27.2.10

Τσίπρας ο σοσιαληστής !!!!!

Φιλοκυβερνητικό ΛΑΟΣ, ειρωνεία Τσίπρα 

 

 

«Δεν προσχώρησε ο Καρατζαφέρης στον σοσιαλισμό, αλλά εσείς στη βαρβαρότητα» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

Oι επαναλαμβανόμενες αβρότητες ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΛΑΟΣ προκάλεσαν χθες στη Βουλή αιχμηρά σχόλια από τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα. Παρά ταύτα, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «υπεύθυνη» τη στάση που τηρεί ο κ. Γ. Καρατζαφέρης στο ζήτημα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

«Εχετε βρει απρόσμενη υποστήριξη στην πολιτική σας από τον κ. Καρατζαφέρη» ανέφερε αναπτύσσοντας ερώτηση στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού» ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, αφού υπενθύμισε τα εύσημα που επεφύλαξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προς τον υπουργό Εργασίας κ. Α.
Λοβέρδο, αλλά και τη συμφωνία του με ανακοινώσεις της κυβέρνησης για ζητήματα όπως ο «επαναπατρισμός» κεφαλαίων και η προοπτική κατάργησης του 14ου μισθού, πρόσθεσε δηκτικά: «Και επειδή σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχει προσχωρήσει ο κ. Καρατζαφέρης στις σοσιαλιστικές ιδέες, κοιτάξτε μη τυχόν και έχετε προσχωρήσει εσείς στη βαρβαρότητα με την πολιτική σας».

Ο Πρωθυπουργός απέφυγε να σχολιάσει τις αναφορές του Τσίπρα στο «φλερτ» της κυβέρνησης με τον ΛΑΟΣ και περιορίστηκε να αντικρούσει την αναφορά του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ εφαρμόζει ίδια πολιτική με εκείνη της ΝΔ, καταλογίζοντάς του «διάθεση ισοπέδωσης». Αντιθέτως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αντεπετέθη στον κ. Τσίπρα, λέγοντας αρχικώς ότι δεν μπορεί να φανταστεί τον Πρωθυπουργό όπως τον Κόναν τον Βάρβαρο «με μπόντι μπίλντινγκ, σπαθί και ρόπαλο» για να προσθέσει αμέσως μετά: «Εν πάση περιπτώσει, κάθε μέρα κατανοώ όλο και περισσότερο την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Αλαβάνος, με αυτά που ακούω από τον κ. Τσίπρα. Καταλαβαίνω γιατί ο κ. Αλαβάνος κοντεύει να πέσει σε κατάθλιψη από τις επιλογές τις οποίες έχει κάνει».

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους στηρίζει την κυβερνητική προσπάθεια, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Σαφώς και δεν είμαι Σοσιαλιστής, είμαι πατριώτης» και «όταν η πατρίδα βρίσκεται σε έναν τεράστιο κίνδυνο δεν προσφέρουμε τίποτε με το να καθόμαστε απ΄ έξω και να πετάμε πέτρες στην τζαμαρία».

Πρόσθεσε ότι ανάλογη προσπάθεια να συμβάλει με ιδέες και σκέψεις έκανε και πέρυσι που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Κ.Καραμανλής , «ο οποίος κώφευε», όπως είπε για να καταλήξει: «Δεν φταίω εγώ αν έχει καλύτερα αφτιά ο κ. Καραμανλής από τον κ. Παπανδρέου».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More