρατηγικού μεριδίου της Εθνικής και άλλα πολλά, που μας βάζει ψύλλους στ΄ αυτιά.
Κατόπιν τούτων κρίνουμε σκόπιμο να αναδημοσιεύσουμε το «φανταστικό σενάριο» που δημοσιεύσαμε σε εκείνο το κομμάτι και το οποίο αρχίζει και γίνεται …πραγματικό.
Φάση πρώτη: Τεχνηέντως διόγκωσαν τα μεγέθη, μεταφέροντας έσοδα για τον επόμενο χρόνο και χρεώνοντας δαπάνες στο 2009 για να αυξηθεί το έλλειμμα!
Φάση δεύτερη: Η δραματική επιδείνωση της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας διευκόλυνε την κυβέρνηση να αθετήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, χωρίς πολιτικό κόστος. Και στο χρηματιστήριο προσέφερε την ευκαιρία σε νέους «παίκτες» να τοποθετηθούν πολύ χαμηλά για να κερδίζουν μεγαλύτερες υπεραξίες όταν ληφθούν τα μέτρα και η εικόνα αρχίσει να βελτιώνεται.
Φάση τρίτη: Η κυβέρνηση υπό την πίεση αγορών και έχοντας πια μια καταδεκτική κοινή γνώμη ανακοίνωσε τα σκληρά μέτρα που αναμένουν οι Βρυξέλλες. Παράλληλα προωθεί  διαρθρωτικές αλλαγές και ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων (σημερινή συνεδρίαση με τον Πάγκαλο)
Φάση Τέταρτη: Στη συνέχεια οι Βρυξέλλες και οι ξένες αγορές αναγνωρίζουν οι τα μέτρα θα «βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση» (άρχισε να γίνεται). Ενώ οι  κερδοσκόποι, που κέρδισαν από τα κρατικά ομόλογα, και πουλώντας τις μετοχές τους στο peak , μπορούν τώρα να έρθουν και να τις ξαναγοράσουν με τα κέρδη που αποκόμισαν από εμάς, στο πάτο! Έτσι, το χρηματιστήριο θα κάνει ένα μίνι ράλι, για να βγάλουν επί πλέον κέρδη, αυτοί που αγόρασαν χαμηλά με τα κέρδη που έκαναν από εμάς!
Φάση Πέμπτη: Η κυβέρνηση τότε θα μπορεί να επαίρεται ότι παρέλαβε μια οικονομία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, την έβγαλε από την εντατική και την έχει σε κανονικό μονόκλινο, όπου πλέον δέχεται και επισκέψεις!!! Το κλίμα θα αλλάξει.  Η εικόνα θα βελτιωθεί. Οι Έλληνες θα δουν με αισιοδοξία το μέλλον. Ο Παπακωνσταντίνου ίσως προταθεί και για Νόμπελ Οικονομικών! (Τον Γιώργο υποθέτω ότι τον ενδιαφέρει μόνο το Νόμπελ Ειρήνης)!
Φάση Έκτη: Ενδιαμέσως με  το νομοσχέδιο που παρέχει  δικαίωμα  ψήφο στους  «νομίμους μετανάστες» θα αλλοιωθεί η  σύνθεση του εκλογικού σώματος, προς όφελος του ΠΑΣΟΚ («βεβαίως-βεβαίως») ενώ η λαϊκή βούληση θα ενισχυθεί με το νέο εκλογικό νόμο.  Έτσι μπορεί βασίμως το ΠΑΣΟΚ να ελπίζει σε μια άνετη επικράτηση στη δημοτικές εκλογές το Φθινόπωρο του 2010. Και θα αρχίσουν έτσι και οι πρώτες γκρίνιες για τον Σαμαρά στη Ν.Δ.
Φάση Έβδομο: Στα επόμενα δυο χρόνια η παγκόσμια οικονομία θα είναι πλέον σε φάση ανάπτυξης. Επομένως το ΠΑΣΟΚ μπορεί, εκεί  τέλος του 2012, αρχές του 2013, με ορατά πλέον τα σημάδια βελτίωσης της οικονομίας μας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Φαντάζεστε τα συνθήματα, φαντάζεστε τον σκηνικό, ε, δε σας είναι δύσκολο να φανταστείτε και το αποτέλεσμα;
Στην Ρηγίλλης ακούει κανείς;
www.antinews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More