20.3.10

Έχουν πλάκα αυτοί οι πολιτικοί !!!!

Αποκλειστική φωτογραφία του "Παπανικολής" κατά την διάρκεια δοκιμών.

Στιγμές απείρου κάλους εξελίχθηκαν χθες, κατά την διάρκεια της συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων. Βαριές κουβέντες ανταλλάξανε ο νυν και ο πρώην υπουργός άμυνας, με την στιχομυθία που διέρρευσε στον τύπο να είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτική για το επίπεδο πληροφόρησης και ενδιαφέροντος για τα θέματα της άμυνας της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ. "Αρμόδιων" κατά τα άλλα προσώπων που κρατούσαν στα χέρια τους της άμυνας της χώρας (και διηύθυναν τις διαπραγματεύσεις για το θέμα των υποβρυχίων).

Eυ. Μειμαράκης ( πρώην ΥΕΘΑ και υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις..): "Oι Γερμανοί για να ισιώσουν το υποβρύχιο τοποθέτησαν φτερό (σ.σ μάλλον εννοεί πτερύγιο) με αποτέλεσμα να μην είναι στέλθ και να το βλέπουν τα ραντάρ!"

Μετά την ανεπανάληπτη αυτή ατάκα επικρατεί πανδαιμόνιο στην αίθουσα, μέλος της επιτροπής ακούγεται να φωνάζει : «Για τι «φτερά» και «πούπουλα» μας λες;. Τι παραμύθια είναι αυτά;. Βαγγέλη, σταμάτα γιατί εκτίθεσαι»

Ευ. Βενιζέλος (ΥΕΘΑ): «Τι είναι αυτά που μας λες;. Ποιος «αόρατος» αξιωματικός σου τα λέει αυτά;. Δεν έχεις ιδέα για όλα όσα συνέβαιναν επί των ημερών σου στο υπουργείο και στο συγκεκριμένο θέμα του «Παπανικολής». Μη με αναγκάσεις να τα βγάλω στη φόρα, και δεν θα έχεις μέρος να σταθείς»

Στον διαπληκτισμό παρεμβαίνει -ο προφανώς καλύτερα πληροφορημένος- βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος ο οποίος είχε ασχοληθεί με το θέμα ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας λέγοντας :
«Κανένα «φτερό» δεν τοποθετήθηκε στο «Παπανικολής», προφανώς πρόκειται για παρανόηση του πρώην υπουργού. Για μένα ας παραληφθεί ο «Παπανικολής», αρκεί να το θεωρεί κατάλληλο το Πολεμικό Ναυτικό».

Κατά την διάρκεια της "ανταλλαγής πυρών" ο Ευ.Βενιζέλος κατηγόρησε τον πρώην ΥΕΘΑ ότι επί τρία χρόνια που παρέμεινε στο υπουργείο Άμυνας δεν είχε την πολιτική βούληση να ασχοληθεί ο ίδιος με το θέμα του υποβρυχίου «Παπανικολής» και κρυβόταν, αφήνοντας τους συνεργάτες του να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα στις διαπραγματεύσεις (με τα γνωστά αποτελέσματα). Πρόκειται ίσως για την πρώτη φορά που θα αναγκαστούμε να συμφωνήσουμε σε κάτι με τον νέο υπουργό..

Για την ιστορία, το πρόβλημα ευστάθειας στο αρχικό υ/β της κλάσης διορθώθηκε με αλλαγές εσωτερικά που επηρέασαν το κέντρο βάρους του υ/β, μεταφέροντας χαμηλότερα ή και αφαιρώντας εντελώς βάρη από την υπερκατασκευή του υποβρυχίου. Ενδεικτικά καταργήθηκε η δεξαμενή ψύξης καυσαερίων βάρους 5 τόνων, η οποία βρισκόταν εντός της υπερκατασκευής. Σχετικά με το θέμα της τεχνικής επάρκειας η μη του Παπανικολής, στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου για το θέμα ο ΥΕΘΑ επανέλαβε τα γνωστά ήδη από το πρώην Α/ΓΕΝ Καραμαλίκη, δλδ ότι : Oι οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού ήδη από το 2008 (μετά τις επισκευές) έχουν κρίνει το υ/β τεχνικώς αποδεκτό..


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More