13.11.10

Για να μη χάσουν ευρώ οι τοκογλύφοι!

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα την οδηγούσε στην πτώχευση, λέει στέλεχος της ΕΚΤ.


Το πρόβλημα του υψηλού χρέους αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, είπε ο κ. Σμάγκι
Το πρόβλημα του υψηλού χρέους αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, είπε ο κ. Σμάγκι   (Φωτογραφία:  Associated Press)
Φρανκφούρτη, Γερμανία
Η Ελλάδα θα οδηγήσει σε πτώχευση εάν βγει από την ευρωζώνη, ενώ ακόμα και μια «ελεγχόμενη» αναδιάρθρωση χρέους θα μπορούσε να καταστρέψει μια οικονομία, είπε την Παρασκευή το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι.
Ο κ. Σμάγκι είπε ότι η ιδέα πως η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη είναι παράλογη, καθώς και ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το χρέος της αποτελούν έναν επιπλέον λόγο στο ευρώ.
«Εάν η Ελλάδα έφευγε από την ευρωζώνη, μια υπόθεση [....] που την θεωρώ παράλογη, το βάρος των χρεών της de facto θα χειροτέρευε, δεδομένου ότι είναι διαμορφωμένο σε ευρώ, και μια μερική χρεοκοπία ή αναδιάρθρωση (χρέους) θα ήταν αναπόφευκτη σε αυτή την περίπτωση», τόνισε, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συνεδρίου.
«Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι αναλυτές ή μάλλον οι απαισιόδοξοι είναι ότι το πρόβλημα χρέους αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη», πρόσθεσε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More