15.11.10

Νέοι δήμαρχοι Καμίνης, Μπουτάρης!


Ανατροπή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μεγάλη αποχή



Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο link του υπουργείου Εσωτερικών

Η κάλπη στις δημοτικές εκλογές «έβγαλε» ανατροπές στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, που άλλαξαν χέρια και «πέρασαν» στους κ. κ. Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη, οι οποίοι υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά και του Πειραιά, που «πέρασε» στον υποστηριχθέντα από τη ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Ο Γ. Καμίνης έφερε ποσοστό 51,94% έναντι 48,06% του κ. Κακλαμάνη, στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης κέρδισε με 419 ψήφους διαφορά, και ο Κ. Γκιουλέκας δήλωσε ότι θα ζητήσει επανακαταμέτρηση. Στον Πειραιά ο Β. Μιχαλολιάκος έφερε ποσοστό 51,80% έναντι 48,20% του κ. Μίχα.

Το ποσοστό αποχής τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών έφτασε στο 53,23% έναντι 39,01% που ήταν την πρώτη Κυριακή. Φαίνεται δηλαδή ένας στους δύο πολίτες «γύρισε την πλάτη» στην εκλογική διαδικασία και αυτό, προβληματίζει εντόνως όλα τα κομματικά επιτελεία, καθώς όλοι συνομολογούν ότι δείχνει την κλιμακούμενη αποστροφή της κοινωνίας προς την πολιτική των κομμάτων.

«Φίλες και φίλοι από απόψε οι πολίτες της Αθήνας κρατούν τις τύχες της πόλης στα χέρια τους. Τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε την Αθήνα». Με αυτά τα λόγια ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος, που από νωρίς το βράδυ, είχε συρρεύσει στο εκλογικό του κέντρο, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Καλή επιτυχία και δύναμη να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο, που τον περιμένει, ευχήθηκε ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, στον νέο, Γιώργο Καμίνη.

Ιστορική χαρακτήρισε τη νίκη του συνδυασμού του στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης και είπε ότι ανήκει σε όλη την πόλη γιατί δεν εκκολάφτηκε σε κομματικούς διαδρόμους, αλλά χτίστηκε από όλους. «Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά ποτέ δεν ήμουν περισσότερο αισιόδοξος» τόνισε. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Γκιουλέκας χαρακτήρισε το αποτέλεσμα στο Δήμο Θεσσαλονίκης οριακό και ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Επιδίωξή πρωταρχική θα είναι να διευρύνουμε την δημοτική πλειοψηφία, δήλωσε ο κ. Βασ. Μιχαλολιάκος, που εκλέγεται δήμαρχος Πειραιά και χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Γιάννη Μίχα να τον επισκεφτεί για να τον συγχαρεί και να τον διαβεβαιώσει ότι "μαζί θα πολεμήσουμε". Από την πλευρά του, ο κ. Μίχας έκανε λόγο για "δήμαρχος μειοψηφία", σημειώνοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν αμφισβητεί ουδόλως τη νίκη του κ. Μιχαλολιάκου». Πρέπει όμως να προβληματίσει όλους μας και κυρίως εμάς τους Πειραιώτες που περισσότερο από κάθε άλλη πόλη έχουμε ανάγκη την ενότητα των δυνάμεών μας» τόνισε ο κ. Μίχας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More