15.3.10

Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ σιωπούν !!!!

Νίκος Χιδίρογλου
Φοβερά επεισόδια έλαβαν χώρα την Πέμπτη στην Αθήνα, στη διάρκεια των συλλαλητηρίων που οργανώθηκαν, με αφορμή τη γενική απεργία. Ο βραχίονας του παρακράτους, οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές ή κουκουλοφόροι, τα έκαναν και πάλι γης μαδιάμ και μάλιστα ανενόχλητοι, καταστρέφοντας περιουσίες, τραυματίζοντας πολίτες, πλιατσικολογώντας και γελοιοποιώντας το κράτος, που αδυνατεί να «μαζέψει» το... παρακράτος!


Φοβερό το ερώτημα:...
ποιος συμπλέκεται με ποιον τελικά; Γιατί μπερδευόμαστε, ενώ μυρίζει προβοκάτσια από χιλιόμετρα!

Όλα αυτά υπό τα βλέμματα των Αθηναίων, που προσπαθούν εδώ και χρόνια να καταλάβουν πώς γίνεται και δεν συλλαμβάνεται κανείς στη διάρκεια των (σε τακτική βάση πλέον) επεισοδίων, ενώ όσοι προσάγονται, αφήνονται μετά την παρέλευση λίγων ωρών ελεύθεροι. Εκτός βέβαια και αν είναι δημοσιογράφοι της «ΕΩ», στους οποίους φορτώνονται ψεύτικες κατηγορίες με τη συνδρομή αριστεριστών και προφυλακίζονται. Τώρα, μπορούν όλοι όσοι έχουν αφελείς «απορίες», να απευθυνθούν στον «αριστερό» κ. Σπύρο Βούγια, ο οποίος προσπαθεί να μας μάθει να «συνηθίσουμε» τις «μυρωδιές» των αλλοδαπών.

Σιωπή και ειδησεογραφικό σκότος

Όμως, εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς η σιωπή των ΜΜΕ. Από τις 4 Οκτωβρίου και μετά, δεν γίνονται επεισόδια, δεν διασαλεύεται η δημόσια τάξη, δεν υπάρχουν πλάνα με επεισόδια, δεν σπάνε βιτρίνες, κανείς δεν κλείνει τους δρόμους, εγκληματικότητα δεν υπάρχει και όσοι λένε το αντίθετο είναι «ρατσιστές» και «ακροδεξιοί» που τα έχουν με τους αλλοδαπούς, ενώ δεν υπάρχει και τρομοκρατία, αλλά μόνο «φασιστική απειλή». Δηλαδή, για να μην τρελαθούμε τελείως, ο Λάμπρος Φούντας ήταν... «φασίστας»; Ή μήπως δεν ήταν απειλή;

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι πολύ «ικανός» και «αρεστός». Βέβαια. Ό,τι πει το «σύστημα»! Την ίδια ώρα, όλα υποβαθμίζονται, όπως τα απίστευτα συμβάντα στο Βύρωνα και η συμπλοκή στη Δάφνη και στις δύο των περιπτώσεων με νεκρούς. Φανταστείτε αυτά να είχαν γίνει επί ΝΔ... Θα έβγαινε ο κ. Χρυσοχοΐδης και θα έλεγε τα γνωστά φαιδρά περί Καμπούλ, στα παράθυρα εξοργισμένοι κάποιοι θα αναρωτούνταν «πού είναι το κράτος», θα στηλίτευαν την «ανικανότητα» της κυβέρνησης και άλλα πολλά, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα για το Μαξίμου.

Δεν τρέχει τίποτα...

Επί ΠΑΣΟΚ, όλα είναι εντάξει. Η δε απόκρυψη ειδήσεων, πάει σύννεφο. Κλασικό παράδειγμα οι ληστείες θαμώνων από ενόπλους σε γεμάτα εστιατόρια, που προκάλεσαν αίσθηση στους λίγους που το έμαθαν, καθώς πάλι χτύπησε έγκαιρα κυβερνητικό «σιωπητήριο» στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Αυτά δεν πρέπει να μαθαίνονται, γιατί δημιουργούν πρόβλημα στην κυβέρνηση και η Ιπποκράτους προνοεί. Οι τόνοι κρατούνται πάντα «χαμηλοί», ότι και αν συμβεί, ενώ όταν ξεφεύγει το πράγμα, φταίει πάντοτε η ΕΛΑΣ. Μη θιγεί η κυβέρνηση...

Κάντε τη σύγκριση με την προ της 4ης Οκτωβρίου εποχή και θα αντιληφθείτε αμέσως τη διαφορά. Φανταστείτε το ατυχές συμβάν με τον Μανόλη Γλέζο, να είχε συμβεί επί ΝΔ. Η λέξη «φασιστική» θα έπαιρνε περήφανα τη θέση της σε όλους τους τίτλους των ειδήσεων, εκνευρισμένοι «παραθυράτοι» θα ζητούσαν κεφαλές επί πίνακι. Εκδοτικά συμφέροντα είναι όμως αυτά... Εκεί όμως που η συνεργασία κυβέρνησης-ΜΜΕ, «έβγαλε μάτια», είναι στο θέμα του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό. Η κυβέρνηση ζήτησε χαμηλούς τόνους και τα ΜΜΕ «υπάκουσαν». Η δε ενημέρωση, σφαγιάζεται πλέον καθημερινά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More