9.2.10

Όλη η χώρα καταρρέει ......

Το διπλωματικό σώμα καταρρέει;

Μετά τα τεκταινόμενα στην ΕΥΠ και τη μορφή που αυτή θεσμικά σχεδιάζεται να λάβει, σε περίπτωση αλλαγών στο οργανόγραμμά της, και την αξιολόγηση των ικανοτήτων που οφείλει να διαθέτει ο διοικητής της, έχει ξεσπάσει θόρυβος και στον άλλο πυλώνα της εθνικής ασφάλειας, που είναι η διπλωματική υπηρεσία.
Η σύμπτωση δεν μπορεί να είναι τυχαία. Γιατί η Ελλάδα είναι απ’ όλους αποδεκτό ότι κατέχει την θέση του κράτους-στόχου. Και ας λένε κάποιοι προφανώς επηρεασμένοι από τηλεπαιχνίδια, ότι η Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος της ΕΕ.
Πληροφορηθήκαμε ότι, μέσα στους κόλπους της Ένωσης Διπλωματών και ειδικά στο ΔΣ δημιουργήθηκαν πολιτικές οξύτητες και αντιθέσεις που δε συνάδουν στην διπλωματική ιδιότητα.
Για τους έχοντες ιστορική μνήμη στο ΥΠΕΞ, η κατάσταση θυμίζει τους πρώην «αφισοκολλητές» με τα τζάκετ και τα μούσια, που επέλασαν στο παρελθόν. Διεκδικούσαν τη θέση τους τότε, στα καλά πόστα εν ονόματι του «λαού στην εξουσία», με το αλήστου μνήμης σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο».
Μέχρι τώρα υποπτευόμαστε τα μέλη της Ελληνικής Διπλωματικής Υπηρεσίας ότι πειθαρχούσαν στα κελεύσματα της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας με αντάλλαγμα το άνετο πόστο. Τώρα βλέπουμε ότι τα μέλη του ΔΣ της ΕΔΥ ξεπέρασαν τη συντεχνιακή αντίληψη και διεκδικούν λόγο για τη λειτουργία της διπλωματικής υπηρεσίας, η οποία κουτσαίνει μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Βέβαια θα υπάρξουν φωνές που πίσω τους κρύβονται κομματικές ταυτότητες και όχι πολιτικές ιδεολογίες σε βάρος των κρατικών συμφερόντων. Εάν λόγου χάρη έχουν υπηρετήσει, λόγω των εξαιρετικών ικανοτήτων τους, πρώτο πόστο στη Μόσχα και μετά στο Παρίσι, κάποια οικονομία θα έκαναν για να αντέξουν την τωρινή οικονομική συγκυρία.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους χαμηλόβαθμους διπλωματικούς και όλους τους άλλους υπαλλήλους της εξωτερικής υπηρεσίας, που δεν απολαμβάνουν τα οικονομικά προνόμια του προϊσταμένου.
Με άλλα λόγια, η πρεσβείες και τα προξενεία θα έχουν μόνο μέραρχο χωρίς οπλίτες!!! Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο θα βολέψει τη μυστική διπλωματία η οποία είναι "μπίζνα" ενός ανδρός.
Εάν οι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ, των εξωτερικών Αρχών, γονατίσουν οικονομικά με μια βαριά φορολογία και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους, ας μελετήσουν οι εμπνευστές αυτού του σχεδιασμού την ιδιωτικοποίηση της διπλωματικής υπηρεσίας.
Κάποτε ακούστηκε ότι το όνομα Σλαβομακεδονία για τη FYROM θα κόστιζε ένα εκατομμύριο δολάρια. Τώρα πόσα κοστίζει;
Δηλαδή τη δουλεία του διπλωμάτη μπορεί να την αναλάβουν και κτηματομεσίτες;
Αναγνώστης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More