20.3.10

Θέλουν να μας τα πάρουν όλα !!!!!

Επιδρομή ξένων εταιρειών για την εκμετάλλευση κοιμασμάτων χρυσού εντός Ελληνικού εδάφους!!!

Άδεια για πρόγραμμα εξόρυξης χρυσού στη χώρα μας, 20ετούς διάρκειας, αναμένεται να χορηγηθεί εντός του 2010 στη βρετανική εταιρεία European Goldfields, που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας. Η συγκεκριμένη εταιρεία, που διαθέτει απόθεμα 10 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού, αναμένει να λάβει άδειες εξόρυξης χρυσού για όλα τα «χρυσά φιλέτα» που έχει θέσει ως στόχους για το 2010. Βασικό σκοπό της εταιρείας αποτελεί, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας Τιμ Μόργκαν-Γουάιν, η αύξηση του αποθέματος χρυσού της και για το λόγο αυτό θα διαθέσει περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα.
Εντός του τρέχοντος μήνα, η European Goldfields αναμένεται να ανακοινώσει τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος στη Ρουμανία και του προγράμματος Ολυμπιάς στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Τιμ Μόργκαν-Γουάιν.
Λίγο πριν την εκπνοή του 2009, η εταιρεία έλαβε προέγκριση για ένα πρόγραμμα εξόρυξης στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, τρία χρόνια μετά την πρώτη αίτηση που είχε υποβάλει, και σκοπεύει να υποβάλλει την τελική περιβαλλοντική μελέτη μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Τα δημοσιονομικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Τιμ Μόργκαν-Γουάιν, ενδεχομένως να επιταχύνουν τη διαδικασία αδειοδότησης του προγράμματος εξόρυξης χρυσού.
«Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τα έξοδά της και να δημιουργήσει ΑΕΠ και για αυτό το λόγο προσπαθεί να προωθήσει και να διευκολύνει προγράμματα προκειμένου να βοηθήσει αυτή την εξέλιξη. Η επιθυμία της να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη είναι ακόμα μεγαλύτερη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η European Goldfields, όπως σημείωσε ο Τιμ Μόργκαν-Γουάιν, μπορεί να δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας στη χώρα μας και να φέρει μεγάλα ποσά επενδύσεων για τα επόμενα 20 χρόνια, χρόνος που θα διαρκέσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

COSMO


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More