5.1.10

Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Quo vadis?


Από την ημέρα που ορκίστηκες Υπουργός κι ανέβηκε στην καυτή καρέκλα σου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δε χάνεις ευκαιρία για να διαλαλείς προς πάσα κατεύθυνση ότι είσαι κατά βάση Υπουργός Προστασίας του Μετανάστη, Υ.ΠΡΟ.ΜΕ, κι όχι Υπουργός Προστασίας του Έλληνα πολίτη ή έστω του κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Και δε χάνεις ευκαιρία για να διαλαλήσεις το μένος σου εναντίον των αστυνομικών, αρπάζοντας μεμονωμένα περιστατικά κακής συμπεριφοράς κάποιων ένστολων, χωρίς μάλιστα να περιμένεις να αποφανθεί πρώτα η Δικαιοσύνη. Δε χάνεις ευκαιρία για να τους ταπεινώσεις και να τους υπονομεύσεις το ήδη χαμηλό έως ανύπαρκτο ηθικό, διαπομπεύοντας τους δημόσια. Προφανώς δε γνωρίζεις ούτε τι κάνεις ούτε πού το πας. Εμείς όμως γνωρίζουμε: Είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα, το πας στην πλήρη διάλυση της Αστυνομίας και στην ενθάρρυνση πλήρους ασυδοσίας των αλλοδαπών κακοποιών.




Quo vadis, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη; Κακοί υπάρχουν ανάμεσα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, και πρώτα απ’ όλα ανάμεσα σ’ εσάς τους πολιτικούς, που έχετε αποδειχτεί διαχρονικά η συμφορά του έθνους. Δε βγαίνει όμως κανένας Υπουργός, ή ο Πρωθυπουργός, να απειλήσει δημόσια και να ξεφτιλίσει ολόκληρο το σώμα, π.χ., των δημοσίων υπαλλήλων, επειδή κάποιοι είναι διεφθαρμένοι. Εγκληματίες υπάρχουν και μεταξύ των μεταναστών, νόμιμων ή παράνομων. Δε βγήκες όμως ποτέ με μένος να απειλήσεις δημόσια όλους τους μετανάστες ότι θα απελαύνονται εάν παρανομήσουν. Εναντίον των ένστολων όμως το κάνεις με περισσή εμπάθεια καθ’ έξη και κατ’ εξακολούθηση. Αντιλαμβάνομαι ότι έχεις μέσα σου κάποια απωθημένα. Μα γι’ αυτό ακριβώς είσαι επικίνδυνος.

Quo vadis, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη; Αντί να κάνεις τη δουλειά σου αθόρυβα και επαγγελματικά, εσύ σαν ανώριμος εκρηκτικός έφηβος αρπάζεις κάθε ευκαιρία, τυχαία ή φτιαχτή, για να επιτεθείς και να ξεφτιλίσεις δημόσια τους ένστολους μεροκαματιάρηδες, που επιτελούν το πιο άχαρο και το πιο επικίνδυνο λειτούργημα στο Κωλοχανείο η Ελλάς. Και το χειρότερο, κάθε φορά υπερβαίνεις τον εαυτό σου σε αντιαστυνομικό παραλήρημα. Όσο περνάει ο καιρός γίνεσαι όλο και πιο επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, εκείνη που σε πληρώνουμε για να περιφρουρήσεις, αφού υποδαυλίζεις τα αντιαστυνομικά απωθημένα των “προοδευτικών” και των μεταναστών, και υπονομεύεις το ηθικό της αστυνομίας.

Quo vadis, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη; Η επόμενη πρόσφατη δήλωσή σου αποδεικνύει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι είσαι το πλέον ακατάλληλο και επικίνδυνο πρόσωπο για τη θέση που κατέχεις. Την παραθέτω όπως τη βρήκα εδώ:

«Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ένας αλλοδαπός κρατούμενος στο Τμήμα Ακρόπολης μετατράπηκε σε σάκο του μποξ από μερικούς απάνθρωπους και ασυνείδητους αστυνομικούς. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, αφού βασανίστηκε και ξυλοκοπήθηκε, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται τραυματισμένος.


Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες κάθε ένστολο εργαζόμενο, αλλά και κάθε συνάνθρωπο, Έλληνα ή αλλοδαπό, που κατοικεί στην χώρα μας. Η κατάχρηση εξουσίας, τα βασανιστήρια και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι δείγματα βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που προσβάλλει ευθέως τις αρχές του κράτους δικαίου, τη δημοκρατία, τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας, υπονομεύοντας την προσπάθειά μας να συνυπάρχουμε ειρηνικά, με κατανόηση και ανθρωπιά.


Όποιος θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, όχι μόνο δεν έχει θέση στην Αστυνομία και στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά θα λογοδοτεί και θα τιμωρείται παραδειγματικά. Παραδειγματικά θα τιμωρηθούν και οι υπαίτιοι του συγκεκριμένου περιστατικού.


Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύουμε τον πολίτη αποτελεσματικά, προτάσσοντας τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την επίδειξη ευθύνης και επαγγελματισμού απέναντι στην ανομία, στην αυθαιρεσία και στη βία, απ΄ όπου αυτή και αν προέρχεται. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στην αποστολή μας να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τις ελευθερίες κάθε συνανθρώπου μας».


Λυπάμαι για λογαριασμό σου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη! Μήπως ήσουνα μπροστά στο περιστατικό και διαπίστωσες ιδίοις όμμασι απανθρωπιά, ασυνειδησία και βαρβαρότητα; Γνωρίζεις άραγε τι είχε προηγηθεί της “βαρβαρότητας” αυτής; Αλλά και αν ακόμη τα πράγματα είχαν εξελιχθεί έτσι, δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ενημερώσεις ενδοϋπηρεσιακά να γίνει έλεγχος του θλιβερού περιστατικού και να επιβληθούν αυστηρές ποινές; Και ενδοϋπηρεσιακά επίσης να προειδοποιήσεις αυστηρά άλλους επίδοξους "βαρβάρους"; Ποιος ο λόγος να κάνεις δημόσια διαπόμπευση ενός ολόκληρου σώματος; Ποιους εξυπηρετεί το γεμάτο μένος λογύδριό σου, και ποιους εξαγριώνει; Συμβάλλει κατ’ ελάχιστο στην ειρηνική συνύπαρξη με τους μετανάστες ή φέρνει το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα; Μήπως έχεις πρόβλημα αυτοεπιβεβαίωσης; Μήπως πρέπει να προσλάβεις συμβούλους ψυχολόγους και κοινωνιολόγους για να σε μάθουν να φέρεσαι; Μήπως πρέπει τελικά να απομακρυνθείς από το πόστο που κατέχεις ως επιπόλαιος, παρορμητικός και επικίνδυνος;

Quo vadis, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη; Με το αντιαστυνομικό μένος που επιδεικνύεις θα διαλύσεις το σώμα της αστυνομίας και θα στρέψεις ακόμη και φιλειρηνικούς πατριώτες εναντίον των μεταναστών. Η προσπάθεια να συνυπάρχουμε ειρηνικά, με κατανόηση και ανθρωπιά” υπονομεύεται πρώτα απ’ όλα από σένα τον ίδιο. Και βέβαια υπονομεύεται από την ανεξέλεγκτη καθημερινή εισροή ορδών μεταναστών, συν γυναιξί και τέκνοις, οι οποίοι πρακτικά είναι αδύνατο ν' απορροφηθούν και ν' απασχοληθούν νόμιμα στη χρεοκοπημένη χώρα μας - όσους φόρους κι αν μας βάλετε - ώστε να μην καταλήξουν στην εγκληματικότητα, ή στην καλύτερη περίπτωση στην επαιτεία, που συχνά γίνεται απειλητική. Γι’ αυτά έχεις να πεις τίποτα , Μιχάλη Χρυσοχοΐδη;
Τέλος σου εύχομαι να λάβεις άνωθεν φώτιση την ημέρα των Φώτων που πλησιάζει, και ή να παραιτηθείς ή να ανανήψεις από την επικίνδυνη πολιτική κατασυκοφάντησης και κατατρομοκράτησης των ένστολων στην οποία έχεις αποδυθεί μετά μανίας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More